MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zasiłek chorobowy po przyjeździe do UK.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

blazejekk

Post #1 Ocena: 0

2013-05-16 18:28:54 (12 lat temu)

blazejekk

Mężczyzna

Z nami od: 16-05-2013

@clockwork_orang

No pech chciał, że prawe. Ale tutaj żadnych marzeń nie ma. Dla chcącego nic trudnego. Jeżeli ktoś ma zamiar całe życie jechać fizycznie to jakie to życie. Stawiam na nauke, ukończenie studiów i znalezienie odpowiedniej pracy. Kaleką nie bede cale zycie, a wiadomo , ze jak chlopak mlody i ma okazje dostac ten zasilek to skorzysta i dlatego nie rozumiem tej reakcji co niektórych. Nie pochwalam ludzi, którzy utrzymują się z socialu jeżeli mają warunki do pracy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-05-16 18:34:31 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2013-05-16 18:46:12 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Przepraszam,że pytam ale stac Cię na studia w UK tak od razu po przyjeździe? Dostaniesz od razu kredyt? Czy może masz z 30tys funtów w kieszeni?
A mieszkanie,życie?

Do góry stronyOffline

blazejekk

Post #4 Ocena: 0

2013-05-16 18:54:01 (12 lat temu)

blazejekk

Mężczyzna

Stać mnie nie na opłacenie całego okresu trwania studiów, a semestru. Jadę z bratem i kolegą, więc jest to duży plus przy wynajęciu mieszkania i kosztów życia.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-05-16 19:02:36 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2013-05-16 19:22:44 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

ale studia w UK sa bardzo drogie. Skąd weźmiesz pieniądze? Liczysz na zasiłek?

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-05-16 19:27:13 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

blazejekk

Post #8 Ocena: 0

2013-05-16 19:39:48 (12 lat temu)

blazejekk

Mężczyzna

Są kredyty studenckie o które mogę się ubiegać po roku(akurat po roku zerowym), który spłacę po ukończeniu studiów. Kredyt nie opłaci mi całych studiów, ale część. A po pewnym czasie będę sprawny, aby pracować i wtedy będę w stanie spłacić całe studia. Nie rozumiem trochę twojego podejścia, chcesz mi dopiec w jakiś sposób czy jak? Chyba, ze jestes z tych co jada by harować,spać,harować to rozumiem :)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2013-05-16 19:42:40 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Spoko, wiele osób tu pytało jak i co załatwić by sprowadzić mame rencistke, żone w ciąży i to taką na już i na za 9 miesięcy, mame emerytkę, itd.

Niektórym się udało mniej lub bardziej.

Skoro chłopaka stać na studia, to w zasadzie te drobne z zapomogi to tak na fajki i piwo.

Więc dajcie se luz, bo nie ma co się napinać.

da rade, a może nawet będzie wioślarzem?
Szlak przetarty, w zeszłym roku był w drużynie polak :)

Cytat:

2013-05-16 17:36:21, Richmond napisał(a):
Ale w UK sa tez dostepne inne prace niz wykladanie towaru na polkach. Nie rozumiem czemu Polacy upieraja sie tak na prace fizyczna. Masz problemy z kolanem, to szukasz pracy, gdzie nie trzeba chodzic.

podobno szykuje się nowy odcinek batmana *CRAZY*:-D:-)

Cytat:

2013-05-16 19:39:48, blazejekk napisał(a):
Są kredyty studenckie o które mogę się ubiegać po roku(akurat po roku zerowym), który spłacę po ukończeniu studiów. Kredyt nie opłaci mi całych studiów, ale część. A po pewnym czasie będę sprawny, aby pracować i wtedy będę w stanie spłacić całe studia. Nie rozumiem trochę twojego podejścia, chcesz mi dopiec w jakiś sposób czy jak? Chyba, ze jestes z tych co jada by harować,spać,harować to rozumiem :)

ojjj na kredyty nie licz
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2013-05-16 19:52:01 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Cytat:

2013-05-16 19:39:48, blazejekk napisał(a):

żartujesz...mój mąz zajmuje się harowaniem,spaniem,harowaniem,spaniem...a później delektowaniem się tym,na co zapracował :)
Nie mam zamiaru Tobie dopiec,bo nie jest to moim celem.
Pytam jedynie,ponieważ bardzo kolorow widzisz tu przyjazd,studia itd.
Pozostaje jeszcze kwestia języka. Musisz dośc dobrze znać angielski ,by studiować. Ostatnio moja bratanica chodziła na takie lekcje przygotowawcze na studia-angielski itd. Oczywiście to jest płatne. Rok temu odmówili jej kredytu. W tym roku dostała i po wakacjach zaczyna studia. Dodam,że mieszka tu od 3 lat.
Broń Boże nie odradzam nauki ale musisz to sobie dobrze przemyśleć wszystko.
Już byli tacy,co napaleni przyjeżdżali tu. Wcześniej pisali-zazdroście,boicie się konkurencji ...-a później ogon musieli podkulić.
Są ludzie,co planuja przyjazd małżonka,a później bardzo szybko planują sciągnąc rodzine. I co? Nie moga pracy znaleźć,bo trudno.
I jeszcze jedno...na jakies podstawie mają Ci udzielić świadczeń socjalnych? Historia choroby? Równie dobrze,możesz po przyjeździe starac sie po zasiłek...a po miesiącu wrócić do Polski i tam mieszkac,a pieniążki pobierać z UK. To nie jest takie proste.
Były pytania-przyjechałam 3 mies temu,jakie zasiłki mi sie należą? Nie mam pracy.
To nie takie hop-siup

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 16-05-2013 20:00 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,