MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego nie powinno sie brac zasilkow i jest to zlem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 20 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kruuuu

Post #1 Ocena: 0

2015-12-26 09:57:48 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Cytat:

2015-12-24 07:06:54, ie2ox4-b napisał(a):
Cytat:

2015-12-24 06:49:51, kruuuu napisał(a):
Ale co ty tutaj na forum siedzisz jeszcze? W radomiu pewnie juz rozdaja za darmo paczki zywnosciowe i napoje

Ciekawe... zewsząd tak bierzesz?

Zawsze to ty sie xxxx mimo ze nikt Cie nie wzywa. Fajnie ze pomagasz znalezc prace rodakom ale ja twojej pomocy nie oczekuje wiec po prostu odpusc

Uwaga moderatora: wulgaryzm wyedytowany przed moderatora (Ada)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #2 Ocena: 0

2015-12-26 13:18:09 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Spokojnie, wystarczyło po cichu mi podziękować, uszanuj dni ciszy i dni miłości bliźniego.
Ja tylko odbiłem piłeczkę, wysyłasz innych do Radomia to i sam się tam załapałaś.

Do góry stronyOffline

RobertNY

Post #3 Ocena: 0

2015-12-26 15:31:21 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2014

http://www.anglia.today/imigracja/niemcy-i-francja-oferuja-cameronowi-mozliwosc-niewyplacania-benefitow-imigrantom-przez-3-lata

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2015-12-26 15:49:42 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

To niech dołożą możliwość odliczenia z podatku kwoty socjalnej którą płaci każdy podatnik.

Bo ja bym rozróżnił kwestię zasiłków.

Po pierwsze, zasiłki powinny przysługiwać osobom pracującym, ale zarabiającym nadal niewystarczająco.
Ale nie 24 godziny w tygodniu....
bo dla zdrowego byka to jest w Ch cięcie a nie praca. Co najmniej pełny etat.

I rozdział benefitów
-na dziecko, to rodzaj zwrotu podatku, więc logiczne że ma być wypłacane w miescu płacenia podatku, na każde dziecko, bo co jest winne dziecko? Jeść chce.

natomiast już wypłaty bezrobotnego, jakiś innych doatków, oferowania mieszkań socjalnych, dopłat do energii, itd to ja mogę się zgodzić, nawet po 5 latach PRACY

Bo bez jaj panowie i panie, ale chyba imigrujesz żeby postawić swoją rodzinę na nogi. A to jest świetna okazja by pokazać tym "głupim angolom" że to typowe dla Polaków że potrafią. ;-)

i Jeszcze trzeba pamiętać że a przecież jednym z czynników stawki minimalnej są również wypłacane benefity, bez tego takie stawki nie miały by prawa bytu, co powodowało by obciążenie bezpośrednie dla firm i wzrost cen produktów i usług... A to z kolei dalsze perturbacje.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

RobertNY

Post #5 Ocena: 0

2015-12-26 18:46:27 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2014

Ale to bylaby czysta dyskryminacja: Polak płaci podatki, a nie ma żadnych praw przez 3 lata. Taka współczesna odmiana niewolnictwa. Brytole mają w tym duży experience.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2015-12-26 19:30:30 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Generalnie imigracji, bo przepis nie tylko dla Polakow ale wszytskich.

Wiesz, brytole są u siebie, wypracowali czy też nakradli w świecie na to z dziada pradziada.
To imigranci chcą dołączyć do systemu, więc ja nie widzę problemu żeby nie mieli dać wpisowego, zupełnie jak na imprezę, z flaszka a nie na krzywy ryj. 😁

W latach 80 moi rodzice też musieli czekać 5 lat, żeby dostać pomoc socjalną, bo nie chcieli zmienić obywatelstwa na niemiecki. Dali radę, z dwójka dzieci bez socjala, a jak już mogli dostać, to już im nie przyslslugiwalo bo za dużo zarabiali.
I dawniej to jakoś była norma, a teraz to jakiś surrealism.
Ale mnie to rybka, tak jak napisałem, więcej na bezrobociu, więcej miejsc pracy i okazji do zarobienia.

U mnie w miasteczku widzę to wyraźnie, przez kilka lat nie mogłem się wbić w lokalne środowisko, bo jest bardzo konserwatywne.
A teraz sami klienci sąsiedzi twierdzą że cenią to że jestem bardziej elastyczny, żeby było ciekawiej bez problemu mam znacznie wyższe stawki na obrzeżach niż w centrum miasta, a na dodatek spore tipy, a co najważniejsze tylko w pierwszym tygodniu po wykonaniu uslugi, jest co najmniej jedno polecenie, a mamy takich co nawet 3.
A dlaczego? Bo twierdzą że owszem mają swoich id lat, ale sąsiedzi Anglicy są po prostu leniwi, robią niedokładnie, byle jak.
Bo ja w miasteczku mam 3 sąsiadów z podobnymi maszynami, o tych z przenośnymi już nie wspominam.

Jak byłem nastolatkiem, mój obermaistej na dzień dobry w pracy powiedział mi dobrą receptę.

Jeżeli chcesz mieć dużo pracy i dobrze zarabiać wystarczy tylko być najlepszy, a przynajmniej się starać.
Powiem tak, stary był, miał trochę skleroze, ale kurde miał rację.
Żeby nie było, pomijam początki pracy we Francji czy Niemczech, i kilku innych krajach, gdy przyjechałem do UK moje zostanie tutaj było zupełnie zaskoczeniem. Po prostu impuls podjety niemal z dnia na dzień.
Jak to mówią głupiego robota się ima.
Dostałem propozycję pracy dosłownie w 2 dzień po podjęciu decyzji że tu zostaje.
Knajpa w okolicach slona sq, za najniższą, czyli 175 funtow na tydzien, 5 dni w tygodniu.
Po 6 miesiącach robiłem cześć dań które jadła Madonna i rolingstonsi, a gdy odchidziľem zarabislem 345 funtow na tydzień, mało tego, gdy inni dostali po 200 - 500 jako świąteczny prezent, moja koperta była grubsza niż mieli włosi zawodowi kucharze, szef mnie docenił dostałem miesięczną pensję.
Nigdy wcześniej nie pracowałem w restauracji, jestem inżynierem, niedoszlym chemikiem od gwałtownych reakcji chemicznych ^_^ żołnierzem, sprzedawcą...

Da się, w porównaniu z dość obiwiazkowymi Niemcami to tu jest bajka, wystarczy być punktualnie i zrobić to co należy, żeby mieć szacunek do siebie w pracy.
Żadnych cudów.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

franio11

Post #7 Ocena: 0

2015-12-28 09:49:11 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

Cytat:

2015-12-26 15:31:21, RobertNY napisał(a):
http://www.anglia.today/imigracja/niemcy-i-francja-oferuja-cameronowi-mozliwosc-niewyplacania-benefitow-imigrantom-przez-3-lata

rasizm i dyskriminacja w czystej formie. Axxxxx bedą jechac do woli tak jak teraz. wystarczy ze claim refugee i juz są w lepszym swiecie. i dostaną wszystko bo refugee.

Macie w tym temacie w ogóle złe podejscie zwłąszcza krkan ze swoimi pseudo rewelacjami - nie obraź sie na mnie. :)- nikt do nikogo nie dołącza i nie daje wpisowego.....

Każdy ma prawo w unii do swobodnego przemieszczania sie, wybrania sobie miejsca dożycia i pojechania tam i pracowania czy robienia czegokolwiek co mu sie podoba. (jak bedzie chciał grac na deptaku to równie dobrze może grać w Gdańsku, Berlinie czy Paryżu) to taka niedosłowna metafora tego o czym mowię.
Wiec każdy ma prawo pojechać i zamieszkac tam gdzie sie mu podoba bo tak chce. A w zwiazku z tym a postanowiono tak po 2004 roku,(bo to nie tylko o nas Polakach mowa, tylko wszystkich europejczykach, chyba ze tych też cameron podzieli na lepszych i gorszych)ze względu na to ze jesteśmy wielka unia ponad narodami podziałami, nalezą sie mu takie same prawa jak natywnym mieszkańcom (zakladając ze nie ma okresów przejściowych).
Czyli w uproszczeniu nie musisz byc korpo gosciem, jesteś zwykłaym ludkiem i se bierzesz xxxx w trok jak ci sie nie podoba i jedzisz sobie gdzie indziej i tam żyjesz, pracujesz itd. A ze my akutar wybraliśmy UK czy tez szeszej polacy jakoś tak wybierają uk zamiast naprzykałd niemców z któymi na m nie po drodze, to juz nie nasza wina. zreszta uk zawsze było imigranckim krajem wiec łatwiej sie tu odnaleźć pewnie dlatego uk.

czyli podsumowując sens unii i tego wszy=tkiego jest taki ze masz wolność wyboru, mozesz jechać do Grecji , hiszpanii cz tez właśnie uk. wybór jest Twoj. tak samo coraz wiecej obcokrajowców do nas przyjeżdza do roboty.

na marginesie to po wielkich bojach telefonie komurkowe maja zlikwidowac roaming a cameron buzy to wszystko szukając pseudo oszczednosci, buży system dobrze działający, tylko po co? on sie tu wylamuje ze swoim pomysłem. kogo wieźmie na nasze miejsce. moze chodzi o to ze narody wschodnie sie nadto wzbogaciły i trzeba jez znów zubożyć aby ni epodskakiwały, "mądremu zachodowi". - Too tak na marginesie.

Uwaga moderatora: Franiu- z prawem swobodnego przemieszczania sie nie dal nikt tobie prawa umieszczania wulgaryzmow w wypowiedziach na forum.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2015-12-28 15:21:06 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2015-12-28 16:14:36 (9 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2015-12-28 15:21:06, panika napisał(a):
Franio, ja rozumiem, ze Tobie sie nie pracowac i chcialbys wszystkie mozliwe zasilki.

Cameron tez sie bierze za imigrantow nie pochodzacych z Unii Europejskiej.link

Wiec jak mlody zdrowy chlopak, ktory ma spore szanse po kilku latach pracy w swoim zawodzie zarabiac okolo 40k na rok zaklada watek "lo la boga, a co jest zlego w braniu benefitow" jest po prostu smieszne. Po pierwsze niewiele bedzie mu sie nalezalo z powodu wysokich zarobkow. Po drugie lepiej te energie zamiast na wypelnianie papierologii o benefity przeznaczyc na wlasny rozwoj, szkolenia. Po trzecie pracujac w sluzbie zdrowia stosunkowo latwo o awans, nawet, jesli jest sie srednim w swojej pracy, ale pokaze sie, ze ma sie checi. Wiec to akurat co tu pisze krakn ma sens.

Nie wiem czy raczysz przeczytac linka powyzej, ale mi zdecydowanie bardziej odpowiada opcja zasilkow, ktore moga sie nalezec po 3 latach pracy (dla imigrantow z UE) niz opcja "w ciagu 5 lat od przybycia musisz zbudowac tak swoja kariere, by zarabiac ponad 35k na rok, jak nie, to wypad" (imigranci spoza UE). Dla wielu ludzi to 35k jest po prostu nieosiagalne. A zasilki po 3 latach pobytu ukroca turystyke zasilkowa i wszystkie zdrowe Franie w wieku produkcyjnym beda musieli wziac sie do roboty :-8

Obie opcje są jak najbardziej prawidłowe.
Jako brytyjski obywatel, również jestem za takim rozwiązaniem. Jest nieistotne, czy ktoś przybywa z Polski, Hiszpanii, czy Burkiny Faso. Ma znaczenie tylko to, żeby ta osoba nie była "hieną", żyjącą na czyjś koszt. Polaków żyjących z benefitów jest bardzo mało, to inni dostaną po dupsku. Dlaczego więc się przejmować?
Drugie rozwiązanie ograniczy napływ ludzi z krajów Trzeciego Świata, choć możliwe, że przy takiej opcji zabraknie pielęgniarek, więc należałoby to przemyśleć bardziej szczegółowo.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOnline

Numer gadu-gadu

ie2ox4-b

Post #10 Ocena: 0

2015-12-28 17:05:03 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-12-28 15:21:06, panika napisał(a):
Franio, ja rozumiem, ze Tobie sie nie pracowac i chcialbys wszystkie mozliwe zasilki.
(...)lepiej te energie zamiast na wypelnianie papierologii o benefity przeznaczyc na wlasny rozwoj, szkolenia. Po trzecie pracujac w sluzbie zdrowia stosunkowo latwo o awans, nawet, jesli jest sie srednim w swojej pracy, ale pokaze sie, ze ma sie checi. Wiec to akurat co tu pisze krakn ma sens.

Święte słowa!!!
Cytat:

Nie wiem czy raczysz przeczytac linka powyzej, ale mi zdecydowanie bardziej odpowiada opcja zasilkow, ktore moga sie nalezec po 3 latach pracy (dla imigrantow z UE) niz opcja "w ciagu 5 lat od przybycia musisz zbudowac tak swoja kariere, by zarabiac ponad 35k na rok, jak nie, to wypad" (imigranci spoza UE). Dla wielu ludzi to 35k jest po prostu nieosiagalne. A zasilki po 3 latach pobytu ukroca turystyke zasilkowa i wszystkie zdrowe Franie w wieku produkcyjnym beda musieli wziac sie do roboty :-8

35k to kraj dobrze pracujących ludzi, z wysokim progiem płacy minimalnej. Wystarczy że zarobisz 20k i 15k WTC.
To takie trochę, rózgą czy batem?

[ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 28-12-2015 17:26 ]

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,