MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Housing Benefits - ku przestrodze

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

KaskaM

Post #1 Ocena: 0

2011-01-08 12:03:20 (14 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Przy pierwszej rejestracji musisz przepracowac u zglaszanego pracodawcy minimum rok.Jesli zmieniasz prace przed uplywem pierwszego roku to wysylasz znowu zgloszenie/ale tylko zglaszasz zmiane pracodawcy/po uplywie roku w pierwszym miejscu-nie potrzeba tego robic.
znam z autopsji.wszystkie zmiany pracodawcow przed uplywem pierwszego roku zglaszamy do BA-potem juz nie.

Blondyna70 :-]

[ Ostatnio edytowany przez: KaskaM 08-01-2011 12:09 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2011-01-08 12:19:24 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

knowakuk

Post #3 Ocena: 0

2011-01-08 12:41:39 (14 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Z nami od: 07-01-2011

Od kwietnia wchodzą nowe przepisy, w myśl których pracownicy z EEA nie będą musieli się już rejestrować w WRS :-) Jak to się ma do mnie?
Paremia lex retro non agit - prawo nie działa wstecz ;-)
:-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2011-01-08 12:44:46 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

knowakuk

Post #5 Ocena: 0

2011-01-08 13:57:36 (14 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Niestety żeby się zarejestrować, muszę mieć najpierw pracę :-)
Zresztą prawdopodobnie będzie tak, że w myśl nowych przepisów zostanie zachowana wymagana ciągłość 12 przepracowanych miesięcy od daty wejścia nowej ustawy. Mówiąc w skrócie o ewentualny zasiłek w przypadku straty pracy będę mógł ubiegać się dopiero w kwietniu 2012 roku, a że w grudniu tego samego roku jest koniec świata, to i tak mi wszystko jedno :-]

[ Ostatnio edytowany przez: knowakuk 08-01-2011 13:58 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

KaskaM

Post #6 Ocena: 0

2011-01-08 14:28:25 (14 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

hehehehehe dobre.
to moze ja sie poloze i zamiast zapieprzac-poleze sobie przed tv??:-]:-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: KaskaM 08-01-2011 14:28 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

effimd

Post #7 Ocena: 0

2011-01-08 14:35:33 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Autor tematu napisal:
Uwaga
Ponieważ mój ostatni pracodawca nie wysłał papierów odnośnie otrzymania certyfikatu WRS, a ja tego nie sprawdziłem, względem Border Agency i w świetle Brytyjskiego prawa pracowałem przez ponad dwa lata w UK "NIELEGALNIE"

Mam pytanie odnosnie tego stwierdzenia.Rozumiem to tak,jakby pracodawca,ktory otrzymal certyfikat WRS swojego pracownika nie dopilnowal by go wyslac.Gdzie mial wyslac?Moze ta wypowiedz jest zle skonstruowana i chodzilo o to,ze pracodawca nie wyslal dokumetow o ubieganie sie o WRS.Ja sama skladalam wniosek o WRS do Home Office-dostalam certyfikat,co dalej z tym robic czy juz sprawa zalatwiona czy jeszcze mam komus ten certyfikat przedstawiac?
Dziekuje za z gory za odpwoiedz.

Do góry stronyOffline

knowakuk

Post #8 Ocena: 0

2011-01-08 14:52:01 (14 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Cytat:

2011-01-08 14:28:25, KaskaM napisał(a):
hehehehehe dobre.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>KaskaM</i> 08-01-2011 14:28 ]

Ja już w trakcie swojego skromnego żywota przeżyłem 3 albo 4 końce świata, więc asekuracyjnie nie rzucałbym pracy na Twoim miejscu :-P

Cytat:

2011-01-08 14:35:33, effimd napisał(a):
Autor tematu napisal:
Uwaga
Ponieważ mój ostatni pracodawca nie wysłał papierów odnośnie otrzymania certyfikatu WRS, a ja tego nie sprawdziłem, względem Border Agency i w świetle Brytyjskiego prawa pracowałem przez ponad dwa lata w UK "NIELEGALNIE"

Mam pytanie odnosnie tego stwierdzenia.Rozumiem to tak,jakby pracodawca,ktory otrzymal certyfikat WRS swojego pracownika nie dopilnowal by go wyslac.Gdzie mial wyslac?Moze ta wypowiedz jest zle skonstruowana i chodzilo o to,ze pracodawca nie wyslal dokumetow o ubieganie sie o WRS.Ja sama skladalam wniosek o WRS do Home Office-dostalam certyfikat,co dalej z tym robic czy juz sprawa zalatwiona czy jeszcze mam komus ten certyfikat przedstawiac?

Chodziło mi o to, że moi poprzedni pracodawcy wysyłali wnioski za mnie. Mój ostatni tego nie zrobił, a ja tego nie dopilnowałem. Jeśli nie jesteś pewna czy musisz się rejestrować, albo czy masz certyfikaty dla wszystkich pracodawców, możesz zadzwonić do Border Agency: http://www.bia.homeoffice.gov.uk/contact/

Do góry stronyOffline

Strona WWW

effimd

Post #9 Ocena: 0

2011-01-08 15:17:01 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Cytat:

2011-01-08 14:52:01, knowakuk napisał(a):
Cytat:

2011-01-08 14:28:25, KaskaM napisał(a):
hehehehehe dobre.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>KaskaM</i> 08-01-2011 14:28 ]

Ja już w trakcie swojego skromnego żywota przeżyłem 3 albo 4 końce świata, więc asekuracyjnie nie rzucałbym pracy na Twoim miejscu :-P

Cytat:

2011-01-08 14:35:33, effimd napisał(a):
Autor tematu napisal:
Uwaga

Chodziło mi o to, że moi poprzedni pracodawcy wysyłali wnioski za mnie. Mój ostatni tego nie zrobił, a ja tego nie dopilnowałem. Jeśli nie jesteś pewna czy musisz się rejestrować, albo czy masz certyfikaty dla wszystkich pracodawców, możesz zadzwonić do Border Agency: <a href="http://www.bia.homeoffice.gov.uk/contact/" target="_blank" target="_new">http://www.bia.homeoffice.gov.uk/contact/</a>

Pracuje wtym kraju od dwoch miesiecy-moja pierwsza praca,jeden pracodawca i odrazu po podjeciu pracy zlozylam wniosek w home office.Otzrymalam od nich certyfikat rejestracji ze zdjeciem.Czyli wszelkie formalnosci sa dopelnione czy ten moj certyfikat nalezy gdzies jeszcze przedstawic?

Dziekuje za wczesniejszy link.

Do góry stronyOffline

ewel122

Post #10 Ocena: 0

2011-01-08 16:09:58 (14 lat temu)

ewel122

Kobieta

Z nami od: 09-07-2008

hey nie bede zasmiecac forum i zakladac nowych tematow ,wiec zapytam tu ;)pobieram hb i pracuje 15h tyg ale teraz musze zostawac 1h tyg dluzej w pracy czyli 16hpw i tak sie zastanawiam czy powinnam pojsc i ich poinformowac o tej 1h??? jak myslicie ;/?pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,