MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego nie powinno sie brac zasilkow i jest to zlem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 22 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 22 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosiaa89

Post #1 Ocena: +1

2015-12-29 10:41:45 (9 lat temu)

gosiaa89

Kobieta

Z nami od: 03-10-2013

Cytat:

2015-12-28 22:49:31, franio11 napisał(a):
ale też wg. przez WAS przedstawionej opinii każdy ma zacząć od powiedzmy zera a potem zarabiać 30-40k. w jakim swiiecie WY żyjecie. czyli co każdy emigrant czy to polak czy te z ten z Burkina Faso dojdzie do takich zarobkow, bo sie weźmie i wykwalifikuje i zacznie zarabiać świecić przykałdem. jak nie mogę! no prosze was!

Tak, dokladnie tak. Ja tez zaczynalam od zera, a po 4 latach moje zarobki skoczyly o 150% bo ciagle podnosze kwalifikacje. 30-40k to dla mnie stawki zupelnie realne do osiagniecia.

Cytat:

Bo zaraz sie zagalopuję, słuchajcie, Cameron sie do czegoś zobowiązał wchodząc do unii a teraz wali w ch.... nikt im przeciez nie kazął obiżać czasu przejsiowego do zasiłku z nie wiel od ilu starotowali.. do 3 mcy. mogło zostać dłuzej.

Jak UK mialo referendum czy zostac w EEC to Cameron mial 9 lat, a premierem jest dopiero od 2010 wiec nie rozumiem o co Ci chodzi z tym zobowiazaniem?
Poza tym wydaje mi sie ze ten okres byl podniesiony a nie obnizony do 3 miesiecy?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

franio11

Post #2 Ocena: 0

2015-12-30 22:19:49 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

to chyba wy jesteście ulomni. nie potraficie czytać wiec nie wiem jak sobie w ogóle radzićie. czy mozecie/potraficie zrozumiec to abstrahując od mojej osoby ( to słówko oznacza np. w oderwaniiu od mojej konktetnej osoby).

powiedziałem ze nie wszyscy sa w stanie temu podołać ze nie wszyscy maja tyle mocy w umysle ze sa w stanie sie rozwijac bo przyjezdzaja debile tu również jak byście nie wiedzieli ale sa w stanie spoko życ sobie.
si euczepilisci edo zasiłków jak by wam szkoda było, całe szczescie ze nie wy i nie polacy decydują o zasiłkach w UK. nosz...:)

Do góry stronyOffline

franio11

Post #3 Ocena: 0

2015-12-30 22:24:19 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2015-12-29 10:41:45, gosiaa89 napisał(a):
Cytat:

ale też wg. przez WAS przedstawionej opinii każdy ma zacząć od powiedzmy zera a potem zarabiać 30-40k. w jakim swiiecie WY żyjecie. czyli co każdy emigrant czy to polak czy te z ten z Burkina Faso dojdzie do takich zarobkow, bo sie weźmie i wykwalifikuje i zacznie zarabiać świecić przykałdem. jak nie mogę! no prosze was!

Tak, dokladnie tak. Ja tez zaczynalam od zera, a po 4 latach moje zarobki skoczyly o 150% bo ciagle podnosze kwalifikacje. 30-40k to dla mnie stawki zupelnie realne do osiagniecia.

Cytat:

Bo zaraz sie zagalopuję, słuchajcie, Cameron sie do czegoś zobowiązał wchodząc do unii a teraz wali w ch.... nikt im przeciez nie kazął obiżać czasu przejsiowego do zasiłku z nie wiel od ilu starotowali.. do 3 mcy. mogło zostać dłuzej.

Jak UK mialo referendum czy zostac w EEC to Cameron mial 9 lat, a premierem jest dopiero od 2010 wiec nie rozumiem o co Ci chodzi z tym zobowiazaniem?
Poza tym wydaje mi sie ze ten okres byl podniesiony a nie obnizony do 3 miesiecy?

i tak wam wszystkim cos sie wydaje, ale plesc potraficie a pamiec bywa ułomna.
wyjaśnie Ci bo masz ładne zdjecie. chodzi o to ze jak uk ustalało dostęp polaków do ich rynku pracy. innymi słowy chodzi o to ze ze jak MY PLOLSKA wstępowaliśmy a nie jakieś tam uk kiedyś wstępowało do unii. uk sie zobowiązało a cameron burzy ten pozadek.

40k to sie zarabia na salary a nie na stawce godzinowej....mam nadzieje ze sie przejęzyczyłaś.

to odbilej si en apolakach i białych z europy jak juz napisałem. czarnych nie ruszą bo są czarni. ale wy tego nie zakumacie. jedyne co potraficie to mnie obrazac.

[ Ostatnio edytowany przez: franio11 30-12-2015 22:36 ]

Do góry stronyOffline

RobertNY

Post #4 Ocena: 0

2015-12-30 22:27:52 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2014

Spłycasz problem: jest OK jeśli z benefitów korzysta ktoś w naprawdę trudnej sytuacji życiowej. Nieakceptowalne jest jedynie pasożytowanie na systemie opieki społecznej; traktowanie tego jako sposobu na łatwe,lekkie zycie na koszt innych podatników.

Do góry stronyOffline

franio11

Post #5 Ocena: 0

2015-12-30 22:39:28 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2015-12-30 22:27:52, RobertNY napisał(a):
Spłycasz problem: jest OK jeśli z benefitów korzysta ktoś w naprawdę trudnej sytuacji życiowej. Nieakceptowalne jest jedynie pasożytowanie na systemie opieki społecznej; traktowanie tego jako sposobu na łatwe,lekkie zycie na koszt innych podatników.

Wlaśnie odwtornie Wy spłycacie. zasiłki są be, sami pasżyci nikt nie jest w potrzebie. a jak juz jest rodak w potrzebie to niech pracuje wiecej. a najlepiej niech płaci za kursy to sie rozwinie jak pąk rózy.

btw to nie jest lekkie życie i łatwe, a mieszkanie socjalnego tez sie nie dostaje od tak sobie, tak jak wy to macie wyobrażone.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #6 Ocena: 0

2015-12-30 22:40:09 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-12-30 22:27:52, RobertNY napisał(a):

Kilka chwil temu pisałeś że wywalczyłeś odszkodowanie za wypadek w pracy. Jak myślisz z czyjej kieszeni go wyszarpałeś?
Rozumiem, on należał się... ale jednak z podatków poszedł jak by nie zaglądał. Fundusz wpłacany przez zakłady pracy to też pieniądz społeczny. Pracodawca mniej płaci ludziom bo musi płacić tę składkę... Inaczej to widzisz?

[ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 30-12-2015 22:41 ]

Do góry stronyOffline

RobertNY

Post #7 Ocena: 0

2015-12-30 22:52:59 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2014

Zgadza się: widzę to inaczej: przez ten wypadek straciłem bardzo dobrą unijną pracę z ubezpieczeniem medycznym, planem emerytalnym i wszelkimi benefitami. Już nie wspomnę o takim "drobiazgu" jak stwierdzona przez komisję lekarską 32% ubytek sprawności mojej prawej nogi. To comdostalem to tylko jakaś tam rekompensata za to co przeszedłem. Gdyby była taka możliwość to bym bez wahania oddał te $$$ by być wpełni sprawny i mieć dobrą pracę.

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #8 Ocena: 0

2015-12-30 22:54:43 (9 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Franiowi chodzi pewnie o to , że nie wszyscy przyjeżdzając do Anglii będą zarabiać po 40 tys funtów rocznie , bo ktoś musi pracować w fabrykach , hotelach i w pracach , gdzie zarabia się 6.70 f na godzinę .
Dużo osób pracuje przez agencje albo ma kontrakty zero godzin , czyli polskie śmieciówki.
Przyjdzie okres zimowy i od styczna do końca marca matka może nie mieć pracy , mimo że chce do niej chodzić.

Polacy to jeden temat a tak po za tym po raz kolejny pytam się czemu nic nie piszecie o muzułmanach , dla których weszło nowe prawo benefitowe.

Białym z Europy Wschodniej chcą zabierać a muzułmanom w związkach poligamicznych chcą rozdawać na rodziny kilkunasto albo i więcej osobowe.
To jest nie normalne.

marucha.wordpress.com/2015/07/23/muzulmanie-biora-zasilki-na-wszystkie-swoje-zony-a-poligamia-jest-zabroniona-w-uk/

Ciekawe czy oni też tak nadają na siebie ja k Polacy na Polaków?

Tak swoją drogą to samo burżujstwo pracuje w Anglii i zarabiacie więcej niż angielscy menagerowie po szkołach.

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 30-12-2015 22:55 ]

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #9 Ocena: 0

2015-12-30 23:05:43 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-12-30 22:52:59, RobertNY napisał(a):
Zgadza się: widzę to inaczej: przez ten wypadek straciłem bardzo dobrą unijną pracę z ubezpieczeniem medycznym, planem emerytalnym i wszelkimi benefitami.(...)

Współczujemy... ale odpowiedz dlaczego ze społecznych pieniędzy?, dla Ciebie jest OK, ale dla matki, nawiasem mówiąc nieporadnej, "samotnej" już się nie należy?
Ten benefit też można potraktować jako odszkodowanie za głupotę.

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #10 Ocena: 0

2015-12-30 23:13:10 (9 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Popieram Camerona , żeby wszystko było bardziej sprawdzane , bo wcześniej romowie w Rumunii pałace sobie budowali wyłudzając na kilka-kilkanaście osób benefity.

Prawdę mówiąc chcą ograniczać zasiłki to niech to robią , tylko sprawiedliwie.
Bo czemu muzułmanin z 10 osobową rodziną będzie dostawać i nikt tam nie będzie pracował , a Polak, Litwin czy Słowak ma nie dostać pomocy , jeżeli tylko jeden z rodziców będzie pracował a matka będzie wychowywać dwójkę 2-3 letnich brzdąców?

Lepiej , żeby ta matka poszła do pracy oddając tych dzieciaków do przedszkola i płacąc za nie całą swoją wypłatę nie przebywając z dziećmi , czy korzystać z możliwości bycia z dziećmi i dostając trochę pieniędzy?
W sumie wyjdzie na plusie a siedzi w domu i opiekuje się dziećmi a nie zasuwa po 11h , żeby muzułmanie w poligamicznych związkach dostawali z jej podatku.
Bo Polak nie może mieć rozumu ,tylko musi unieść się honorem i robić za białego murzyna a inne nacje mogą kombinować?

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 30-12-2015 23:16 ]

Do góry stronyOffline

Strona 22 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,