|
---|---|
blazejekk | Post #1 Ocena: 0 2013-05-16 02:01:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-05-2013 Skąd: Reading |
Witam.
W następnym tygodniu wylatuje do UK. Mam takie pytanie ponieważ czytałem o zasiłku chorobowym, a mianowicie jeżeli ktoś choruje ponad jakiś okres dostaje ów zasiłek. Mam uszkodzone kolano od ok 2 lat i przez 2 lata miałem operacje/leczenia i będę miał następną operacje, więc jak to jest czy ja mam prawo do zasiłku ? Mam zamiar iść na studia i pracować jeżeli uda mi się znaleźć taką w której moje kolano nie będzie mi przeszkadzać. Pozdrawiam |
Post #2 Ocena: 0 2013-05-16 06:47:34 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2013-05-16 06:52:41 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
I z tego zasilku myslisz sie utrzymac i oplacic studia i operacje w UK?
Ech, dzieciaki... |
Craven_2 | Post #4 Ocena: 0 2013-05-16 07:41:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2010 Skąd: |
Jeli chcesz studiowac a nie chcesz/nie mozesz pracowac to powinienes miec wor pieniedzy zeby sie utrzymac bez pomocy panstwa.
Jesli natomiast zamiast wora masz tylko mala sakiewke a w niej drobniaki to odwolaj wyjazd. Oddaj bilet jesli jest taka mozliwosc, jesli sie nie da to umoczysz tylko kase zainwestowana w bilet. Nie wyrzadzaj sobie krzywdy, chyba nie zrobiles w zyciu nic tak zlego zeby skazywac sie na los jaki cie tu czeka bez pracy i pieniedzy z kulawym zdrowiem, bez historii zatrudnienia i bez wplacenia chociaz kilku futnow do sakiewki Krolowej. Ida duze zmiany, jesli nie placiles tu wczesniej skladek to mozesz byc obciazony kosztami ewentualnej operacji. Cameron rozglada sie na lewo i prawo gdzie by tu mozna zaoszczedzic kilka funtow zwlaszcza kosztem przyjezdnych a ja mu sie nie dziwie. Przemysl to. |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2013-05-16 08:04:54 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
sądze że był to nocny żart.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-05-16 08:15:17 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Aquarius | Post #7 Ocena: 0 2013-05-16 09:38:24 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 12-05-2009 Skąd: Wolverhampton |
Cytat: 2013-05-16 06:47:34, mscicielka12 napisał(a): Jasne !!! Zaraz po wylądowaniu (i po odbiorze bagażu ) Powinienes łatwo znaleść taki niebieski punkt z napisem NHS ! Tam rożdzielają wszystkich nowo przybyłych Z pewnością łatwo znajdziesz to miejsce . Bedą dwie kolejki ( Ta dłuższa to będzie Twoja ) Śmiało ustawiasz się i czekasz na swoją kolej. Musisz uzbroić się w cierpliwość bo to troche potrwa ...Powinienes w międzyczasie otrzymać broszurkę o ile pamietam o tytule "How hack British Social" czy jakos podobnie...Jak juz dojdzie Twoja kolej opowiadasz sswoja historie co i jak a Miłą pani przypisze Cie do odpowiedniej grupy .Potem to już z płatka Powinieneś dać radę Głowa do góry to bułka z masłem ! Mam nadzieje że pomogłam POWODZENIA ![]() ...nie zupelnie, gosc ma chore kolano wiec w kolejce stac nie musi i wali prosto do okienka gdzie opowiada swoja historie, jezeli bedzie ona dluzsza niz 5min ta procedure tez moze ominac i skierowac sie prosto do kasy po odbior pieniazkow, bagaz rowniez powinni dostarczyc pod wskazany adres na koszt Krolowej... ehhh, rece opadaja... |
AriaLia | Post #8 Ocena: 0 2013-05-16 10:27:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-03-2013 Skąd: różnie |
Cytat: 2013-05-16 02:01:22, blazejekk napisał(a): Witam. W następnym tygodniu wylatuje do UK. Mam takie pytanie ponieważ czytałem o zasiłku chorobowym, a mianowicie jeżeli ktoś choruje ponad jakiś okres dostaje ów zasiłek. Mam uszkodzone kolano od ok 2 lat i przez 2 lata miałem operacje/leczenia i będę miał następną operacje, więc jak to jest czy ja mam prawo do zasiłku ? Mam zamiar iść na studia i pracować jeżeli uda mi się znaleźć taką w której moje kolano nie będzie mi przeszkadzać. Pozdrawiam Ale jakby pytał poważnie. To nie, nie masz szans na nic. Aby cokolwiek dostać to musisz tu trochę popracować. I potem jak coś Ci się wydarzy to na czas choroby możesz dostać zasiłek chorobowy. Ale to bardzo małe pieniądze, starczy na jedzenie i podstawowe wydatki bez mieszkania itd. Aby go dostać musisz być niezdolny do pracy. To jak zwykłe chorobowe L4 w PL. Ale x10 opłaca się bardziej pracować niż dostawać tylko chorobowe. Tu nie płacą jak w PL 80-100% wynagrodzenia. Kochaj jak wola Twoja.
|
bonifazy7 | Post #9 Ocena: 0 2013-05-16 10:54:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2011 Skąd: london |
Chodze na angielski,tam spodkalam 2 osoby,ktore zaraz po przyjezdzie zglosily sie jako osoby bez-robotne.Zglaszaja sie w Job Cent.co dwa tygodnie,jako osoby szukajace pracy.On wynajol sobie mieszkanie ,za ktory placi council,oprocz tego dostaje co dwa tygodnie pieniadze z Job.C.Nie przepracowal w Angli ani jednego dnia.Wiec jak to jest?
irena
|
agarudii | Post #10 Ocena: 0 2013-05-16 11:05:47 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2013-05-16 10:54:34, bonifazy7 napisał(a): Chodze na angielski,tam spodkalam 2 osoby,ktore zaraz po przyjezdzie zglosily sie jako osoby bez-robotne.Zglaszaja sie w Job Cent.co dwa tygodnie,jako osoby szukajace pracy.On wynajol sobie mieszkanie ,za ktory placi council,oprocz tego dostaje co dwa tygodnie pieniadze z Job.C.Nie przepracowal w Angli ani jednego dnia.Wiec jak to jest? moze jakbys spotkala, to twoja historia by mnie urzekla, ale skoro spodkalas to ja nie wiem ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|