MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

28 tygodni SSP i co dalej?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

martart

Post #1 Ocena: 0

2013-04-05 15:29:48 (12 lat temu)

martart

Kobieta

Z nami od: 05-04-2013

Mam nadzieje że to błąd. Dzięki za odpowiedź ! Ktoś jeszcze się z czymś takim spotkał??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

martart

Post #2 Ocena: 0

2013-05-02 21:03:00 (12 lat temu)

martart

Kobieta

Z nami od: 05-04-2013

Witam Was ponownie :) Ja wciąż na chorobowym :( z nogą nic lepiej, chodzić nie mogę...
właśnie mija 22 tydzień na chorobowym, dzisiaj zamiast "normalnego" przelewu dostałam meila że nie mogą mi wypłacić więcej kasy i że jak najszybciej wyślą mi formularz SSP1 . Co to oznacza, żyłam w błogiej nieświadomości, że do 28 tygodnia nie muszę się martwić czy będę miała na chleb a teraz co.... makabra totalna, a rozpoczęłam właśnie reg=habilitację prywatnie, i kasa potrzebna... Co o tym sądzicie a może ktoś był w takiej sytuacji?

Bardzo Was proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

ixellente

Post #3 Ocena: 0

2013-05-02 23:15:26 (12 lat temu)

ixellente

Kobieta

Z nami od: 16-12-2012

Cytat:

2013-03-21 20:37:55, AriaLia napisał(a):
Właśnie się zorientowałam, że minęło 28 tygodni mojego zwolnienia

Daruj, takie rzeczy się przewiduje... Czy czasu nie było w natłoku zajęć?...

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #4 Ocena: 0

2013-05-19 20:43:34 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Cytat:

2013-05-02 23:15:26, ixellente napisał(a):
Cytat:

2013-03-21 20:37:55, AriaLia napisał(a):
Właśnie się zorientowałam, że minęło 28 tygodni mojego zwolnienia

Daruj, takie rzeczy się przewiduje... Czy czasu nie było w natłoku zajęć?...

Nie bądź bezczelna. Jakoś dziwnym trafem nie przewidziałam też roku leżenia bez siły w łóżku. Jaka ja głupia! Patrz, nie przewidziałam choroby?! A może Ty mi powiesz czemu to ja nie tego nie zauważyłam? Ty pewnie jak chorujesz to leżysz zamiast w łóżku to na plaży i tylko szukasz benefitów, albo innych durniów co będą na Ciebie łożyć.
Ja liczyłam co miesiąc, że to się już skończy i nie w głowie mi były papiery i banki, tylko czy już jutro wstanę sama do kibla.
Życzę więcej mądrości a nie buractwa.
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #5 Ocena: 0

2013-05-19 20:47:29 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z innej beczki. Jestem na zwolnieniu prawie rok i firma chce mnie zwolnić. Pewnie takie ich prawo. Rozumiem, że będę jako bezrobotna, niezdolna jeszcze do pracy. Zgłaszam to do Job Center po prostu tak? W sensie moje zwolnienie. Sorry że pytam, pewnie durne pytanie. Ale trochę nie wiem co robić. Bo ze mną jest lepiej, ale do roboty jeszcze nie mogę wrócić. Czy wystarczy tylko jakiś telefon do tego Job Centre i tam mam słać już teraz zwolnienia czy muszę zrobić coś jeszcze?
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

Roberto480

Post #6 Ocena: 0

2013-05-19 21:15:53 (12 lat temu)

Roberto480

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2012

to przez rok zaklad ci placil?
normalie to 28 tyg i papiery do JC i oni decyduja o dalszych swiadczeniach
u mnie w czerwcu tez bedzie rok jak siedze w domu 28 tyg zaklad uczciwie placil nawet caly podatek wyplacili ktory potracali do czerwca w chorobowym
od stycznia zglosilem do JC i wielka dupa
napisali ze przykro itp. ale placic nie beda bo w roku2010/2011 za malo zaplacilem na ubezpieczenie nie wiem czy oni wybieraja lata ktore chca?
placa od stycznia ubezpieczenie zdrowotne to chyba jak w polsce urzad dla nierobow placi skladki
acha jak ci JC przyjmie papiery to po jakims czasie masz komisie lekarska jak w ZUs-ie jedna osoba wywiad rzeka i ona stwierdza czy mozesz pracowac czy nie ja dostalem wezwanie po trzech miesacach w miedzy czasie mialem operacje nawet nie wiedzieli Pani byla mocno zdziwiona i od czwartego maja znow glucha i bloga cisza
pewnie napisza sory ale choruj dalej a my ci pomozemy placac £2.75/tydz ubezpieczenia zdrowotnego
jak jeszcze nie przeszlas drogi zglaszania ustania bobierania swiadczen u pracodawcy do wszystko przed toba
musza ci wydac nie pamietam dokladnie to bylo jakos SSP-1 nie jestem pewien i to bedzie podstawa do zgloszenia sie do JC o dalsza wyplate swiadczen
zycze powodzenia

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #7 Ocena: 0

2013-05-19 22:28:49 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Ja jestem własnie w trakcie. Przez pierwszy miesiąc choroby nie miałam ciągłości zwolnienia, bo nie wiadomo było co mi jest. 3 dni chora, potem 2 dni do pracy, cos się działo a nic nie pomagało az w końcu padłam. Dlatego tych 28 tyg nie mam liczonych od początku choroby. Potem szczerze mówiąc nie zaglądałam na konto, bo nie miałam na to siły i przegapiłam, że od 2 miesięcy już mi się zasiłek chorobowy skończył. Płacili mi 28 tygodni. Złożyłam wniosek już ale wiem, że to trwa. Będę czekać na komisję itd. Chodzi o to że rozmawiałam wczoraj z moją kierowniczką i umówiła się ze mna na spotkanie 30 maja i wiem, że po to aby mnie zwolnić bo nie moga mi zaoferować stanowiska, na którym był dała radę teraz już pracować. Luz. Normalne. Chodzi o to, że jak jestem już po złożeniu wniosku do urzędu jako osoba jeszcze zatrudniona a w tym czasie to ulegnie zmianie, to po prostu mam ich tylko poinformować o tym, że zostałam zwolniona? I czy to w ogóle ma jakieś znaczenie dla urzędu? Czy zakłąd pracy mi wystawi jakieś swiadectwo pracy? Ta moja kierowniczka jest taka trochę problematyczna i po prostu się martwię, że ze złośliwości zrobi coś czego nie będę świadoma a potem będę mieć problemy żeby załatwić to czy owo. Bo rozumiem, że już po takim czasie, może mnie prawnie zwolnić? Czy ma obowiązek wystawić mi świadectwo pracy? I czy taki dokument mam zanieść/ wysłać do urzędu?
Martwię się bo baba wywalała od stycznia wszystkie moje pay slipy i a teraz mi zciemnia, że one nie przyszły z siedziby. A ja byłam w pracy w piątek i z ostatniego tygodnia pay slip był. Tylko jakoś te wcześniejsze nie przyszły. Po prostu już jej nie wierze.

Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

Roberto480

Post #8 Ocena: 0

2013-06-26 07:23:48 (12 lat temu)

Roberto480

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2012

Nie wiem gdzie sie podpiac wiec tu zapytam
Bylem wczoraj u lekarza i okazalo sie ze dostal pismo 23 05 2013 ze dostalem po komisji ktora mialem 04 05 2013 odpowiedz pozytywna
Ale caly pic polega na tym ze ja do tej pory nie dostalem zadnego pisma
Dobijac sie gdzies o odpowiedz czy jeszcze czekac?
A jak dobijac sie to gdzie?

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,