Str 3 z 3 |
|
---|---|
sssid1 | Post #1 Ocena: 0 2013-03-15 23:16:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2013 Skąd: uk |
No_wayy co do twoich rad o prokreacji to prosze Cie daruj sobie. Prace mialam, ale stracilam w innym kraju. A ciaza prawda wpadka ale bardzo sie cieszymy mimo problemow w chwili obecnej. Czytaj uwaznie partner prace ma ale nie ma stalej. Jestesmy tu 4 miesiace, jak sadze potrzeba wiecej czasu aby sie zaczepic na stale gdzies.
Nie licze na twoje utrzymanie, moj partner utrzymuje mnie ze swojej pensji. Moje oszczednosci juz sie skonczyly. Pytam o dodatki w ciazy lub dla dziecka jak sie urodzi bo tutaj panstwo tak pomaga ludziom, rodzinom w trudnej sytuacji (ja sie chyba powtarzam juz...?) chyba mamy prawo do uzyskania jakis dodatkow szczegolnie ze on jest Anglikiem i nasze dziecko tez bedzie tej narodowosci. Dlaczego jego kraj ma mu nie pomoc poki nie wyjdziemy na prosta? Przeciez rowniez Polacy benefity otrzymuja i maja do tego prawo wiec czemu Anglicy mieliby nie miec? Wiedz ze cos sie dzieje bo w tym roku ciazko z praca chyba w uk... Zwlaszcza jak sie ma referencje glownie z zagranicy to inaczej patrza, ake wiosna idzie mamy nadzieje ze cos sie ruszy, niestety juz nie dla mnie, przynajmniej nie w tym roku.. |
TITANIUM | Post #2 Ocena: 0 2013-03-15 23:18:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2012 Skąd: UK |
Cytat: 2013-03-15 23:01:48, sssid1 napisał(a): No dzieki Wam za info ale czy ja sie w ogole moge starac na siebie? (...) Kochana, wszystko możesz ![]() Moja znajoma powyliczała sobie w kalkulatoach czy/ile jej sie należy, posprawdzała swoje dokumenty i wyszło jej, że nie należy jej się "becikowe" ale z głupia frant wysłała aplikację i ...dostała ![]() |
sssid1 | Post #3 Ocena: 0 2013-03-15 23:30:14 (12 lat temu) |
Agarudii dzieki, no mozna wygoglowac jasne ale moje pytanie brzmialo czy ja moge o cokolwiek aplikowac a jesli nie to czy partner-mezczyzna- moze, w nazwie maternity wiec pytam.. I jeszcze jedno pytanko o co chodzi o w tym family element? Co to jest?
Chyba nie bedziemy ryzykowac i bedziemy aplikowac w razie czego na partnera nie na mnie bo mi moga odmowic wlasnie dlatego ze tutaj nie pracowalam, jesli tylko na niego mozna. Co do tych komentarzy na temat poszukiwan pracy to wcale nie jest latwiej dla Anglika bo niby czemu? Szczegolnie jesli pracowal zagranica dobrych pare lat, a teraz powrocil, nie ma zadnych referencji stad, naprawde nie jest latwo... Moze byloby latwiej w Londynie czy gdzies ale nie tam gdzie mieszkamy niestety.. Ale jestem dobrej mysli ze sie powoli ulozy ![]() |
agarudii | Post #4 Ocena: 0 2013-03-16 09:14:53 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2013-03-15 23:18:08, TITANIUM napisał(a): Kochana, wszystko możesz ![]() no od kwietnia tego roku nie jest to juz taka "oczywista oczywistosc" Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
sssid1 | Post #5 Ocena: 0 2013-03-16 09:21:58 (12 lat temu) |
A co sie zmienia od kwietnia? Cos slyszalam ze wszystkie benefity maja laczyc w calosc czy jakos tak? Orientujesz sie agaridii jak to bedzie wygladac moze? Czy o cos innego tutaj Tobie chodzi..
|
|
|
sssid1 | Post #6 Ocena: 0 2013-03-16 09:23:31 (12 lat temu) |
Agarudii sorki za przekrecenie nicku...
|
radzik77 | Post #7 Ocena: 0 2013-03-16 09:27:56 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Mi sie raczej wydaje, ze beda ostrzejsze kryteria w przyznawaniu dodatkow.
Polaczyc w calosc wszystkich benefitow to chyba nie planuja. Jaki bylby w tym sens skoro na wiele z nich trzeba spelniac zupelnie inne warunki. |
agarudii | Post #8 Ocena: 0 2013-03-16 09:32:15 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
child benefit jest w tym momencie rowniez zalezny od zarobkow ( wczesniej nie byl, tzn przyslugiwal kazdemu kto ma dziecko).teraz powyzej 50K rocznie zaczynaja sie zmiany. o calej reszczcie nie chce mi sie szukac i "studiowac" tego.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|