|
---|---|
chris_uk | Post #1 Ocena: 0 2009-06-24 21:55:46 (16 lat temu) |
Z nami od: 24-06-2009 Skąd: Manchester |
Witam!.
Otoz sprawa wyglada tak: Moja Mama przyjmuje benefity, m.in. Working Tax Credit, Disablity Benefit, oraz Income Support(we wszystkich jestem uwzgledniony jako czlonek rodziny). I chce zmienic nazwisko poprzez Deed Pool (czemu tak wczesnie? aby potem nie miec problemu ze zmiana nazwiska, wiadomo jak bede miec konto w banku, itd. na stare nazwisko, bedzie trzeba potem zmieniac, wiec wole zrobic to wczesnie, i przedstawiac sie pod nowym). No i tu zaczynaja sie schody (Podobno..), gdyz podczas jakiejkolwiek zmiany w "formie" przyjmowanych benefitow skutkuje przerwaniem ich pobierania. zeby uproscic- kiedy zmienie nazwisko podobno wstrzymaja mamie benefity, gdyz bedzie to juz zmiana w "formie".. A teraz pytania: 1. Czy to prawda z tym przerwaniem Pobierania benefitow gdy wniesie sie jakakolwiek poprawke w "formie" ? 2. Jesli to prawda- co w takiej sytuacji zrobic, i ile te "przerwanie w dostarczaniu benefitow" trwa? 3. Gdy juz "bede szedl na swoje", to czy wystarczy tylko wykreslenie z listy czlonkow rodziny w tych formach? czy tez wiaza sie z tym jakiekolwiek inne czynnosci? |
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2009-06-24 22:05:20 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Jeszcze ci nie przeszlo wymazywanie sladow polskiego pochodzenia?
Zaden urzad nie "wyklesla z czlonkow rodziny" nikogo, albo zakoncza placenie jak osiagniesz odpowiedni wiek, albo jak podasz zmiany, np pojdziesz do pracy, wyprowadzisz sie z domu, pojdziesz na studia, etc etc etc Zadzwon do biura i dowiesz sie co i jak wplywa na zasilki, szczegolnie w twojej sytuacji.
Ada
|
chris_uk | Post #3 Ocena: 0 2009-06-24 22:37:27 (16 lat temu) |
Do biura zadzwonie napewno.
Jednakze pytam sie- bo chce wiedziec, czego mniejwiecej moge sie spodziewac. btw. chyba z kims mnie pomyliles.. [ Ostatnio edytowany przez: chris_uk 24-06-2009 22:37 ] |
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2009-06-24 23:03:12 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak na tak mlody wiek to masz bardzo krotka pamiec, ale moze jak poczytasz swoje wypowiedzi to cos ci sie przypomni, wszak to bylo tylko 3 miesiace temu.
![]() Moze ta wypowiedz przywroci pamiec: Cytat: 2009-03-24 21:16:06, konto usunięte napisał(a): Witam, otoz chce wstapic do British Army, moja sytuacja wyglada nastepujaco: Mam 17 lat, przyjechalem tutaj pol roku temu, moja matka zas mieszka tu juz od 2 lat ( jesli to cos pomoze..). otoz chodzi o to, ze nie mam obywatelstwa brytyjskiego, ktore moge uzyskac dopiero po 5 latach od przyjazdu do UK.. tylko w tym wlasnie sek.. slyszalem ze "da sie to zalatwic jakos szybciej" ( nie mowie o nielegalnych sposobach, tylko o tym, ze podobniez Armia jest przychylna w tych sprawach, i byc moze dadza mi wczesniej obywatelstwo, jesli zglosze chec wstapienia do armii). no wiec pytania: Czy zeczywiscie tak jest? tj. czy moge dostac wczesniej obywatelstwo, jesli zglosze chec przystapienia do armii brytyjskiej ( do ktorej teraz jest pobor, zwiekszaja o +30k zolniezy bodajze.) czy (jesli nie moge dostac tym sposobem) istnieja jakies inne sposoby na szybsze dostanie obywatelstwa? btw. nie oczekuje odpowiedzi w stylu- czemu nie wstapisz do polskiej, etc. otoz nie wstapie do polskiej, gdyz nie chce mieszkac w polsce, nie lubie mentalnosci polakow, nie lubie wrednych spojzen na ulicy "bo ci sie powodzi lepiej", i jest jeszcze wiele powodow, ale wszyscy je znamy, wiec nie ma sensu ich przytaczac. (chodz jest ich bardzo wiele..) aha, no i jeszcze jedno pytanie.. czy gdy chce zmienic imie, i nazwisko ( zgoda matki jest) to musze to zrobic w polsce, czy moge to zrobic tu, na miejscu w UK ? Pozdrawiam, i z gory dzieki za odpowiedzi. Chris. Albo to: Cytat: 2009-03-24 21:24:38, konto usunięte napisał(a): chce zmienic nazwisko, gdyz jest dosyc trudno wymawialne ( ze juz nie wspomne o pisaniu) przez anglikow.. ( i nie tylko..) pozatym nie chce byc dyskryminowany w wojsku tylko dlatego ze mam polskie nazwisko.. (a teraz coraz wiecej anglikow ma "cos" do polakow.., i nie chce oberwac idac sobie miastem wieczorkiem kosy tylko dlatego, ze mam pl nazwisko) to jak, ktos pomoze ? btw. majac na mysli armie, mowilem najpierw o szkole.. a by do tej pojsc, musze posiadac tak samo brytyjskie obywatelstwo.. Albo to Cytat: 2009-03-30 18:39:58, konto usunięte napisał(a): noo, malzenstwo z angielka moze byc dobra sprawa.. ale mam raczej wygorowane wymagania co do dziewczyn, wiec wole poczekac.. tymbardziej, ze to nie ameryka.. wiekszosc angielek to w sumie tzw. "pasztety" ![]() juz postanowilem, narazie pojde na "praktyki" (platne) do Policji, poducze sie konkretnie jezyka, poznam "terminologie", poznam wiecej anglikow, zobacze jak "wyglada miasto od strony policjanta", i zdecyduje co z soba zrobic.. bo nie wykluczam rowniez, ze opuszcze uk, i wyjade do Canady ![]() ![]() I byc moze wlasnie w kanadzie podejme sluzbe.. tudziez pojde na policjanta, albo strazaka (te opcje rowniez sa brane pod uwage, podobne zarobki, warunki pracy podobne, chociaz zdecydowanie bezpieczniejsza jest praca strazaka ![]() no nic, mam jeszcze czas, poczekam :D btw. czy jesli moja matka mieszkala tutaj 2 lata, zanim ja tu przyjechalem to te 2 lata jakby "doliczaja" sie do mojego pobytu, i moge skladac o obywatelstwo juz po 3 latach, czy tez musze pobyc tu 5 lat, i dopiero obywatelstwo? no, i czy jesli ukoncze 18 lat, moze wtedy mozna jakos "przyspieszyc" to obywatelstwo ? Pytam, bo jednak 5 lat to dosyc sporo czasu, a zycie krotkie ![]() Albo wiele innych wypowiedzi pod tym tematem ![]()
Ada
|
chris_uk | Post #5 Ocena: 0 2009-06-24 23:38:03 (16 lat temu) |
to nie ja..
moze ktos mial wczesniej taki nick, ale napewno nie ja.. o tej stronie dowiedzialem sie jakis tydzien temu.. a ten link przydatny, dzieki. ale nie odpowiada na pytania zawarte w moim temacie :/ |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-06-24 23:48:56 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
chris_uk | Post #7 Ocena: 0 2009-06-24 23:57:38 (16 lat temu) |
[quote]chris jezeli klamiesz to Anglika z Ciebie nie bedzie....[/quote]
przyznam szczerze, ze nie rozumiem.. ![]() Swoja droga ten gosc ma nick- konto usuniete, wiec.. i wciaz nikt nie odpowiedzial nawet na jedno zawarte pytanie :/ (chociaz znalazlem pare ciekawych informacji dzieki adamcymru ![]() [ Ostatnio edytowany przez: chris_uk 24-06-2009 23:58 ] |
metodyka | Post #8 Ocena: 0 2009-06-25 07:26:00 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-01-2009 Skąd: London-Harrow |
chris_uk
tamte benefity beda wstrzymane,bo ty ich nie pobierasz, ty wnosisz wnioski o przyznanie ci benefitow na twoje nowe nazwisko wiec czekasz tyle jak przy skladaniu pirwszy raz dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem
|
chris_uk | Post #9 Ocena: 0 2009-06-25 08:45:00 (16 lat temu) |
tak, ja czekam.
a co z benefitami mamy? |
chris_uk | Post #10 Ocena: 0 2009-07-05 13:04:47 (16 lat temu) |
ok, juz wiem..
jesli zmienia sie nazwisko poprzez Deed Poll, wtedy nie trzeba nic zmieniac w formularzu do Benefitow, bo mozna uzywac wciaz starego nazwiska. zas jesli z urzedu beda chcieli potwierdzenie szkoly- wystarczy przeslac te z nowym nazwiskiem, i kopie Deed Poll. |