MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przyjazd i opieka nad rodzicami w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 13 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-10-27 23:13:38 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

slonecz

Post #2 Ocena: 0

2014-10-27 23:29:22 (11 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

No widzisz, to Ty jednak dajesz cos z siebie:)
Ja juz nie wiem, czy ja moze za ostym okiem na moja mame patrze czy co...
Ona pracuje, odklada a oczekuje zeby jej wszystko zalatwic, bo jezyka nie zna. Z miesiaca na miesiac sa jakies dyskusje, bo juz po paru miesiacach wypadaloby sie nauczyc jak zabukowac spotkanie z lekarzem :(
Oprucz tego to ja piore, gotuje, sprzatam, zabieram i odbieram dzieci takze mama ma luz blus.
Czy sadzisz, ze dobrze robie wspominajac mamie coraz czesciej zeby sie za jezyk wziela?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2014-10-28 06:29:17 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A moze siadaj z nia i ucz ja troche? Oczywiscie to nastepny obowiazek dla Ciebie. Inna opcja - zapisac jak na wieczorowy kurs angielskiego w lokalnym college? Samej pewnie trudno jej sie za to wziac.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #4 Ocena: 0

2014-10-28 07:50:29 (11 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2014-10-27 23:29:22, slonecz napisał(a):
No widzisz, to Ty jednak dajesz cos z siebie:)
Ja juz nie wiem, czy ja moze za ostym okiem na moja mame patrze czy co...
Ona pracuje, odklada a oczekuje zeby jej wszystko zalatwic, bo jezyka nie zna. Z miesiaca na miesiac sa jakies dyskusje, bo juz po paru miesiacach wypadaloby sie nauczyc jak zabukowac spotkanie z lekarzem :(
Oprucz tego to ja piore, gotuje, sprzatam, zabieram i odbieram dzieci takze mama ma luz blus.
Czy sadzisz, ze dobrze robie wspominajac mamie coraz czesciej zeby sie za jezyk wziela?

To dlaczego wszystko mamie zalatwiasz? Nastepnym razem powiedz "nie". Ona inaczej nie ma powodow,zeby sie uczyc jezyka, bo zawsze jest ktos, kto za nia cos zalatwi.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

slonecz

Post #5 Ocena: 0

2014-10-28 08:47:57 (11 lat temu)

slonecz

Kobieta

popatrze czy college cos oferuje w dniach kiedy mama ma wolne, bo siadac z nia jiz probowalam ale to syzyfowa praca.Plyte tez jej wlaczalam gdzie sa podstawy I jak przestalam wlaczac to mama juz sobie sama nie wlaczy.Ot taki przyklad.

Wlasnie ostatnio powiedzialam nie, to wielki foch I krzywa mina.Jak ja powiedzialam ze idac to przychodni I bukujac spotkanie to podstawa to sie oburzyla,ze jezyka nie zna I koniec. Wredy mama wpadla na pomysl ze wezmie jedno z moich maluchow,zeby poszly z nia I jej zabukowaly! Oczywiscie zabronilam, bo to rowniez nie nauczy ja jezyka...

Ja nie mam problemu z pomaganiem komukolwiek jak tylko widze, ze ta osoba cos daje od siebie.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #6 Ocena: 0

2014-10-28 09:03:29 (11 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Trzeba byc konsekwentnym . Dalej mowic nie. Nie pozwalac na zabieranie dzieci jako tlumaczy. To bardzo trudne, szczegolnie, gdy chodzi o wlasna matke. Ale innej rady nie ma. Mozna tez na to patrzec tak, ze mama Cie po prostu wykorzystuje, bo co innego pomagac, a co innego ciagle byc na zawolanie , bo komus sie nie chce zadbac samemu.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

slonecz

Post #7 Ocena: 0

2014-10-28 09:14:39 (11 lat temu)

slonecz

Kobieta

Wlasnie Turefu ja dochodze do bardzo podobnego wniosku.Szczegolnie,ze moja mama dopiero po 50 to jK teraz ja do tego przyzwyczaje to nawet nie chce pomyslec co bedzie potem.A wiadomo im czlowiek starszy tym mniej samodzielny.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-10-29 19:01:21 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

slonecz

Post #9 Ocena: 0

2014-10-29 22:00:43 (11 lat temu)

slonecz

Kobieta

Analfabetka to nie jest :) Bardziej leniem i wolaca poczekac az ktos cos zrobi niz ona sama.
Mam nadzieje, ze zmieni sie to jak jej pare razy powiem "nie". Juz zaczyna uzywac google translator. W kazdym razie jestem dobrej mysli.
Ona chlopa nie chce, dobrze jej samej;)

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2014-10-30 10:15:14 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jak ktos wspomnial, to trzeba byc konsekwentym.
Skoro sie 'sciagnelo' rodzica na emigracje, ze swiadomoscia charakteru i sciaganego i sciagajacego, z wiedza o brakach jezykowych u starszej osoby, to pozostaje wypic piwo do konca.
Jakim cudem mama pracuje w UK bez znajomosci jezyka, chocby podstawowej, czy miala cokolwiek do powiedzenia w ramach 'sciagania', miala swiadomosc wymogu nauki angielskiego?
Skoro sama podjela decyzje o emigracji, to moze warto dac wolna reke, by sie okreslila, czego naprawde chce i zaakceptowac to?

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,