MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tax credits annual declaration-male watpliwosci

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kotunia

Post #1 Ocena: 0

2009-05-05 22:08:35 (16 lat temu)

kotunia

Z nami od: 08-02-2007

A dochody podaje się brutto czy netto?:-?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Superlover

Post #2 Ocena: 0

2009-05-07 12:16:05 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Właśnie złożyłem roczną deklarację przez telefon (miałem do zgłoszenia zmiany a że nie można tego zrobić na formularzu więc i tak musiałem dzwonić). Wbrew narzekaniom wiecznych malkontentów, że nikt nie odbiera, że muzyczka itd. -
cała rozmowa (wraz z muzyczką) trwała 8'20". Zgłosiłem zmiany i od razu podałem dochody. Kawałek ciasteczka.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

evasta4

Post #3 Ocena: 0

2009-05-07 16:02:16 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Cytat:

2009-05-07 12:16:05, Superlover napisał(a):
Właśnie złożyłem roczną deklarację przez telefon (miałem do zgłoszenia zmiany a że nie można tego zrobić na formularzu więc i tak musiałem dzwonić). Wbrew narzekaniom wiecznych malkontentów, że nikt nie odbiera, że muzyczka itd. -
cała rozmowa (wraz z muzyczką) trwała 8'20". Zgłosiłem zmiany i od razu podałem dochody. Kawałek ciasteczka.

Rzeczywiscie ostatnio latwo sie tam dodzwonic i trwa to szybciutko.Mysle,ze dlugo czekaja Ci,ktorzy prosza o tlumacza...
Tez bede dzwonila do nich,mimo ze wyslalam wlasnie deklaracje.Jeden pan w Revenue mowil,ze jak sie tez zadzwoni to oni szybciej to zaktualizuja i generalnie szybciej to trwa.
Troche sie dzisiaj zaskoczylam na poczcie,kiedy poszlam wyslac ta deklaracje.Na kopercie dolaczonej przez Revenue,nie bylo first class,tzw "1" kiedy to nie potrzeba znaczka.Bylo second class.Wiec mowie babce,ze chce znaczek a ona uparcie twierdzi,ze nie trzeba.Mowilam,ze to przeciez nie first class,a ona ze nie szkodzi ze to jest i tak pre-paid:-o Pierwszy raz slysze,zeby za to nie placic!Powiedzialam wiec zeby zrobila to tak zeby bylo first class i kazala doplacic 14p. Teraz zaczynam sie martwic,ze cos jest z tym nie tak i jeszcze moj list nie dotrze do Revenue:-?

[ Ostatnio edytowany przez: evasta4 07-05-2009 16:04 ]

"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #4 Ocena: 0

2009-05-07 16:22:47 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2009-05-07 16:02:16, evasta4 napisał(a):

Troche sie dzisiaj zaskoczylam na poczcie,kiedy poszlam wyslac ta deklaracje.Na kopercie dolaczonej przez Revenue,nie bylo first class,tzw "1" kiedy to nie potrzeba znaczka.Bylo second class.Wiec mowie babce,ze chce znaczek a ona uparcie twierdzi,ze nie trzeba.Mowilam,ze to przeciez nie first class,a ona ze nie szkodzi ze to jest i tak pre-paid:-o Pierwszy raz slysze,zeby za to nie placic!Powiedzialam wiec zeby zrobila to tak zeby bylo first class i kazala doplacic 14p. Teraz zaczynam sie martwic,ze cos jest z tym nie tak i jeszcze moj list nie dotrze do Revenue:-?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>evasta4</i> 07-05-2009 16:04 ]

no coz pani miala racje to sa druki oplacone i sa dla nas za darmo .

A tym wszytkim ktorzy sie samodzielnie rozliczaja polecma servis on line .....zwlaszcza jesli sie ma zwrot podatku......
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #5 Ocena: 0

2009-05-07 16:25:29 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Evasta,
dotarłby bez problemu, tyle że zamiast priorytetem w jeden dzień, doszedłby w trzy. A Ty niepotrzebnie do tego dopłacałaś, bo to nie dodaje pewności dotarcia przesyłki, tylko skraca czas.
Jeżeli chciałabyś mieć pewność, to zawsze zostaje recorded delivery z potwierdzeniem nadania.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #6 Ocena: 0

2009-05-07 16:40:18 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Cytat:

2009-05-07 16:22:47, reivilo napisał(a):
Cytat:

2009-05-07 16:02:16, evasta4 napisał(a):

[ Ostatnio edytowany przez: <i>evasta4</i> 07-05-2009 16:04 ]

no coz pani miala racje to sa druki oplacone i sa dla nas za darmo .

A tym wszytkim ktorzy sie samodzielnie rozliczaja polecma servis on line .....zwlaszcza jesli sie ma zwrot podatku......

Ja nie mowie,ze nie miala kobiecina racji,tylko zaskoczylo mnie to,bo pierwszy raz spotykam sie z sytuacja,ze second class na kopercie,nie wymaga znaczka.Stad moje zdziwienie.Ta kobieta sama wiec zaczela sie pytac innej pani na poczcie.Bo generalnie zawsze musial byc kupowany znaczek na takie koperty.Wiem,ze tam gdzie bylo first class,pisali wtedy ze this envelope does not need a stamp,a tu nie bylo nic:-?
A wystraszylam sie,ze moze nie dojsc ta przesylka,bo pomyslalam,ze ta pani na poczcie jest w bledzie,ja nie oplacilam jak trzeba przesylki i nie dotrze:-(
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #7 Ocena: 0

2009-05-07 19:16:04 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-05-07 16:40:18, evasta4 napisał(a):
pierwszy raz spotykam sie z sytuacja,ze second class na kopercie,nie wymaga znaczka.

:-o
Przeciez znaczek masz wyraznie nadrukowany na kopercie
to jakiej jest klasy nie ma zadnego znaczenia bo przeciez nie wysylasz kartki urodzinowej zeby ci zalezalo na czasie
evasta nie obraz sie ale twoj maz to musi miec lekko przes..ne z tym twoim upartym szukaniem dziury w calym. Normalnie mi go szkoda... ;-)
(na pocieszenie dodam ze ta choroba nie wystepuje tylko u ciebie, zapadaja na nia zwlaszcza niepracujace dziewczyny)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

evasta4

Post #8 Ocena: 0

2009-05-07 19:21:51 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Cytat:

2009-05-07 19:16:04, Superlover napisał(a):
Cytat:

2009-05-07 16:40:18, evasta4 napisał(a):
pierwszy raz spotykam sie z sytuacja,ze second class na kopercie,nie wymaga znaczka.

:-o
Przeciez znaczek masz wyraznie nadrukowany na kopercie
to jakiej jest klasy nie ma zadnego znaczenia bo przeciez nie wysylasz kartki urodzinowej zeby ci zalezalo na czasie
evasta nie obraz sie ale twoj maz to musi miec lekko przes..ne z tym twoim upartym szukaniem dziury w calym. Normalnie mi go szkoda... ;-)
(na pocieszenie dodam ze ta choroba nie wystepuje tylko u ciebie, zapadaja na nia zwlaszcza niepracujace dziewczyny)

A skad wiesz?:-] Mam na mysli Twoja "diagnoze"?

[ Ostatnio edytowany przez: evasta4 07-05-2009 19:25 ]

Do góry stronyOffline

lucynkaoo7

Post #9 Ocena: 0

2009-06-18 17:39:00 (16 lat temu)

lucynkaoo7

Kobieta

Z nami od: 14-05-2007

czy możecie napisać czy mam wpisac sam profit czy profit z kosztami?

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,