Str 4 z 13 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-12-04 09:57:41 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jucha_2004 | Post #2 Ocena: 0 2013-12-04 09:59:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-12-04 09:57:41, ewelazk napisał(a): Sa ludzie biedni, dla ktorych takie domy powinny byc. Sa tez ludzie, ktorych stac na ceny rynkowe, tylko po co przeplacac - mozna zarobic mniej na papierze i rozne benefity beda splywac, chate tansza dostana, ulge w council tax itp. Dopiero za jakis czas przekonaja sie, ze czasami lepiej zaplacic troche wiecej i mieszkac miedzy spokojniejszymi ludzmi niz po raz kolejny zmieniac przebita opone w samochodzie czy urwane lusterko, zmywac farbe z drzwi wylana przez prawdziwego Angola, ktory slusznie czy nie, uwaza ze zabieraja mu JEGO pieniadze. Miejmy nadzieje, ze nie beda musieli latac na policje zglaszac pobicie czy zastraszanie dziecka. Najciekawsze jest to, ze ci naprawde potrzebujacy, wstydza sie, ze musza prosic o jalmuzne. Ci, ktorzy nie musza otrzymywac pomocy - czuja sie dumni, ze im sie udalo. Kwestia wychowania i priorytetow zyciowych. ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>ewelazk</i> 04-12-2013 09:58 ] ZGADZA SIE !! |
Post #3 Ocena: +1 2013-12-04 10:07:51 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jucha_2004 | Post #4 Ocena: 0 2013-12-04 10:14:19 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-12-04 10:07:51, lawenda123 napisał(a): Cytat: 2013-12-04 09:14:08, kasiachery napisał(a): wytlumaczcie mi proze, dlaczego ludzie czekaja na dom od panstwa nawet kilka lat jak by nie mogli sami wynajac albo kupic tylko czekaja na laske panstwa az cos dostana? dla mnie to jest takie hmmm biedne, ze czlowieka nie stac na normalny wynajem tylko prosi sie o nie wiadomo jaka chate zeby miec te 50f taniej. Dlaczego ludzie czekaja na dom socjalny nawet kilka lat? Dlatego,ze sa jednak duzo tansze,niz wynajem czy kupno,a tu jeszcze dochodzi wplata depozytu.Rentierzy domow socjalnych pobieraja rowniez inne dodatki-zasilki. W razie utraty pracy moga liczyc na pomoc ze strony podatnikow tzn.np.nie placic czynszu. Ostatnio w domu robilismy drewniana podloge,za wywoz starej wykladziny zaplacilismy 30f,natomiast zasilkowcy sa zwolnieni z oplat tzn.placa podatnicy. Poza tym majac dom socjalny mozna w Polsce opowiadac o dostatnim zyciu,niskim czynszu,mozliwosci wykupu za mocno zanizona cene,mozliwosci sprzedazy po paru latach za mocno zawyzona cene,oraz z racji placenia niskiego czynszu mozna kupic nowe BMW na raty.Nic nie zastapi tego uczucia,kiedy w Polsce podjezdzasz pod blok,a sasiedzi w oknach. Tak to tlumacza znajomi,ktorzy z przywilejow mieszkania w tym panstwie koszystaja na full wypas ![]() super tlumaczenie ![]() jak widac zasilkowcy sa zwolnieni ze wszystich oplat !! najlepiej siedziec na garnuszku panstwa. szkoda mi tylko ich dzieci ktorzy patrza i biora przyklad z takich rodzicow. dziekuje ze moi pokazali mi inne, lepsze zycie !! |
Post #5 Ocena: 0 2013-12-04 10:16:19 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
zuzia22 | Post #6 Ocena: 0 2013-12-04 10:30:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-04-2013 Skąd: bristol |
Ostatnio spotkalam przypadkiem "znajomego", ktory oczywiscie nigdy nie pracowal i opowiada, ze dostal mieszkanie i jest zadowolony. Jak spytalam o prace to odpowiedzial smiechem, ze nie ma zamiaru pracowc bo dostaje od panstwa, jak to nazwal "wyplate" i nie oplaca sie mu pracowac.
Nie znosze takich leniow, ktorzy nic nie robia. jesli masz cel - idz do niego... jesli masz nadzieje - wierz w nia... jesli kochasz - walcz o milosc...
|
Post #7 Ocena: 0 2013-12-04 10:31:28 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kasiachery | Post #8 Ocena: +1 2013-12-04 10:32:54 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2013-12-04 10:07:51, lawenda123 napisał(a): Cytat: 2013-12-04 09:14:08, kasiachery napisał(a): wytlumaczcie mi proze, dlaczego ludzie czekaja na dom od panstwa nawet kilka lat jak by nie mogli sami wynajac albo kupic tylko czekaja na laske panstwa az cos dostana? dla mnie to jest takie hmmm biedne, ze czlowieka nie stac na normalny wynajem tylko prosi sie o nie wiadomo jaka chate zeby miec te 50f taniej. Dlaczego ludzie czekaja na dom socjalny nawet kilka lat? Dlatego,ze sa jednak duzo tansze,niz wynajem czy kupno,a tu jeszcze dochodzi wplata depozytu.Rentierzy domow socjalnych pobieraja rowniez inne dodatki-zasilki. W razie utraty pracy moga liczyc na pomoc ze strony podatnikow tzn.np.nie placic czynszu. Ostatnio w domu robilismy drewniana podloge,za wywoz starej wykladziny zaplacilismy 30f,natomiast zasilkowcy sa zwolnieni z oplat tzn.placa podatnicy. Poza tym majac dom socjalny mozna w Polsce opowiadac o dostatnim zyciu,niskim czynszu,mozliwosci wykupu za mocno zanizona cene,mozliwosci sprzedazy po paru latach za mocno zawyzona cene,oraz z racji placenia niskiego czynszu mozna kupic nowe BMW na raty.Nic nie zastapi tego uczucia,kiedy w Polsce podjezdzasz pod blok,a sasiedzi w oknach. Tak to tlumacza znajomi,ktorzy z przywilejow mieszkania w tym panstwie koszystaja na full wypas ![]() i to mnie wlasnie wkurza, bo pojedzie taki jeden z drugim do polski i opowiada ile to kasy mozna dostac/zaoszczedzic, jaki dom od panstwa dostal. pozniej ktos sie naslucha, przyjedzie tu i wielkie rozczarowanie bo za wynajemmui dac 70% miesiecznej wyplaty, wszystko sam oplacic i gdzie to eldorado o ktorym tyle mowiono? i ja sie nie dziwie ze tyle osob uwaza sie za zaginionych, urywaja wszystie kontakty z rodzina i znajomymi bo wstyd sie przyznac ze nie wyszlo a mialo byc tak pieknie, tanio i dostatnie a sa dlugi i brak pracy. dla mnie osobiscie to wstyd wyciagac reke zeby panstwo doalo, jestem zdrowa, maz tez, mamy 2 dzieci i sami sie utrzymujemy, nie wiem jak mozna zebrac o zasilki i dom gdy mozna samemu zarobic i kupic. Wstyd mi za rodakow. |
Cookies | Post #9 Ocena: 0 2013-12-04 10:34:33 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2013 Skąd: Loughborough |
Znam kilku takich ancymonow jeden nigdy w zyciu nie pracowal ma prawie 30tke na karku zyje z renty bo ma adhd I learning difficulties I to wg niego jest super tak zyc na garnuszku panstwa
![]() ![]() |
zuzia22 | Post #10 Ocena: 0 2013-12-04 10:37:41 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-04-2013 Skąd: bristol |
Cytat: 2013-12-04 10:31:28, lawenda123 napisał(a): Oni nie pukaja sie w glowe,sa DUMNI ze swojego sposobu zycia,z tego co osiagneli,pukaja w glowe mnie,kiedy zostaje na nadgodziny,oni nie moga,bo zabiora im zasilki. Takie same odnosze wrazenie. jesli masz cel - idz do niego... jesli masz nadzieje - wierz w nia... jesli kochasz - walcz o milosc...
|