MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

magda-lena

Post #1 Ocena: 0

2012-10-19 12:00:42 (13 lat temu)

magda-lena

Kobieta

Z nami od: 01-08-2010

Czy mozecie mi podpowiedziec czy zostane bez srodkow do zycia na czas kiedy zostana mi na nowo naliczone wtc i chtc poniewaz od 2 tyg mieszkam sama ... maz sie wyprowadzil a ja nie wiem gdzie sie udac i co robic.. nadal pracuje bo sa moi rodzice ale staram sie o part time zeby miec dochody jednak jak zglosze do revenue ze jestem sama beda naliczac na nowo i boje sie ze zanim dostane wyplate z nowej pracy a tam placa raz w miesiacu a wstrzymaja mi dodatki to zostane bez srodkow do zycia a mam dzieci.. moze mi ktos podpowiedziec jak to jest naprawde?? Bo slyszalam ze wyplaca roznice a nie wstrzymaja calosci i juz sama nie wiem... mam podobno 30 dni na zgloszenie ze zostalam sama..mam tez dom z councila czy to pawda ze nie bede placila za dom i council tax?? Z gory dziekuje za pomoc

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2012-10-19 12:30:24 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Mozesz postarac sie o Crisic loan, benefity wstrzymaja - to co pobierasz teraz, od czasu rozstania bedziesz musiala zwrocic, nalicza Ci na nowo - czas oczekiwania jest rozny ale raczej szybko to idzie- Ja czekalam mniej niz dwa miesiace. Fakt zasilki mi wstrzymali wtedy.

Musisz tez od nowa zlozyc o HB - czy pokryje Ci on calosc to zalezy od dochodow, to nieprawda jest ze nic sie nie placi jesli jest sie samotna matka.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

magda-lena

Post #3 Ocena: 0

2012-10-19 22:59:53 (13 lat temu)

magda-lena

Kobieta

Z nami od: 01-08-2010

Dziekuje za odp pozdrawiam

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2012-10-19 23:07:23 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Housing Benefit, Council Tax Benefit, jesli juz przyslugiwal, to naliczenie moze byc duzo szybsze, do 2 tygodni.
Czasem jest tak, ze nie musisz zwracac nadplat, sa rozlozone na raty, zmniejszone kolejne wyplaty zasilkow, nie ma reguly.
Natomiast masz bodajze 4 tygodnie na zgloszenie zmian.
Moze warto skorzystac z pomocy rodzicow i na tymczasem, na chwile zlapac dodatkowa prace, to chyba najszybciej da efekty finansowe.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #5 Ocena: 0

2012-10-20 11:18:19 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

ja nie wiem, nie znam sie, ale na chlopski rozum. jezeli zostala samotna matka i chce przejsc z calego etatu na pol, to co za roznice ona bedzie musiala oddawac :-o tzn jezeli do tej pory byly dwie wyplaty za dwa pelne etaty + benefity, to teraz za jedno pol etatu dostanie mniej benefitow i bedzie musiala zwracac jakas nadplate :-o to dlaczego ludzie oszukuja i staja sie "samotnymi" rodzicami(bron boze nie pije teraz do zalozycielki tematu), bo wtedy mozna wiecej "nachapac".

a do zalozycieli tematu, moze masz karte kredytowa i jak bedzie naprawde zle, to zawsze jakies zakupy mozna na nia zrobic, a jak sytuacja sie ustabilizuje, to wtedy ja splacic.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

greta

Post #6 Ocena: 0

2012-10-20 12:08:39 (13 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

mi policzyli nowe benefity w ciagu 2 tyg(child tax credit i working tax credit)od zgloszenia.housing benefit mi wczesniej nie przyslugiwal wiec w tym przypadku to trwalo troche dluzej tak do miesiaca.
po okolo 18 m-cach przyszlo rozliczenie dla mnie i ex meza z taxow i musialam oddac 300f mimo ze niby sytuacja zmienila sie na gorsze bo mialam mniejszy dochod nie wiem jak oni to licza ale tak bylo.w moim przypadku mojej kolezanki i jej faceta miala do oddania 900f tez po rozstaniu.ja mysle ze oni moze pozniej sprawdzaja ile ten partner zarobil rzeczywiscie do czasu rozstania i kalkuluja to jeszcze raz.

Do góry stronyOffline

jahoda

Post #7 Ocena: 0

2012-10-20 12:17:59 (13 lat temu)

jahoda

Kobieta

Z nami od: 28-02-2009

no i nie zapominajmy o tym ze, nawet po rozstaniu partnerow,za dziecko odpowiedzialni sa oboje rodzicow.
Tak wiec rodzic nie sprawujacy codziennej opieki nad wlasnym dzieckiem powinien wyplacac alimenty (Child Maintance) drugiemu z rodzicow, celem pokrycia kosztow zwiazanych z jego utrzymaniem.

[ Ostatnio edytowany przez: jahoda 20-10-2012 12:19 ]

Do góry stronyOffline

NikaMika

Post #8 Ocena: 0

2013-01-20 14:38:44 (12 lat temu)

NikaMika

Kobieta

Z nami od: 20-01-2013

A co w sytuacji gdy dziecko jeszcze się nie narodziło, ja pracuje na pełny etat ale ide na macierzyński niedługo i obawiam się że rozejdę się z narzeczonym zanim dziecko się jeszcze urodzi. Nie mam żadnych benefitów bo o te mogę sie starać dopiero gdy dziecko się urodzi a wiem że jak teraz się wyprowadzę to za miesiąc opłaty za pokój (bo o mieszkaniu nawet nie marze) nie będzie mnie stać i nie wiem gdzie mam się zwrócić o pomoc

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,