MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy stracę mieszkanie socjalne,jeśli kupię na kredyt m. w POLSCE?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-04-12 15:27:25 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2009-04-12 15:37:57 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2009-04-12 15:27:25, Bestia napisał(a):
a w Polsce nikt nie daje kredytu gdy nie masz wkladu lasnego. Wiem cos o tym.

Musisz poczytac wiecej o kredytach w Polsce. Mozna dostac kredyt na 100% bez problemu, zwlaszcza w zlotowkach. W walutach juz trudniej, ale przy wysokich zarobkach jest to mozliwe (a jak zarobki w funtach przeliczy sie to moga lapac sie w te progi).
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-04-12 15:47:08 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2009-04-12 15:52:21 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To, ze Ty nie dostalas kredytu, to nie znaczy, ze nie ma go w ofercie i osoby spelniajace wymagane kryteria nie dostana go. Owszem poprzeczka zostala podniesiona, ale w dalszym ciagu sa one dostepne.

A to, ze ktos mieszka w mieszkaniu socjalnym nie wyklucza posiadania oszczednosci. Przeliczenie nawet malych oszczednosci angielskich na zlotowki moze dac wystarczajacy wklad wlasny.

Zreszta to niczyja sprawa, na co autora watku stac, a na co nie. Zadal dosc proste pytanie. Nie prosil o ocene.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 12-04-2009 16:01 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

BORYS05

Post #5 Ocena: 0

2009-04-12 16:43:42 (16 lat temu)

BORYS05

Mężczyzna

Z nami od: 21-01-2009

JESTEŚCIE SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
W szczególności gdy piszecie o benefitach....
Ja nie mam benefitów bo ich nie potrzebuję,pieniądze za pracę dostaję za darmo (dla bardziej bystrych wyjaśniam że stwierdzenie -za darmo- jest przenośnią)
Jak rozumiem powinienem oddać mieszkanie i wynająć jakieś a potem zgodnie z -życzliwymi- narzekać jak to żle i w ogóle
...........jesteście żałośni........

Do góry stronyOffline

BORYS05

Post #6 Ocena: 0

2009-04-12 16:53:42 (16 lat temu)

BORYS05

Mężczyzna

Z nami od: 21-01-2009

Cytat:

BORYS05.Moje posty nie wiem dlaczego zostaly usuniete. Takich jak moje jest tu wiecej wiec pewnie moderator w wolnej chwili tez je powinien usunac. Nikogo tu nie zwyzywalam,poprostu wyrazilam swoja opinie. Kazdy tu pracuje bardzo ciezko. Ale sorry. Nie kazdy mieszka na socjalu i i kupuje dom lub mieszkanie w Polsce. Nie czarujmy sie. Po tylu przepracowanych godzinach to pewnie cie stac na male mieszkanko a w Polsce nikt nie daje kredytu gdy nie masz wkladu lasnego. Wiem cos o tym. Niestety my pracujemy, nam sciagaja podatki, musimy poplacic czynsze, a tacy niestety jak ty ciagna od panstwa ile wlezie. Tylko dlaczego gdy gazety rozpisuja sie na temat polskich beneficiarzy od razu podnosi sie narodowy krzyk?
DROGA bestyjko ja płacę podatki,czynsze i nie mam benefitów nikogo nie naciągam bo uważam że jest to nie ferr!
Jeżeli moją winą jest to że mam mieszkanie socjalne w dzielnicy gdzie strach jest wracać nad ranem po pracy do domu to przyznaję się MOJA WINA BARDZO PRZEPRASZAM!!!

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-04-12 17:55:12 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

hanias

Post #8 Ocena: 0

2009-04-12 22:45:37 (16 lat temu)

hanias

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Cytat:

2009-04-12 16:53:42, BORYS05 napisał(a):
Cytat:

DROGA bestyjko ja płacę podatki,czynsze i nie mam benefitów nikogo nie naciągam bo uważam że jest to nie ferr!
Jeżeli moją winą jest to że mam mieszkanie socjalne w dzielnicy gdzie strach jest wracać nad ranem po pracy do domu to przyznaję się MOJA WINA BARDZO PRZEPRASZAM!!!
czy ty czasem nie mieszkasz w mojej dzielncy?? ehhh nie... bo ja z innego miasta jestem;-) moze zaloguj sie na homeswapper i zamien sie z kims?? ja prawie rok szukalam. a za tydzen bede juz na swoim nowym :-D juz sie nie moge doczekac.
pozdrawiam poswiatecznie8-)
๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Superlover

Post #9 Ocena: 0

2009-04-13 00:00:48 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-04-12 16:53:42, BORYS05 napisał(a):

Fair.

Wytłumacz jeszcze dlaczego płacisz czynsz bo przecież mądrzy inaczej uważają że za council house nic się nie płaci. Nie ma czynszu, council taxu też nie bo przecież mieszkanie jest z councilu to już nie musisz płacić. Rachunki za prąd gaz i wodę też przychodzą na council i oni płacą. A w ogóle skoro dostałeś to mieszkanie wiadomo one przysługują tylko bezrobotnym więc na pewno nie pracujesz, tylko ciągniesz benefity, a tak w ogóle na pewno masz nie 1 a ze 3 mieszkania w jednym mieszkasz a pozostałe wynajmujesz Polakom za ciężki szmal

i dlatego stać cię na willę w Polsce!
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Rrrr

Post #10 Ocena: 0

2009-04-13 00:37:59 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2009-04-12 02:32:29, Adacymru napisał(a):
Z twojej wypowiedzi wynikac by moglo, ze utrzymanie mieszkan i domow przez Council, to czysty zysk, wiec ponawiam pytanie, dlaczego nie przybywa domow? Dlaczego czekaja ludzie w kolejkach na przyznanie, dlaczego jest przydzial punktow, jak to taki dobry interes i nikt do tego nie doklada, a wrecz tylko zyskuje, tylko budowac......

nigdzie nie napisalam ze czysty zysk. kasa jest wydawana na naprawy i modernizacje, bo council nie ma prawa na tym zarabiac - w przeciwienstwie do wlasicieli prywatnych domow (dlatego prywatny rczynsz jest duzo wyzszy). w ogole nie wiem po co to pisze - czuje sie jakbym dziecku tlumaczyla :-]

poza tym rzad postanowil "ulatwic" zycie councilom i laskawie pozwoli im zatrzymywac 100% czynszu (ma to wejsc w zycie przed 2012), ale jednoczesnie zabierajac wszelkie inne dofinansowanie (czyli jak jakis council przekroczy budzet to rzad juz nie bedzie pomagac). w zwiazku z tym kazdy council z radosci gwaltownie zaczal szukac sposobow na pozbycie sie tego nieoczekiwanego szczescia i jak dobrze pojdzie to za pare lat nie bedzie juz zadnych councilowskich mieszkan (zostana one przejete przez prywatne firmy, podobne do housing associations).

mysle ze w tym momencie Ci co sie teraz oburzaja beda musieli poszukac sobie jakiegos innego powodu do narzekania jak to ich ciezko zarobione pieniadze sa pazernie konsumowane przez... lisy?

dawno nie bylam w Polsce. czy tam tez jest taka nagonka na ludzi mieszkajacych w mieszkaniach komunalnych (nie mylic z socjalnymi)? czy moze juz wszyscy pokupowali sobie domy i zyja w szczesciu i dobrobycie?

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,