|
---|---|
mona24 | Post #1 Ocena: 0 2010-02-10 12:06:16 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2010 Skąd: Luton |
Witam!Czy może ktoś wie jak długo trzeba czekać na mieszkanie socjalne w Luton?Mam przyznane Bands/Points :3/3czy ktoś może wie co to znaczy proszę o pomoc....Właściciel dał nam wypowiedzenie a ja nie mam na wynajęcie mieszkania i do tego mam 3 dzieci jedno z nich jest chore na Astme co mam robić proszę o <a href="mailto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mamcia1 | Post #2 Ocena: 0 2010-02-10 12:31:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2009 Skąd: birmingham |
hej
powinnas isc do urzedu miasta i powiedziec o tym fakcie z wlascicielem .Musi dac tobie okres wypowiedzenia opiewajacy dwa m-ce jezeli tego nie zrobi urzad sie z nim w tej sprawie skontaktuje.Osoby bezdomne dostaja mieszkanie w przeciagu dwoch m-cy z tym ,ze czesto maja zaproponowany hostek lub mieszkanie tymczasowe m,wiec przez jakis czas jestr to zycie na walizkach.Z tytulu bezdomnosci nie masz prawa wuboru mieszkanie -masz jedna oferte i albo przyjmujesz ale nie chce pomocy tak Ci powiedza. Bedziesz musiala sie zarejestrowc w urzedzie od bezdomnosci(w zwyklym urzedzie daja papier do wypelnienia o bezdomnosc)ale i tak musisz sie skontaktowac z urzedem bezdomnosci.Sama tez mam mieszkanie z tego tytulu.Jak masz jakies pytania to pisz-chetnie przekarze co wiem. |
mona24 | Post #3 Ocena: 0 2010-02-10 13:20:15 (15 lat temu) |
Witaj mamcia1!Dziękuje bardzo ze napisałaś ja dostałam wypowiedzenie od właściciela 1,5miesiąca temu i tam jest napisane ze do 13 marca mamy zdać mieszkanie...Ja nie wiem co mam robić jak byłam zanieść do urzędu to wypowiedzenie...I nadal czekam co ze mną zrobią a ja nie mam za duzo czasu bo co mi zostało do 13 marca...A mam też dziecko które choruje na Astme....A co to znaczy Bands/Points :3/3 że będę czekała długo na mieszkanie
![]() |
mona24 | Post #4 Ocena: 0 2010-02-10 13:48:25 (15 lat temu) |
witaj mamacia1!Możesz mi podać tel.bym zadzwoniła...pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuje
|
mona24 | Post #5 Ocena: 0 2010-02-12 08:58:00 (15 lat temu) |
cze ktoś z Luton morze mi pomóc i wie coś na temat mieszkań socjalnych....
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2010-02-12 09:02:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2010-02-10 12:31:44, mamcia1 napisał(a): hej powinnas isc do urzedu miasta i powiedziec o tym fakcie z wlascicielem .Musi dac tobie okres wypowiedzenia opiewajacy dwa m-ce jezeli tego nie zrobi urzad sie z nim w tej sprawie skontaktuje.Osoby bezdomne dostaja mieszkanie w przeciagu dwoch m-cy z tym ,ze czesto maja zaproponowany hostek lub mieszkanie tymczasowe m,wiec przez jakis czas jestr to zycie na walizkach.Z tytulu bezdomnosci nie masz prawa wuboru mieszkanie -masz jedna oferte i albo przyjmujesz ale nie chce pomocy tak Ci powiedza. Bedziesz musiala sie zarejestrowc w urzedzie od bezdomnosci(w zwyklym urzedzie daja papier do wypelnienia o bezdomnosc)ale i tak musisz sie skontaktowac z urzedem bezdomnosci.Sama tez mam mieszkanie z tego tytulu.Jak masz jakies pytania to pisz-chetnie przekarze co wiem. Przeciez masz odpowiedz, chyba ze oczekujesz zaprowadzenia za reke i zalatwienia wszystkich formalnosci za Ciebie ![]() |
doritos | Post #7 Ocena: 0 2010-02-12 09:12:01 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Niewiem jak sie sprawa w Luton ma ale u nas tak latwo mieszkan nie przydzielaja ze wzgledu na ilosc rodzin.
Bylam w podobnej sytuacji i jedyne co mogli dla nas zrobic to pomogli w poszukiwaniu prywatnego mieszkania a potem pokryli koszty depozytu i 1-szego miesiaca za wynajem.Nazywa sie to Finders Fee. Nic nie piszesz czy pracujesz czy jestes samotna mama,jak tak to masz duze szanse na otrzymanie mieszkania socjalnego zwlaszcza ze jedno z twoich dzieci choruje. Na pewno nie zwlekaj i idz do urzedu jak najszybciej a najlepiej pokazuj sie tam jak najczesciej,takie mieszkanie trzeba "wychodzic" Ps.wlasciciel mieszkania NIE MOZE wyzucic Was na ulice,dopiero z wyrokiem sadu,wiec nie martw sie na zapas ![]() |
mamcia1 | Post #8 Ocena: 0 2010-02-12 11:28:59 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2009 Skąd: birmingham |
hej Mona ,
wierze ,ze sporo nerwow Cie to kosztuje tym bardziej ,ze piszesz ,ze termin masz na 13marca to faktycznie niewiele. Napisalm Tobie ,ze musisz szukac kontaktu z uredem od bezdomnosci bo nie zalatwisz tego w zyklym City Counsil.Jezeli oni nie dadza Ci numeru do nich to skontaktuj sie z Cab i tam powiedza Ci adres bo to do nich musisz zaniesc papier o wypoiedzeniu.Nie licz na to ,ze mieszkanie przydziela z dnia na dzien a i zapewne wiesz ,ze aby dostac mieszkanie z urzedu musisz pomimo wypowiedzenia miec uregulowanu czynsz z wlascisielem bo inaczej powiedza ,ze jestes bezdomna z wlasnej winy.Nie wyrzuci Cie wlasciciel na ulice 13tego jak bedzie cos probowal dzwon na polisje masz dziecko i to jest dla nich wazne. To co pisalas o tych punktach oznacza ,ze wedlug urzedu nie jestes pierwsza na liscie bo nie jestes w zlej sytuacji.Napisz czy pracujesz ,co jest powodem wypowiedzenia bo czesto jest tak ,ze urzad stara sie dogadac z wlascicielem aby cofnal wypowiedzenie. Na priv masz moj numer. Pozdrawiam |
Edina1212 | Post #9 Ocena: 0 2010-02-12 15:08:46 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-02-2010 Skąd: Edinburgh |
Mona ty nie czekaj na mieszkanie socjalne, bo jak nie masz pieniedzy, to nie bedziesz w stanie nic w tym mieszkaniu zrobic.
Skorzystaj z Rent Deposit Scheme ![]() podaje ci link:http://www.luton.gov.uk/internet/housing/housing_finance/deposit%20scheme%20-%20families%20and%20priority%20homeless |
Edina1212 | Post #10 Ocena: 0 2010-02-12 15:10:31 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-02-2010 Skąd: Edinburgh |
maxymalnie mozesz otrzymac 600 funtow.
|