MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

evasta4

Post #1 Ocena: 0

2009-04-30 13:38:25 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

A u mnie sytacja wyglada tak:wprowadzilam sie do mieszkania 26.01.Od razu zaplacilam okolo 200 council taxu-czyli do konca marca mialam platnosc uregulowana.Ciotka mieszkajaca w Londynie lat 31,powiedziala,ze wlasciwie nie powinnismy im naraz tyle placic,bo sa 2mce wolne w roku od tej platnosci czy jakos tak:-?Wiec myslalam,ze odbijemy to sobie pozniej i tak nie zaplacilam coucil taxu za marzec.Dzis przyszlo pismo z grozba od councilu,ze mamy czas na spalte do 9maja....kwoty 211 funtow!!!Nie wiem juz jak to wyglada...Dlaczego 211 fuli?Wg moich obliczen wychodzi ze nie zaplacilismy za 1miesiac czyli jakies 95funtow!Skad wiec taka kwota?Czy rzeczywiscie mimo tego, ze zaplacilam w styczniu z gory 2rachunki niepotrzebnie je placilam bo bylo jakies zwolnienie od tej oplaty?Ja jzu sie pogubilam.Na dzien dzisiejszy te 211 funtow naraz to dla I nie wiem tez czy slusznie tak to wyliczyli? Dodam,ze planujemy wyprowadzic sie niestety okolo konca czerwca.:-(
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2009-04-30 13:47:10 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

z platnoscia za council jest tak ze oni to roczny rachunek rozkladaja albo na 10 rat i wtedy rzeczywiscie nie placimy w lutym i marcu . albo na 12 miesiecznych rat, zawsze przychodzi pismo i tam jest ile i kiedy trzeba placic , taki rachunek ogolny, i jeszcze jedno jesli sie spozniasz w oplacie za jakikolwiek miesiac maja prawo zadac calej sumy na raz,
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2009-04-30 14:22:10 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Chyba juz kiedys Ci odpisywalam Evasta, ze oplata jest za caly rok, a Ty dostalas wyliczenie za okres od wprowadzenia sie do konca roku podatkowego. A to wezwanie to pewnie dotyczy platnosci za nowy rok pierwszej raty. Porozmawiaj z nimi i zaplac chociaz czesc, a reszte bedziesz mogla splacic ratami.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #4 Ocena: 0

2009-04-30 14:47:38 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Wynika że mieszkasz tam ok. 4 miesiące. Council tax założmy ok. 100/mies. czyli zapłaciłaś za 2 mies. i ciągle zalegasz za 2 następne miesiące roughly speaking
ale przecież dostajesz Demand Notice i tam wszystko jest wyliczone co jak i kiedy zapłacić
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

PAJDUS

Post #5 Ocena: 0

2009-05-07 21:03:06 (16 lat temu)

PAJDUS

Kobieta

Z nami od: 08-01-2008

czy ktos moze jest zorientowany jak to jest z tym housing benefitem chcialabym sie o niego starac ale mieszkam z bratem(tzn.ja z mezem i dwojka dzieci) a on nie widnieje na umowie o mieszkanie czy jak bym skalada wniosek o benefity to musze jego podawac? czy oni to jakos sprawdzaja?prosze o jakies info

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2009-05-07 21:07:33 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-05-07 21:11:35 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

PAJDUS

Post #8 Ocena: 0

2009-05-07 21:20:06 (16 lat temu)

PAJDUS

Kobieta

Z nami od: 08-01-2008

dzieki za odpowiedzi nie bardzo wiem co powinnam zrobic jak oni by chcieli nas sprawdzic to jak wejda do pokoju to ewidetnie widac ze ktos mieszka zreszta o ma ten adres podany wszedzie i internet tez ma na ten adres wiec jak by chcieli dojsc na upartego to dali by rade a jak bede miala go zgloscic do tego housingu to zduzo zachodu bo musiala bym pewnie agencje powiadomic oni by musieli cnowa umowe doczytalam sie ze dochody nie moga przekraczac16000 tys jak zsumuja nasze wszytskie dochody czyli brata to wyjdzie grubo ponad....niewiem co zrobic a tez niechce zeby bylo tak ze dadza mi kase polasze sie na 100 funow a oni jakos dojda ze o tu mieszka i bede musiala oddac duzo wiecej doradzcie co byscie wtakiej sprawie zrobili z gory dziekuje;-):-D

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Anthrax

Post #9 Ocena: 0

2009-05-07 21:20:42 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-05-07 21:03:06, PAJDUS napisał(a):
czy ktos moze jest zorientowany jak to jest z tym housing benefitem chcialabym sie o niego starac ale mieszkam z bratem(tzn.ja z mezem i dwojka dzieci) a on nie widnieje na umowie o mieszkanie czy jak bym skalada wniosek o benefity to musze jego podawac? czy oni to jakos sprawdzaja?prosze o jakies info

tak sprawdzaja i wcale nie musza przychodzic do ciebie do domu. Rozmawiaja z sasiadami, obserwuja i takie inne. Gdyby to uszlo uwadze niektorych forumowiczow podawanie danych niezgodnych ze stanem rzeczywistym jest defraudacja.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #10 Ocena: 0

2009-05-07 21:27:58 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

no wlasnie, w druku wpisujesz kto mieszka z toba a nie kto jest na umowie, no i brata raczej nie powiesz ze goscinnie jeskli i rachunki i inne rzeczy przychodza na ten sam adress, mozesz sobie narobic problemow i tu i w agencji, bo brat jest niezgloszony,
to raz , a dwa jesli brat u ciebie mieszka znaczy sie za masz duzy dom,dofinansowanie tez od tegop zalezy, jesli sie mieszka w domu za duzym na dana osobe/rodzine benefit nie przysluguje wtedy
po 3 mieszka was w domu kilka pracujacych osob wiec chyba ten czynsz niw wychodzi tak wysoko zeby trzeba bylo klamac i oszukiwac, prawda?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,