Str 11 z 31 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2015-12-20 17:10:50 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2015-12-20 17:14:06 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
medyk10 | Post #3 Ocena: 0 2015-12-20 17:15:14 (9 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2013 Skąd: Exmouth |
Cytat: 2015-12-20 17:10:50, x_fish napisał(a): Cytat: 2015-12-20 16:55:29, medyk10 napisał(a): Dzieki bogu, ze nie musze zasowac na dwoch etatach bo pewnie nie mialbym na to czasu. Wiec mili moji, nie wstydzcie sie korzystac gdy mozna i jest to potrzebne bo czas z rodzina - bezcenne. Za wszystko inne zaplacicie z benefitow ![]() Znam takich, ktorzy tak bardzo kochaja czas ze swoja rodzina, ze nawet na jeden etat nie starcza juz czasu. Znam takich co nie maja czasu na etat i na rodzine - so what? |
Post #4 Ocena: 0 2015-12-20 17:18:52 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2015-12-20 17:32:40 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2015-12-20 17:48:48 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2015-12-20 13:12:12, medyk10 napisał(a): Natomiast gdy mam mozliwosc uzyskania czegos co pozwoli mi na lepsze zycie i rozwoj to nie rozumiem dlaczego mialbym nie sprobowac tego wykorzystac. Moze drodzy uzytkownicy wyjasnia mi jakiez to zasilki nalezy zlikwidowac, bo w tej chwili uogolniamy. Nie budujcie swego ego w plytki sposob? Nie budujemy swojego ego. Problem leży w tym, że większość nie wykorzysta tych pieniędzy na rozwój, nie mówię, że akurat ty, ale je przeje i dalej będzie tkwić w tym samym punkcie. Nie, nie miałam pojęcia o rozbudowanym systemie zasiłków przyjeżdżając tutaj i nie po to tu przyjechałam. Pobierałam przez pierwszy rok WTC bo naprawdę mało zarabiałam, a nie miałam możliwości brać nadgodzin. Cały czas jednak odkładałam pieniądze na przeprowadzkę do Londynu, a tam znalazłam lepszą pracę. Teraz to wygląda tak, że u brata w firmie nie ma komu brać nadgodzin bo każdy coś pobiera i mu zabiorą, a nadgodziny dodam płatne bardzo dobrze. Też pobierał zasiłek jak był po operacji. Jak tylko mogł wrócić do pracy wrócił. Dla ludzi, którzy mają minimum ambicji logiczne jest to, że korzystają z pomocy jeśli muszą, robiąc jednocześnie co w ich mocy, żeby polepszyć swój byt. Jeśli zasiłki magą im w tym pomóc to super, gorzej jak pięcioosobowa rodzina gdzie nikt nie pracuję, państwo za wszystko płaci, każdy ma swojego ajfona, ajpada, niezłą furę to jakie twoim zdaniem te troje dzieci wyniesie wzorce z domu? Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
medyk10 | Post #7 Ocena: 0 2015-12-20 17:54:02 (9 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2013 Skąd: Exmouth |
Cytat: 2015-12-20 17:48:48, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2015-12-20 13:12:12, medyk10 napisał(a): Natomiast gdy mam mozliwosc uzyskania czegos co pozwoli mi na lepsze zycie i rozwoj to nie rozumiem dlaczego mialbym nie sprobowac tego wykorzystac. Moze drodzy uzytkownicy wyjasnia mi jakiez to zasilki nalezy zlikwidowac, bo w tej chwili uogolniamy. Nie budujcie swego ego w plytki sposob? Nie budujemy swojego ego. Problem leży w tym, że większość nie wykorzysta tych pieniędzy na rozwój, nie mówię, że akurat ty, ale je przeje i dalej będzie tkwić w tym samym punkcie. Nie, nie miałam pojęcia o rozbudowanym systemie zasiłków przyjeżdżając tutaj i nie po to tu przyjechałam. Pobierałam przez pierwszy rok WTC bo naprawdę mało zarabiałam, a nie miałam możliwości brać nadgodzin. Cały czas jednak odkładałam pieniądze na przeprowadzkę do Londynu, a tam znalazłam lepszą pracę. Teraz to wygląda tak, że u brata w firmie nie ma komu brać nadgodzin bo każdy coś pobiera i mu zabiorą, a nadgodziny dodam płatne bardzo dobrze. Też pobierał zasiłek jak był po operacji. Jak tylko mogł wrócić do pracy wrócił. Dla ludzi, którzy mają minimum ambicji logiczne jest to, że korzystają z pomocy jeśli muszą, robiąc jednocześnie co w ich mocy, żeby polepszyć swój byt. Jeśli zasiłki magą im w tym pomóc to super, gorzej jak pięcioosobowa rodzina gdzie nikt nie pracuję, państwo za wszystko płaci, każdy ma swojego ajfona, ajpada, niezłą furę to jakie twoim zdaniem te troje dzieci wyniesie wzorce z domu? Ehhh i Herkules d...a kiedy ludzi kupa. Przeczytaj posc po poscie. Dla co niektorych na tym forum w momencie gdy bralas WTC bylas leniem i nierobem. W zyciu nie wyrazilem opini, ze zasilki sa dla rodzin w ktorych nikt nie pracuje i je przejada. Teraz ludzie wiedza o zasilkach wiec pytaja przed przyjazdem by moc to wszystko jakos zaplanowac. Tu niestety spotykaja sie z pogarda i zachowaniem bliskim lzeniu. [ Ostatnio edytowany przez: medyk10 20-12-2015 18:02 ] |
Post #8 Ocena: 0 2015-12-20 18:00:31 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2015-12-20 18:01:45 (9 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Bycia lewakiem, ktory potrzebuje sponsora bo zrobil wiecej dzieci niz potrafi wyzywic?
Ciekawa jest zaleznosc, ze im ktos jest bardziej leniwy i/lub nieudolny zyciowo tym bardziej sklania sie w kierunku lewicowych pogladow o solidarnosci spolecznej i o koniecznosci dzielenia sie pieniedzmi bogatych z biednymi (najlepiej 70% podatkiem dochodowym dla dobrze zarabiajacych) Nie rozumiem... Ja jestem lewakiem i nie mam dzieci ani zasilkow. Nie bylo mnie stac, to dzieci nie mam. Teraz mnie stac, troche pozno, no ale dzieki nauce (przeciez nie dzieki Bogu; ) mamy w XXI wieku IVF ![]() Natomiast to o tym dzieleniu sie z biednymi, to pamiatam z kosciola, jak jeszcze lewakiem nie bylam... Ze ta koszule oddaj ubogim, tym co nie maja, sie podziel itd... Moze zalozmy nowy temat: o co chodzi z tym lewakiem, prawakiem? Dlaczego jestem lewakiem? Pierwsze z brzegu- malzenstwa homoseksualne. Za oczywiscie, nie mam zadnych "ale" czy innych a'la MW przeciw. Chociaz to w sumei tez wynik katolickiego wychowania, jak jeszcze lewakiem nie bylam; miluj blizniego swego jak siebie samego; nie czyn obcemu co tobie niemile i inne takie. Ogolnie: tolerancyjny badz, milosierny i wyrozumialy...Ot, taki lewacki przekaz... Amen. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 20-12-2015 18:07 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #10 Ocena: 0 2015-12-20 18:08:36 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|