MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwrot nadplaconych benefitow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-b

Post #1 Ocena: +1

2015-01-17 09:05:27 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-01-17 08:13:38, boszka8 napisał(a):
Cytat:

2015-01-17 07:37:08, Wielim napisał(a):
Typowa turystyka zasiłkowa- najpierw zasiłki w UK, teraz w Niemczech, później pewnie Holandia. .. lepiej zapłać z benefitow w Niemczech bo jak państwa się skończą to gdzie pojedziesz?
*BRAVO**BRAVO**BRAVO* Jak się ma dług to się go spłaca,taka jest zasada.Łatwo się brało a trudno teraz oddać.Trzeba się zastanowić 2x zanim łapę wyciągnie się po benefity.:-8

Ileż to radości rodakom można sprawić takim pytaniem. Na jaki czas humor się wam poprawił?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-01-17 11:05:35 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Aquarius

Post #3 Ocena: 0

2015-01-17 11:38:06 (10 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-05-2009

Cytat:

Cytat:

Typowa turystyka zasiłkowa- najpierw zasiłki w UK, teraz w Niemczech, później pewnie Holandia. .. lepiej zapłać z benefitow w Niemczech bo jak państwa się skończą to gdzie pojedziesz?
*BRAVO**BRAVO**BRAVO* Jak się ma dług to się go spłaca,taka jest zasada.Łatwo się brało a trudno teraz oddać.Trzeba się zastanowić 2x zanim łapę wyciągnie się po benefity.:-8

...och, jacy tu wszyscy uczciwi i praworzadni
nikt nie bierze, nikt nie mieszka w socjalnych domach, nikt nie pracuje za NMW, znalazla się jedna biedna Zuzia więc należy zdeptac, zgnoic, ponizyc

sama nawazyla sobie piwa to i sama je sobie wypije, proste *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

boszka8

Post #4 Ocena: 0

2015-01-17 18:18:44 (10 lat temu)

boszka8

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

Cytat:

2015-01-17 11:38:06, Aquarius napisał(a):
Cytat:

Cytat:

...och, jacy tu wszyscy uczciwi i praworzadni
nikt nie bierze, nikt nie mieszka w socjalnych domach, nikt nie pracuje za NMW, znalazla się jedna biedna Zuzia więc należy zdeptac, zgnoic, ponizyc

sama nawazyla sobie piwa to i sama je sobie wypije, proste *THUMBS UP*
Tak ,bardzo proste.Jeśli mam dług to nie chowam głowy w piasek i nie wołam ola Boga co teraz,pomóżcie.Trzeba myśleć a nie tylko brać. Po to są różne benefity aby z nich korzystać a nie chapać do bólu:-8

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #5 Ocena: 0

2015-01-17 18:59:05 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

boszka8 - jeżeli przeczytałabyś ze zrozumieniem pierwszy Jej post i ta nienawiść nie zaćmiła Ci rozumienia to zauważyłabyś że Ona jest w porządku, system naliczania zawinił. Jak zadzwoni to może się wyjaśni i Twoja złość tylko niepotrzebnie wzmacnia otaczające nas złe wibracje.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2015-01-17 19:00:43 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2015-01-16 21:57:12, ZAKAZOWSKI napisał(a):
Czytam, czytam np Uklad z Lugano etc, ale co z tego ze jest napisane skoro nie stosuje sie tego w praktyce?

Jakis czas temu chcialem sciagnac naleznosc za fakture od mojego holenderskiego klienta i pomimo tych wszystkich ukladow, ustalen itd, angielski komornik powiedzial mi abym sobie to odpuscil a niezaplacona naleznosc wrzucil w koszta i po klopocie.

Nie mylmy długów prywatnych z długami skarbowo podatkowymi.

Te drugie potrafią być za 1 funta ścigane i egzekwowane, bardzo skutecznie.
Mało tego, mają pierwszeństwo przed wszytkimi innimi wierzytelnościami.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

nicado2

Post #7 Ocena: 0

2015-01-17 19:54:27 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

uwielbiam nabijaczy postow ktorzy nie znaja sie w temacie a cos musza napisac byleby cyferka skoczyla... Krakn wyobrazasz sobie komornika ktory szuka polke w niemczech bo wisi do skarbowki 1 Ł ?? to naprawde nie jest Polska... ciekaw ilu z was mądrali sprawdza kazde wyliczenia z HMRC czy aby za duzo nie placa wiekszosc z was wychodzi z zalozenia jak daja to biore i nie pytam
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #8 Ocena: 0

2015-01-17 21:38:45 (10 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Każdemu to mogło przydarzyć się. Dziewczyna mądrze postąpiła zgłaszając wyjazd. Większość wyjechałaby bez powiadomienia odpowiednich urzędów myśląc, że im się upiecze lub w ogóle nie myśląc. A potem płacz i lament.
Ja bym zadzwonił i sprawę wyjaśnił.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2015-01-17 22:42:09 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nicado2, od tego są powołani komornicy europejscy.

Ja sobie nie wyobrażam to jest i to działa.
Od podatków nie uciekniesz.

Tak jak mówiłem w Polsce już dawno kuzynke odnaleźli i to głupie cc zone.
Odszukanie kogoś kto się w sumie nie kryje nie jest mega wyczynem.

Na terenie całej Unii, są wybrani komornicy , to nie każdy komornik się tym zajmuje, w Polsce jakiś ze Szczecina się zajmował sprawą w Przemyślu. Mają dostęp do wspólnej bazy osób poszukiwanych za zaległości podatkowe, skarbowe i szukają.

A jak się zameldujesz, uzyskujesz pozwolenie na to czy tamto, to przecież twój adres nie jest ukrywany.

Czy to Niemcy czy Polska wszytko jedno.

Niechce mi się googlowac na telefonie.
Mnie tam wszystko jedno, 500 funtów to nie worek kasy, tym bardziej że mieszka w Niemczech to chyba euro jakoś tam zarabia, na poziomie europejskim?

Jak sobie pościele tak się wyspi.
Jeszcze nie było takiego cwaniaka co by przed skarbonka daleko uciekł niezależnie od kraju.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

nicado2

Post #10 Ocena: 0

2015-01-17 22:58:33 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

znow nam opowiadasz jak to u ciebie w rodzinie... dziwne masz bardzo ciekawa rodzine... kolezanka poprosila aby napisac co jej grozi ja jej we wczesniejszym poscie napisalem jakie sa procedury a ty tylko komornik i komornik... zwolnij troszke z tym komornikiem sa w UK pewne procedury tym bardziej ze kolezanka nie pobrala tych pieniedzy swiadomie oszukujac. Druga sprawa to to ze jest w niemczech nie znaczy ze nie moze miec problemow finansowych, zreszta to nie twoj biznes ... chyba troche nie wypada zagladac komus do portfela...
powtorze moja rade dla kolezanki najpierw beda probowali sie kontaktowac listownie potem telefonicznie beda chcieli ustalic jakies formy splaty, nawet takie bardzo niskie ich zadowalaja a w barzo trudnej sytuacjii podadza kolezance numer do doradcy finansowego ktory pomoze jej wyjsc z klopotow , nie wiem jak to dziala. dopiero gdy bedzie notorycznie uchylala sie od placenia skieruja sprawe do sadu. Dlatego najlepiej skontaktowac sie z nimi i placic jakies grosze byleby placic

Odnoscnie komornikow dodam jeszcze ze zawsze istnieje ryzyko ze dluznik nie ma majatku a postepowanie miedzynarodowe jest kosztowne wiec nagle wyjdzie ze koszty postepowania przewyzsza wysokosc zadluzenia dlatego taki wierzyciel tez kalkuluje a nie podchodzi w stylu 1 Ł dla HMRC hmmm komornik z przemysla sciagnie to w berlinie...

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 17-01-2015 23:17 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,