MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego nie powinno sie brac zasilkow i jest to zlem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 23 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

RobertNY

Post #1 Ocena: 0

2015-12-30 23:13:27 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2014

Cytat:

2015-12-30 23:05:43, ie2ox4-b napisał(a):
Cytat:

2015-12-30 22:52:59, RobertNY napisał(a):
Zgadza się: widzę to inaczej: przez ten wypadek straciłem bardzo dobrą unijną pracę z ubezpieczeniem medycznym, planem emerytalnym i wszelkimi benefitami.(...)

Współczujemy... ale odpowiedz dlaczego ze społecznych pieniędzy?, dla Ciebie jest OK, ale dla matki, nawiasem mówiąc nieporadnej, "samotnej" już się nie należy?
Ten benefit też można potraktować jako odszkodowanie za głupotę.

Wytłumacz mi jedno: skoro dają, to dlaczego miałbym niewziąść? To by było ciężkie frajerstwo. Pomijając to że też płaciłem składki na ubezpieczenie.

[ Ostatnio edytowany przez: RobertNY 30-12-2015 23:22 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #2 Ocena: 0

2015-12-30 23:23:19 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-12-30 23:13:27, RobertNY napisał(a):
Wytłumacz mi jedno: skoro dają, to dlaczego miałbym niewziąść? To by było ciężkie frajerstwo. Pomijając to że też płaciłem składki na ubezpieczenie.

Dlaczego powtarzasz moje słowa? Ja od początku też tak twierdziłem w stosunku do benefitów. Jeżeli dawali by mi, to dlaczego miałbym nie brać? Tylko półgłówek nie brałby. Toć to byłby dyshonor dla dającego.
Ja rozumiem, że ten podatek który zapłaciłem to już nie są moje zmarwienia, to co muszę jeszcze dopłacić... to mogę się martwić. Ponieważ nie lubię się martwić... jutro go dopłacę.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2015-12-30 23:25:07 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
po raz kolejny pytam się czemu nic nie piszecie o muzułmanach

Po raz kolejny dostajesz odpowiedz, ze nie jest to temat o muzulmaninach. Jak umiesz pisac tylko na jeden temat, to trzymaj sie odpowiedniego dzialu i tematu.

Cytat:
2015-12-28 09:49:11, franio11 napisał(a):

Macie w tym temacie w ogóle złe podejscie zwłąszcza krkan ze swoimi pseudo rewelacjami - nie obraź sie na mnie. :)- nikt do nikogo nie dołącza i nie daje wpisowego.....
Każdy ma prawo w unii do swobodnego przemieszczania sie, wybrania sobie miejsca dożycia i pojechania tam i pracowania czy robienia czegokolwiek co mu sie podoba. (jak bedzie chciał grac na deptaku to równie dobrze może grać w Gdańsku, Berlinie czy Paryżu) to taka niedosłowna metafora tego o czym mowię.
Wiec każdy ma prawo pojechać i zamieszkac tam gdzie sie mu podoba bo tak chce.

To sprobowac trzeba bylo przemiescic sie swobodnie do bogatej dzielnicy w Polsce i krzyczec ze sasiedzi powinni ci sie dokladac do czynszu, rachunkow etc, bo ty masz swobode przemieszczania a inni obowiazek sponsorowania twoich zyczen. Ciekawe jaka mialbys reakcje na swoje "nalezy mi sie".

Problem lezy w tym, ze coraz mniej popularne jest posiadanie ambicji, odpowiedzialnosc za swoja rodzine, etc etc

Najciekawsze jest to, ze czesto ci sami lowcy, zywiciele i obroncy domowego ogniska boja sie na 8 godzin od tego ogniska tylek ruszyc zeby sie nie spocic z wysilku....
Ada

Do góry stronyOffline

RobertNY

Post #4 Ocena: 0

2015-12-30 23:31:22 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2014

Cytat:

2015-12-30 23:05:43, ie2ox4-b napisał(a):
Cytat:

2015-12-30 22:52:59, RobertNY napisał(a):
Zgadza się: widzę to inaczej: przez ten wypadek straciłem bardzo dobrą unijną pracę z ubezpieczeniem medycznym, planem emerytalnym i wszelkimi benefitami.(...)

Współczujemy... ale odpowiedz dlaczego ze społecznych pieniędzy?, dla Ciebie jest OK, ale dla matki, nawiasem mówiąc nieporadnej, "samotnej" już się nie należy?
Ten benefit też można potraktować jako odszkodowanie za głupotę.

Nie zgadzam się z kolei z tym ze moje odszkodowanie poszło ze społecznych pieniędzy. Wypłacił je ubezpieczyciel (Workers Compensation) na który to fundusz z kolei potrącano mi z każdego czeku. Składkę na Workers Comp wpłacał tez mój pracodawca a nie podatnik XYZ. Lepsza analogia to jak masz wypadek samochodowy to nie pokrywa go podatnik z UK, ale twoj ubezpieczyciel.

[ Ostatnio edytowany przez: RobertNY 30-12-2015 23:56 ]

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #5 Ocena: +1

2015-12-30 23:38:31 (9 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

''Dlaczego nie powinno sie brac zasilkow i jest to zlem'' ADACYMRU taki jest temat .
Przenieśliście się z innego gdzie też nie było w temacie postu ''Polak , Polka , Polacy ''
a tylko o Polakach piszecie zapominając o innych narodowościach.
Jako moderator boisz się o to , że będzie to niepoprawne politycznie?

Jak chcecie pisać to róbcie to bezosobowo nie wymieniając Polaków , bo w temacie postu nie ma ''Polaku nie bierz benefitów , bo ma dla innych starczyć''

Akurat AdaCymru ja pracuję po 11h a w domu nie ma mnie 13 h i nie mam problemu z tym , żeby pomagać ludziom jeżeli potrzebują tej pomocy.
Jak przyjeżdża młody chłopak i czeka na zasiłek , bo nie chce mu się robić to dostaje 3 miesiące na znalezienie pracy i ma pracować jak JOBCentre mu coś znajdzie.
Ale dotyczy to każdej jednej nacji a nie tylko Polaków.

Ada co piszesz o ambicji jak jeden koleś mając kilka żon zapładnia je i wszyscy siedzą na benefitach .
Matka Polka mająca dwoje dzieci ma orać na tamtych , a oprócz tego całą swoją pensję oddawać na przedszkole?

Bo Polka jest białym murzynem a tamci są uchodźcami albo innymi imigrantami?

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 30-12-2015 23:48 ]

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #6 Ocena: 0

2015-12-31 00:14:37 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2015-12-30 23:31:22, RobertNY napisał(a):
(...)
Nie zgadzam się z kolei z tym ze moje odszkodowanie poszło ze społecznych pieniędzy. Wypłacił je ubezpieczyciel (Workers Compensation) na który to fundusz z kolei potrącano mi z każdego czeku. Składkę na Workers Comp wpłacał tez mój pracodawca a nie podatnik XYZ. Lepsza analogia to jak masz wypadek samochodowy to nie pokrywa go podatnik z UK, ale twoj ubezpieczyciel.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>RobertNY</i> 30-12-2015 23:56 ]

Ja rozumiem że to odszkodowanie należało się Tobie jak psu micha zupy. Tylko zrozum że te pieniądze pochłonęły Twoje składki i jeszcze iluś tam składkowiczów. Ubezpieczyciel nie ma swojej kasy, tylko ma składki jakiejś grupy. Na odszkodowanie za wypadek, jest tak samo. Ja spowodowałem, ja zapłaciłem i inni dołożyli. Pieniędzy zaczyna brakować no to składki w górę itd. Twoje pieniądze też pochodziły od ludzi którzy pracowali na Twoje odszkodowanie.
Jeżeli tych pieniędzy nie wziąłbyś, one zostałyby w kasie, to myślisz że pracodawca zmniejszyłby składkę na ten fundusz? Zapewniam Cię, że ten zysk przepadłby gdzieś. To samo jest z benefitami. Więc bierz jak dają, i innym pozwól brać.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2015-12-31 00:30:01 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2015-12-31 00:33:47 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2015-12-30 23:38:31, zuczek2246 napisał(a):
''Dlaczego nie powinno sie brac zasilkow i jest to zlem'' ADACYMRU taki jest temat .
Przenieśliście się z innego gdzie też nie było w temacie postu ''Polak , Polka , Polacy ''
a tylko o Polakach piszecie zapominając o innych narodowościach.
Jako moderator boisz się o to , że będzie to niepoprawne politycznie?

Jak chcecie pisać to róbcie to bezosobowo nie wymieniając Polaków , bo w temacie postu nie ma ''Polaku nie bierz benefitów , bo ma dla innych starczyć''

Akurat AdaCymru ja pracuję po 11h a w domu nie ma mnie 13 h i nie mam problemu z tym , żeby pomagać ludziom jeżeli potrzebują tej pomocy.
Jak przyjeżdża młody chłopak i czeka na zasiłek , bo nie chce mu się robić to dostaje 3 miesiące na znalezienie pracy i ma pracować jak JOBCentre mu coś znajdzie.
Ale dotyczy to każdej jednej nacji a nie tylko Polaków.

Ada co piszesz o ambicji jak jeden koleś mając kilka żon zapładnia je i wszyscy siedzą na benefitach .
Matka Polka mająca dwoje dzieci ma orać na tamtych , a oprócz tego całą swoją pensję oddawać na przedszkole?

Bo Polka jest białym murzynem a tamci są uchodźcami albo innymi imigrantami?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>zuczek2246</i> 30-12-2015 23:48 ]

Uwazasz, ze polski len jestlepszy od lenia innej narodowosci? Czy chrzescijanski len jest lepszy od lenia innej religii?

Ten temat powstal z powodu natloku pytan Polakow o zasilki zanim jeszcze pracy szukali, zanim do skarbonki cokolwiek wrzucili, nie wiedze wiec powodu do rozpatrywania w tym temacie jaki miala wplyw zorza polarna na rozwoj kolarstwa w Chinach.
Ada

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #9 Ocena: 0

2015-12-31 00:48:36 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2015-12-31 00:33:47, Adacymru napisał(a):
(...)
Ten temat powstal z powodu natloku pytan Polakow o zasilki zanim jeszcze pracy szukali, zanim do skarbonki cokolwiek wrzucili, nie wiedze wiec powodu do rozpatrywania w tym temacie jaki miala wplyw zorza polarna na rozwoj kolarstwa w Chinach.

Ten temat powstał z powodu że chciał ktoś przyjechać świadomy jak tu jest. Miał przyjechać w ciemno? Ada, jeżeli Twój powód jaki podałaś, jest nie w temacie, to po co zaśmiecasz?
Jeżeli już zaśmieciłaś to ja wyjaśnię że taka zależność może powstać. Jakiś racjonalizator/wynalazcą podziwiając to zjawisko wpadnie na genialny pomysł i ten pomysł zrealizuje w Chinach, właśnie w produkcji rowerów. Wiesz ilu tam jest kolarzy? Toć to jest Światowa potęga kolarstwa.

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #10 Ocena: 0

2015-12-31 01:18:10 (9 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Akurat ten post przeniósł medyk10 , gdzie trochę wcześniej kobieta z Polski zapytała się czy w Anglii będą w roku 2016 jakieś zmiany dotyczące benefitów?
Kobieta zadała jedno pytanie , a jechaliście z nią jak z młodą.
Ja akurat odpowiedziałem jej na tamto pytanie podając przykład muzułmanów , że zmienia się dla nich prawo , bo Anglicy będą im płacili benefity , jeżeli są w związkach poligamicznych.

Mam dobrą pamięć więc nie wciskaj mi kitu , że natłok Polaków wypytuje się o benefity.

Możliwe , że tak było kiedyś , ale na pewno nie w tych dwóch postach założonych przez tamtą kobietę i medyka10.

Do góry stronyOffline

Strona 23 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,