MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2009-06-12 16:57:11 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2009-06-12 15:18:02, Superlover napisał(a):
Jeżeli się rozwiedziesz to ojciec nie będzie już mógł otrzymywać child benefitu, w każdym razie nie legalnie.

A to nie ma znaczenia.
Mój brat ma nieslubne dziecko i normalnie otrzymuje na nie child benefit.Dziecko cały czas mieszka w Polsce.
Te pieniązki nie sa dla dorosłych ale dla dziecka

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

reivilo

Post #2 Ocena: 0

2009-06-12 17:07:52 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2009-06-12 14:16:12, karjo1 napisał(a):
Od lipca bodajze ChB bedzie przyslugiwal tylko na dzieci pozostajace fizycznie w UK.

sorry ale albo ja czytac nie umiem, albo slepa jestem, gdzie tam jest informaca ze od lipca?

CHB jest przyznawany jednemu z rodzicow dziecka pracujacemu w uk niezaleznie gdzie dziecko przebywa:-]
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2009-06-12 17:25:12 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Warunkiem otrzymywania ChB na konkretne dziecko jest lozenie na jego utrzymanie i tylko jeden ChB przysluguje na 1 dziecko (bo juz widzialam pytania, czy przysluguje KAZDEMU doroslemu wpolutrzymujacemu dzieciaka :-] ).
Dalej, warunkiem jest przebywanie tegoz dziecka z osoba pobierajaca nan ChB w UK.
Co do konkretnej daty, gdzies byla wspomniana w przepisach szczegolowych, nie chce mi sie szukac, niech bezposrednio zainteresowani na tyle sie wysila - mozna telefonicznie to ustalic.

PS. Reivillo, na jakiej podstawie piszesz, ze nawet dla dzieci poza granicami UK?
Bo jakis czas temu znajoma "psioczyla", ze nie dostanie zasilku, bo dzieciak uczy sie gdzies w Europie, obydwie rodowite Angielki...

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 12-06-2009 17:35 ]

Do góry stronyOffline

laetitia

Post #4 Ocena: 0

2009-06-13 09:44:55 (16 lat temu)

laetitia

Kobieta

Z nami od: 12-06-2009

Nie masz racji. Mozna bylo pobierac ChB na dziecko mieszkajace w Polsce. Sama to zalatwialam w Polsce, gdy jeszcze z synem mieszkalam w Polsce, a maz pracowal w UK. Musialam zrzeknac sie polskiego zasilku rodzinnego i wziac zaswiadczenie, ze nie pobieram zasilku i od kiedy. Wyslalam to mezowi i on legalnie staral sie o ChB i mu przyznano... Byc moze teraz te zasady sie zmieniaja... Napisalam maila do R&C i czekam na odpowiedz.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-06-13 09:52:54 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #6 Ocena: 0

2009-06-13 10:32:13 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-06-12 16:57:11, ewamik napisał(a):
Te pieniązki nie sa dla dorosłych ale dla dziecka

No nie wiem. W moim przypadku jest tak że mi je wypłacają, a nie moim dzieciom. A ja z pewnością jestem dorosły :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

reivilo

Post #7 Ocena: 0

2009-06-13 11:23:12 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Cytat:

2009-06-13 09:52:54, zajaczek432 napisał(a):
Nie rozumiem jednego...???:-o
Skoro sie rozwodzisz i wracasz do Pl,to co bedziesz miala wspolnego z Chb...???:-o

ona a raczej jej dziecko ma pozostajecego tu/pracujacego tu ojca
miejsce dziecka jesli jest w wieku do 16 lat nie ma znaczenia, ma byc na utrzymaniu rodzica przebywajacego/pracjacego w UK

Cytat:
Bedac w Pl beda brane pod uwage Twoje zarobki,polskie"rodzinne" i alimenty,

To co piszesz ma miejsce kiedy zainteresowana skladalaby wniosek o poskie swiadczenia rodzinne wtedy jej dochodami sa jej zarobki plus alimenty ale........*(odpwiedz bedzie nizej)

Cytat:
na Twojego meza zostanie nalozony obowiazek placenia alimentow i tyle,

zaraz nalozony....kazdy rodzic ma obowiazek lozenia na utrzymanie wlsnego dziecka ..no chyba ze nie nie chce ..o sie czesto zdaza wtedy sie wystepuje o zasadzenie i sciaganie alimentow

Cytat:
Chb zostanie od razu zabrany z chwila rozwodu.

nie zostanie zabrany jesli ojciec dziecka nie opuscza UK.....pozostaje tu i pracuje a dziecie jak by nie bylo ma obowiazek utrzymywac
*warunkiem otrzymywania CHB jest nie powieranie go w PL, i jak wszyscy wiemy CHB jest kozystniejszy finansowo niz polskie rodzinne

Cytat:
Milo byloby,gdyby odpowiedzi udzielali ludzie,ktorzy cos wiedza na temat(z roznych zrodel)lecz potwierdzonych:-?

no coz milo by bylo ...wiec moze podaj swoje zrodla:-]

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #8 Ocena: 0

2009-06-13 11:32:21 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Cytat:

PS. Reivillo, na jakiej podstawie piszesz, ze nawet dla dzieci poza granicami UK?
Bo jakis czas temu znajoma "psioczyla", ze nie dostanie zasilku, bo dzieciak uczy sie gdzies w Europie, obydwie rodowite Angielki...

CHB jest bezproblemowo przyznawany dla dzieci do 16 rz..pozniej trzeba wykazac ze sie uczy pelnoczasowo a dodatkowo nie chca uznawac zagranicznych uczelni..ale jak dla mnie to jest bezprawne..jak by mnie to dotyczylo to bym sie odwolywala ...ale poki co mnie to nie dotyczy.

Do góry stronyOffline

mitekg30

Post #9 Ocena: 0

2009-06-13 11:38:00 (16 lat temu)

mitekg30

Mężczyzna

Z nami od: 01-08-2008

http://www.benefity.org.uk/forum/viewforum.php?f=30&sid=ca44bc1876e57edbae08149809d88b0a

to powinno Ci trochę pojaśnić / najlepiej zaloguj się na tej stronie i klepnij temat na forum / na pewno wszystkiego się dowiesz...

http://www.benefity.org.uk/
Gdzie piskuła traktorem nie zaorze tam baba gracą skamle...

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer MSN Messenger

reivilo

Post #10 Ocena: 0

2009-06-13 11:42:35 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

laetitia ....zrob tak jak ci pisalam wczesniej ......ty masz CHB wiec zrob przekierowanie na inne konto...zaloz w Lloydsie konto, bezplatne, uruchom sobie wersie obslugi on line ,zaznacz ze wyplacac pieniedze bedziesz w pl
wyslij pismo o zmianie konta dla CHB

Takie rozwiazanie ulatwi ci jeszcze jedna sprawe ... ulatwi twojemu ex przelewanie ci kasy dla dziecka a jesli sie bedzie migal latwiej bedzie skutecznie wyegzekwowac alimenty na konto w UK niz w PL

zaznaczam wszytko jest legalne gwoli wyjasnienia:-]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,