MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wlasnosc prywatna w Pl a zasilki w UK

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mamainina

Post #1 Ocena: 0

2012-10-01 14:19:51 (13 lat temu)

mamainina

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Mam pytanko.Dowiadywalam sie z roznych zrodel i wszyscy mowia mi co innego dlatego zwracam sie do Was.Moze ktos z Was orientuje sie czy jak w Polsce bede miala cos na moje nazwisko ( w sensie ziemie,dom itp) to czy w UK przysluguja mi jakies zasilki?Co sie moze stac jezeli nie zglosze tego do revenue?Czy sprawdzaja to jakos?Tutaj w UK wszystkie zasilki sa na mojego narzeczonego,ale jestesmy zgloszeni do revenue jako para i biora pod uwage moje zarobki i jego w obliczaniu zasilkow.Dlatego sie zastanawiam jakby rozwiazac to sutuacje bo mam sprawe o nabycie spadku niedlugo i bede wspolwlascicielem ziemi i budynkow w 1/3.Myslalam o darowiznie np dla mojej mamy zeby to nie bylo na mnie,ale mama ma rente i to pewnie by kolidowalo jezeli chodzi o obliczanie naleznej jej renty.Sama juz nie wiem jak z tego wybrnac.Moglby ktos pomoc?Dzieki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

epsilon

Post #2 Ocena: 0

2012-10-01 14:55:57 (13 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Pewnie to nie przeszkadza. Ale mam nadzieję, że zmienią przepisy i nie będzie można mieć domu/willi/hektarów za granicą.
Logiczne, masz coś co Ci pomoże w utrzymaniu się sprzedaj a nie chcesz kasę od rządu.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-10-01 15:27:55 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

effimd

Post #4 Ocena: 0

2012-10-01 15:54:52 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Cytat:

2012-10-01 14:55:57, epsilon napisał(a):
Pewnie to nie przeszkadza. Ale mam nadzieję, że zmienią przepisy i nie będzie można mieć domu/willi/hektarów za granicą.
Logiczne, masz coś co Ci pomoże w utrzymaniu się sprzedaj a nie chcesz kasę od rządu.

Od rzadu???Raczej od nas placacych podatki na tych na zasilkach.

Do góry stronyOffline

Burner

Post #5 Ocena: 0

2012-10-01 15:59:23 (13 lat temu)

Burner

Mężczyzna

Z nami od: 01-10-2012

Cytat:

Nie rozumiem tej zależności.
:-o

Renta to renta. Darowizna nie wpłynie na jej wysokość.
Mama może ma zasiłek stały z opieki,często nazywany "renta", to wtedy to inna sprawa.

Posiadanie nieruchomości w Polsce ma wpływ na benefity w UK. Zwłaszcza na te otrzymywane z councilu. Oni sprawdzają najbardziej.

Otrzymanie darowizny w czasie posiadania już przyznanych benefitów to nie krzywda, choć trzeba zgłosić. Możecie, ale nie musicie, stracić różne zapomogi w uk.

Do wyboru jest:
1. Informować urzędy i liczyć się z konsekwencjami,
2. Nie informować urzędów i liczyć się z konsekwencjami :-8

Większość zataja takie rzeczy, wielu już się przejechało :-]

Do góry stronyOffline

PaniDomu

Post #6 Ocena: 0

2012-10-01 16:04:10 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Nie mozesz oszukiwac i udawac, ze nie masz ziemi za granica UK. Co z tego, ze dostaniesz te kilkadziesiat funtow benefitow wiecej.Kara za benefit fraud moze byc wielotysieczna.

Nie musisz z niczego wybrnac. Po prostu zglos otrzymanie landu do revenue.
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

gosik1

Post #7 Ocena: 0

2012-10-01 17:06:42 (13 lat temu)

gosik1

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Mialam podobna sytuacje niedawno i z tego co dowiadywalam sie u ksiegowej to ma znaczenie, jesli pobieracie housing benefit.W zaleznosci od wartosci dzialki czy domu w PL. moga ci zmniejszyc lub zabrac housing benefit.

Do góry stronyOffline

mamainina

Post #8 Ocena: 0

2012-10-01 20:11:09 (13 lat temu)

mamainina

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Jakby bylo kupiec to napewno bym to sprzedala bo nie mam zamiaru wracac do Polski,ale jak na dzien dzisiejszy nie ma wiec trudno.Jesli chodzi o HB to nie przysluguje nam,ani Council benefit.Dostajemy tylko Child Benefit,Working tax i child tax.

Do góry stronyOffline

RobinGdansk

Post #9 Ocena: 0

2012-10-01 20:23:09 (13 lat temu)

RobinGdansk

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2012

Właśnie czytałem na forum że posiadanie własnej nieruchomości w UK (zatem i poza UK też)nie wpływa na przyznanie benefitów związanych z dziećmi, jeśli się mylę to proszę o sprostowanie gdyż też mnie to interesuje.

Do góry stronyOffline

Burner

Post #10 Ocena: 0

2012-10-01 21:26:51 (13 lat temu)

Burner

Mężczyzna

Z nami od: 01-10-2012

Oh...To po kiego licha wszędzie sie o te głupie nieruchomości pytają jak są takie nieistotne?

Oczywiście, że mają wpływ, zwłaszcza (!!!) przy benefitach wszelkich z councilów, których wysokość może być uwarunkowana od ilości wychowywanych dzieci.

Nie wypełniałem wniosków od wieków, ale chyba jedynie przy Child benefit nie pytają o ilość i wartość posiadanych nieruchomości. Twoim obowiązkiem jest o takowych poinformować.

Cholera wie, może wynajmujesz komuś a dochód zatajasz. A może powinieneś wynajmować zamiast prosić o wsparcie. Tak gdybam.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,