MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-12-29 22:51:31 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-12-30 09:49:27 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #3 Ocena: 0

2012-12-30 14:23:51 (12 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Wbrew pozorom, czasem bedac singlem duzo latwiej dostac mieszkanie socjalne, niz bedac rodzina z wiekszymi potrzebami. Jako singlowi, bedzie autorowi watku przyslugiwac studio flat, badz one bedroom flat, a tych skolei nie przyznaja rodzinom nawet z 1 dzieckiem. Co za tym idzie moze byc mniej chetnych, wieksza dostepnosc, 'krotsza kolejka' i byc moze wieksze szanse. Zawsze warto sprobowac....

Do góry stronyOffline

goral717

Post #4 Ocena: 0

2012-12-30 15:10:46 (12 lat temu)

goral717

Mężczyzna

Z nami od: 23-09-2012

dziękuje wszystkim tym co udzielili pytanie na moja odpowiedz a nie tym którzy nie rozumieją sytuacji i pisza tu jakies kazania. Pewnie ze dam rade samemu sobie z ta sytuacja poradzić,ale czemu nie skorzystać z pomocy państwa, zwłaszcza ze chciałbym odlozyc cos pieniędzy,splacic kredyt i zacząć tutaj jakas szkole...a college kosztuje. Nie mam zamiaru cale zycie spedzic w warehousie! pozdro dla wszystkich bezprzyszlosciowych ludzi z angielskich fabryk! :D

Do góry stronyOffline

goral717

Post #5 Ocena: 0

2012-12-30 15:13:03 (12 lat temu)

goral717

Mężczyzna

Teraz pozostaje mi się tylko przejść do councilu i sprobowac...chciałem najpierw popytać ludzi czy wogole mam jakiekolwiek szanse na takie mieszkanie i czy nie wysmieja mnie w councilu ze niby poco wogole przyszedlem

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: +3

2012-12-30 15:33:19 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

Pewnie ze dam rade samemu sobie z ta sytuacja poradzić,ale czemu nie skorzystać z pomocy państwa, zwłaszcza ze chciałbym odlozyc cos pieniędzy,splacic kredyt i zacząć tutaj jakas szkole...a college kosztuje. Nie mam zamiaru cale zycie spedzic w warehousie! pozdro dla wszystkich bezprzyszlosciowych ludzi z angielskich fabryk! :D

Nie z pomocy pantwa, tylko z pomocy pieniedzy wplaconych przez innych pracujacych chcesz ulatwic sobie zycie. NIe masz zamiaru spedzic zycia w obecnej pracy, to teraz masz najlepsze warunki, zeby wykorzystac swoje wlasne mozliwosci. Pomoc "panstwa" powinna w pierwszej kolejnosci isc do osob, ktore nie maja tego komfortu ze maja tylko siebie i wlasne marzenia do spelnienia. Nie dziw sie, ze ktos nie jest zainteresowany pomoca tobie w splacie kredytu, czy placeniu rachunkow z twojego bylego zwiazku.

Jesli mloda osoba, w wieku produkcyjnym, bez zobowiazan (innych jak na wlasne zyczenie zaciagnietych), musi liczyc na pomoc "panstwa" to czego oczekiwac po innych obdarowanych przez los ciezka choroba swoja albo dziecka, nagla smiercia glownego zywiciela rodziny, etc etc

Ada

Do góry stronyOffline

goral717

Post #7 Ocena: 0

2012-12-31 05:24:47 (12 lat temu)

goral717

Mężczyzna

sorry ale nie zaciagalem się na własne zyczenie...mam pecha jakiegoś...wyobraz sobie ze w tym samochodzie co go kupiłem za wzięty kredyt okazało się ze automat jest popsuty,a koles nie chce mi kasy oddac i nie chce go przyjąć mimo ze go kupiłem tydzień temu z komisu! dluga historia...Przejechalem się nim,wszystko sprawdzilem-olej,skrzynie itp.wszystko było ok. ale okazało się ze jego mechanicy usunęli wszystkie usterki z komputera tego Peugeota. I musze isc tam z adwokatem...kolejny problem.

A teraz do tematu. Mysle ze ludzie potrzebujący już dostali w Anglii taka pomoc od "innych pracujących" dlatego tez jest ta "kolejka" w councilu na te mieszkania ze pierwsi na niej to sa wlasnie potrzebujący bardziej niż np. ja
Ja po prostu chce skorzystać z tej pomocy,poniewaz musze znaleźć sobie jakiś dach nad glowa do końca stycznia i nie chce isc na pokoj bo na roznych ludzi już tutaj w Anglii trafiłem np. Turkow, Polakow! nie było najbezpieczniej krotko mowiac.

[ Ostatnio edytowany przez: goral717 31-12-2012 05:27 ]

Do góry stronyOffline

goral717

Post #8 Ocena: 0

2012-12-31 05:31:28 (12 lat temu)

goral717

Mężczyzna

Cytat:

2012-12-30 15:33:19, Adacymru napisał(a):
to teraz masz najlepsze warunki, zeby wykorzystac swoje wlasne mozliwosci.

Możesz wyjasnic oco ci tutaj chodzi??

[ Ostatnio edytowany przez: goral717 31-12-2012 05:33 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2012-12-31 08:22:33 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jesli sadzisz, ze zostanie Ci przyznany lokalny socjalny do konca stycznia, to musisz zejsc na ziemie.

Na tzw. Housing Register moze zapisac sie kazdy i kazdy moze ustawic sie w kolejce po lokal socjalny i moze w niej byc latami.

Co do samochodu, to walcz o swoje prawa. Podatnicy nie sa zainteresowani placeniem za wadliwa skrzynie biegow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-12-31 08:28:41 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »