|
---|---|
sssid1 | Post #1 Ocena: 0 2013-03-15 22:00:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2013 Skąd: uk |
Witam serdecznie,
Chcialam sie dowiedziec, moze ktos poradzi, czy nalezy mi sie cokolwiek bedac w ciazy lub po porodzie na baby jesli nigdy nie pracowalam w uk? Byc moze temat byl gdzies poruszany ale nie moge znalesc. Do tego moja sytacja jest dosyc specyficzna. Moj partner jest Anglikiem. Poznalismy sie w innym kraju UE gdzie oboje pracowalismy. Ja niestety stracilam tam prace on w zimie tez nie mial prawie wcale pracy. Postanowilismy wspolnie przyjechac do jego kraju rodzinnego i ze tu urodze i wychowamy nasze dziecko. Niestety z praca w zimie bylo krucho takze tutaj, oszczednosci sie skonczyly. Ja niestety nie znalazlam pracy, on tak ale ciagle nic stalego jakies zlecenia lub prace przez agencjie, bez ciaglasci, wiec sytuacja jest ciezka. Zastanawiam sie czy w razie W mozemy liczyc na jakies dodatki, czy ja moge sie starac na CHB, WTC,SSMG lub cokolwiek jesli nigdy tu niestety nie pracowalam i teraz tez juz raczej nic nie znajde.. A jesli nie czy moj partner moze sie starac o te zasilki w razie gdyby nasza, jego sytuacja z praca sie nie poprawila. Prosze o odpowiedz i please wstrzymajcie sie ze zlosliwymi komentarzami. Nie przyjechalam tu po zasilki tylko zalozyc rodzine, tylko sytuacja jest obecnie nienajlepsza a chcemy dziecku zapewnic wszystko co najlepsze. Pozdrawiam |
Samurajka | Post #2 Ocena: 0 2013-03-15 22:03:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2013-03-15 22:00:30, sssid1 napisał(a): Witam serdecznie, Chcialam sie dowiedziec, moze ktos poradzi, czy nalezy mi sie cokolwiek bedac w ciazy lub po porodzie na baby jesli nigdy nie pracowalam w uk? Byc moze temat byl gdzies poruszany ale nie moge znalesc. Do tego moja sytacja jest dosyc specyficzna. Moj partner jest Anglikiem. Poznalismy sie w innym kraju UE gdzie oboje pracowalismy. Ja niestety stracilam tam prace on w zimie tez nie mial prawie wcale pracy. Postanowilismy wspolnie przyjechac do jego kraju rodzinnego i ze tu urodze i wychowamy nasze dziecko. Niestety z praca w zimie bylo krucho takze tutaj, oszczednosci sie skonczyly. Ja niestety nie znalazlam pracy, on tak ale ciagle nic stalego jakies zlecenia lub prace przez agencjie, bez ciaglasci, wiec sytuacja jest ciezka. Zastanawiam sie czy w razie W mozemy liczyc na jakies dodatki, czy ja moge sie starac na CHB, WTC,SSMG lub cokolwiek jesli nigdy tu niestety nie pracowalam i teraz tez juz raczej nic nie znajde.. A jesli nie czy moj partner moze sie starac o te zasilki w razie gdyby nasza, jego sytuacja z praca sie nie poprawila. Prosze o odpowiedz i please wstrzymajcie sie ze zlosliwymi komentarzami. Nie przyjechalam tu po zasilki tylko zalozyc rodzine, tylko sytuacja jest obecnie nienajlepsza a chcemy dziecku zapewnic wszystko co najlepsze. Pozdrawiam Skoro Twoj partner jest Anglikiem to powinien byc bardziej zorientowany w kwestii zasilkow... Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
Post #3 Ocena: 0 2013-03-15 22:04:19 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
no_wayy | Post #4 Ocena: 0 2013-03-15 22:08:41 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Cytat: 2013-03-15 22:00:30, sssid1 napisał(a): (...) a chcemy dziecku zapewnic wszystko co najlepsze. Pozdrawiam Jak każdy, tylko nie każdy na koszt innych... |
sssid1 | Post #5 Ocena: 0 2013-03-15 22:14:56 (12 lat temu) |
Samurajka partner nie jest zbytnio zorientowany bo dzieci nie ma jak dotad i nigdy zadnych zasilkow nie pobieral. Poza tym mieszkal dlugo w innym kraju. Pytam czy ktos moglby poradzic w tej konkretnej sytuacji. Partner tez sie oczywiscie bedzie dowiadywal w razie czego. Rzecz w tym ze on nie jest osoba ktora liczy na pomoc panstwa, mysli ze sami sobie poradzimy ale ja sie martwie, bo jak na razie to zaczynamy popadac w dlugi a dziecko jeszcze sie nie urodzilo.
Pati85 dzieki ![]() |
|
|
no_wayy | Post #6 Ocena: 0 2013-03-15 22:19:51 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Należy to się wziąć do roboty.
Benefity przysługują ![]() |
agarudii | Post #7 Ocena: 0 2013-03-15 22:20:51 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
ssid1 wlasnie CHB powinien byc na Ciebie i to chyba w sumie wszystko co bedzie moglo byc "na Ciebie", cala reszta partner ktory bedzie pracowal.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
Post #8 Ocena: 0 2013-03-15 22:21:50 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
sssid1 | Post #9 Ocena: 0 2013-03-15 22:23:13 (12 lat temu) |
No wiesz no_wayy ja nie staram sie zyc na koszt innych ani nikogo okrasc. To panstwo pomaga w razie problemow finansowych rodzinom i dlatego pytam czy moze pomoc tez nam. Zdaje sobie sprawe ze tu nie pracowalam ale juz w UE tak, raczej sie nie obijalam nigdy.. Chcialam uzyskac jakas odpowiedz na moje pytanie a nie czytac glupie komentarze
|
agarudii | Post #10 Ocena: 0 2013-03-15 22:25:03 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
pati jak przepisany
![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|