MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gusiak_89

Post #1 Ocena: 0

2010-08-31 23:54:57 (15 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

Z nami od: 07-08-2010

hmm...ja jestem w uk nie caly rok i nie caly czas pracowalam.partner pracuje.housing benefit tez mamy... a jeszcze jedno pytanko.staramy sie o dziecko.jesli bede w ciazy bedzie mi sie cos nalezalao?mimo ze nie mam przepracowane tutaj 12miesiecy?slyszalam ze ja nie musze wystarczy ze moj partner przepracowal, ale jakos malo wiarygodne...ale na pewno z rana pojde do cab:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

elizaglasgow

Post #2 Ocena: 0

2010-09-01 00:02:21 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Widzisz, zle zrozumialam, myslalam, ze oboje nie macie pracy.Nic nie bedzie tobie przyslugiwac, bo nie pracowalas.Jak urodzisz drugie dziecko, to otrzymasz tylko child benefit i child tax credit, moze Working tax credit-to zalerzy od dochodu twojego partnera.Zeby otrzymywac zasilek macierzynski od pracodawcy, czy z job centre musisz niestety przepracowac pewien okres, lub prowadzic wlasna dzialanosc.No nie ma nic zadarmo.Z tego, co sie widze, to pobieracie juz wszystko, co wam przysluguje.Jesli corka ma problemy ze zdrowiem, jest pod stala opieka lekarza, mozesz aplikowac w disabilty living allowance dla niej.Nie musisz dzwonic do Hmrc, nie masz powodu, jesli pobieracie Tax Credit oboje a urzad wie, ze nie pracujesz, bo zapewne podawaliscie to aplikujac o ten dodatek.

[ Ostatnio edytowany przez: elizaglasgow 01-09-2010 00:04 ]

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #3 Ocena: 0

2010-09-01 00:11:11 (15 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

ja chce chyba spowortem do ojczyzny...ja chce tylko pracowac tutaj...a ciezko z praca...ok a wiesz moze od czego zalezy ze przyznaja ten tax credit?skoro on pracuje ja nie, utrzymujemy dziecko to jestesmy brani jako gospodarstwo domowe?nie ogarniam tej anglii:)za to ze pracuje placa mi, za to ze nie moge znalesc pracy nic mi sie nie nalezy...ehm...help

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2010-09-01 00:29:16 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jestescie uznawani tak samo jak malzenstwo, bo jestescie w zwiazku, prowadzicie wspolne gospodarstwo domowe. Nawet powinniscie razem sie rozliczac. Podajcie aktualne dane, skoro partner pracuje, a ty nie masz teraz pracy, dostaniecie pewnie dodatek do jego zarobkow. Jak znajdziesz prace, to podacie i znowu nalicza.

Ada

Do góry stronyOffline

gusiak_89

Post #5 Ocena: 0

2010-09-01 00:33:11 (15 lat temu)

gusiak_89

Kobieta

czyli nie jest tak zle jak wyglada.jak sie nazywa ten dodatek do jego zarobkow?

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #6 Ocena: 0

2010-09-01 00:34:43 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Working Tax Credit
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,