NAPISZ CO NAPISAŁEŚ BO JESTEM BARDZO CIEKAW CO TAM BYŁO SKORO TWOJE POSTY ZOSTAŁY USUNIĘTE!

Str 3 z 5 |
|
---|---|
BORYS05 | Post #1 Ocena: 0 2009-04-12 00:03:12 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2009 |
DO BESTII
NAPISZ CO NAPISAŁEŚ BO JESTEM BARDZO CIEKAW CO TAM BYŁO SKORO TWOJE POSTY ZOSTAŁY USUNIĘTE! ![]() |
BORYS05 | Post #2 Ocena: 0 2009-04-12 00:04:17 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2009 |
Cytat: 2009-04-11 13:07:02, Bestia napisał(a): Nie rozumiem dlaczego moje posty zostaly usuniete??? Przecierz to jest forum dyskusyjne:-Y Wyrazilam tylko swoja opinie na temat tego postu ![]() Mieszkam tu od kilku lat.NA początku mieszkałem(cztery dni) u osób które pomogły mi tu przyjechać, oczywiście muszę dodać że nie za darmo musiałem opłacić przyjazd i nie mówię teraz o kosztach podróży.Po kilku dniach wylądowałem na ulicy bo okazało się że pracy za która zapłaciłem niema i nigdy nie było (po prostu kochani rodacy)! Znalazłem pracę wynająłem karawan bo na nić innego mnie nie było stać!Pracowałem gdzie się dało i ile się dało. Nie było tak łatwo(nie narzekam)potem gdy urodziła nam się pociecha dostaliśmy mieszkanie.TERAZ pracuję po55-75godz tygodniowo w dwóch firmach na zmiany.Nie chodzę po barach ani po dyskotekach bo uważam że są ważniejsze rzeczy gdy ma się rodzinę(nie mówię że bym czasem nie chciał,ale nie mam czasu!?w wolnym czasie wolę pobyć z córką.Przez okres pięciu lat opuściłem DWA dni pracy jak urodziła nam się pociecha TERAZ CHCĘ ZACIĄGNĄĆ KREDYT NA DOM W POLSCE aby mieć gdzie wracać CZY TO TAKIE ZŁE? PS.Dziękuję wszystkim za miłe słowa i porady WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH. DO OSÓB -BARDZO ŻYCZLIWYCH-(do osób które określiły mnie jako -liska-,-krętacza- itd poszukajcie jakiejś dodatkowej pracy a nie z nadmiaru czasu piszecie takie bzdury ,czytajcie dokładnie pytania i jak nie macie nic konkretnego do dodania to nie piszcie lepiej NIC bo nikt nie musi wam pisać życiorysu i sprawozdania z własnego życia,a na forum CZASAMI LUDZIE SZUKAJĄ INFORMACJI I POMOCY W SPRAWACH NA KTÓRYCH SIĘ NIE ZNAJĄ!!! ...........WIERZĘ ŻE CIĘŻKO PRACUJĄC MOŻNA COŚ OSIĄGNĄĆ!........... ...............NIE TYLKO GARBA HI,HI!!!.............. |
hanias | Post #3 Ocena: 0 2009-04-12 00:05:45 (16 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2008 Skąd: tunbridge wells |
nie denerwuj sie :D swieta ida
![]() jesli juz masz mieszkanie socjalne w uk i chcesz kupic mieszkanie w pl to nie sadze zebys mial jakikolwiek problem. chcesz do remontu? wiec kwestia zarabiania na mieszkaniu w pl odpada ![]() pobierasz benefity na mieszkanie w uk?? pewnie nie bo pracujesz kilkadziesiat godzin tygodniowo. za mieszkanie placisz 100% wyznaczonego czynszu i council tax-u. idz do councila i sie dowiedz na 100%, ale logicznie myslac jesli na mieszkaniu nie bedziesz zarabial i benefitow na to w uk nie pobierasz to hulaj dusza ![]() wesoych swiat p.s. a inni sie czepiaja bo juz tak maja. wredy straszne ale fajni ludzie z nich ![]() ๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2009-04-12 00:13:53 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2009-04-11 23:25:11, Rrrr napisał(a): Cytat: 2009-04-11 12:11:23, Adacymru napisał(a): Nie mam osobiscie nic przeciw lokatorom starajacym sie wykupic dom, czy mieszkanie od Council-u, ale fakt, ze ja dokladam co miesiac do mieszkania osoby ktora ma nizszy czynsz, nie musi placic za remonty etc, po to zeby ta osoba zaoszczedzone w ten sposob pieniadze wydala na zakup swojego domu, to mnie troche szczypie w oczy. Ty dokladasz? ![]() bardzo interesujace bo ja np nie dokladam ![]() mieszkania komunalne (w Polsce juz nie ma takich??) sa finansowane z czynszu jaki placa lokatorzy. rzad czesciowo finansuje budowe nowych domow, ale tez niekoniecznie z Twojej kieszeni, bo council nie zatrzymuje 100% pieniedzy od lokatorow - czesc czynszu idzie prosto do krolewskiego skarbca... wiec w sumie to council tenants doplacaja do roznych innych rzeczy ![]() Ciekawe z czego rzad buduje domy, pieniadze z zestawu gry "Monopol"? Jak ja placilam za naprawe dachu na moim domu, to Council nie przyszedl i nie zaproponowal mi zaplaty, i nie powiesz chyba, ze jak dom z Coulcil-u wymaga podobnej naprawy to z czynszu otrzymanego od lokatora te oplaty to pokryja? No chyba, ze Council wymaga od lokatorow zeby sami zaplacili za takie np remonty. Jesli czynsz z mieszkan socjalnych byl w stanie pokryc koszty utrzymania takich mieszkan, to dlaczego nie pojawiaja sie nowe jak grzyby po deszczu? Co do autora tematu, sam jak widac doszedles do punktu kiedy zaczales sie zastanawiac czy taki stan rzeczy bylby tolerowany, bo nie pytalbys o rade. To, ze przyjechales na swoj koszt do UK, nie wiem co odpowiedziec, moze: witaj w klubie, bo raczej wszyscy sobie sami oplacali wyjazd, reszta twojej historii nie jest ewenementem rowniez, ba zapewne sa ludzie ktorzy maja gorzej....
Ada
|
Rrrr | Post #5 Ocena: 0 2009-04-12 01:48:23 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Cytat: 2009-04-12 00:13:53, Adacymru napisał(a): Ciekawe z czego rzad buduje domy, pieniadze z zestawu gry "Monopol"? Jak ja placilam za naprawe dachu na moim domu, to Council nie przyszedl i nie zaproponowal mi zaplaty, i nie powiesz chyba, ze jak dom z Coulcil-u wymaga podobnej naprawy to z czynszu otrzymanego od lokatora te oplaty to pokryja? No chyba, ze Council wymaga od lokatorow zeby sami zaplacili za takie np remonty. Jesli czynsz z mieszkan socjalnych byl w stanie pokryc koszty utrzymania takich mieszkan, to dlaczego nie pojawiaja sie nowe jak grzyby po deszczu? sam czynsz z mieszkan nie jest w stanie pokryc kosztow budowy nowych domow, a rzad jest bardzo skapy w tej kwestii dlatego tak malo nowych domow sie buduje... jak myslisz - na co kasa z czynszu idzie? bo jak sama zauwazylas nie na naprawe Twojego dachu - choc nie wiem co ma Twoj dach do rzeczy??? oczywiscie ze koszt naprawy dachu w domu councilowskim jest pokrywany z czynszu. ale jesli Tobie sie wydaje ze osobiscie za to placisz to juz tylko Twoj problem ![]() council dostaje co miesiac kilkaset funtow za kazde mieszkanie - z tego kasa najpierw idzie na naprawy, potem na modernizacje, a to co zostanie to siedzi w banku (a czasami nie siedzi, bo bank padl i kasa wyparowala). jesli nadwyzka przewyzsza budzet na dany rok to rzad ta nadwyzke zabiera (niekoniecznie fizycznie). a jesli braklo pieniedzy to wtedy rzad doplaca. ale najczesciej jest tak ze w lutym/marcu okazuje sie ze council ma za duzo kasy (znaczy zawyzyli budzet) i na szybko wydaje na jakies bzdurne rzeczy (np wymieniaja okna w domach, pomimo tego ze 5 miesiecy wczesniej je pomalowali...) proponuje najpierw sie zorientuj kto za co placi, zamiast sie oburzac ze to Twoja kasa. a jak juz do tego dojdziesz to zwroc swoja niechec i szczypanie w oczach w strone rzadu, a nie ludzi, ktorzy biora to, co im zostalo zaoferowane przez ow rzad. poza tym takie oburzenie ze strony Polakow, ktorzy przyjechali do UK (i nie zdazyli jeszcze zaplacic tyle podatkow co rodowity Anglik) jest co najmniej smieszne. ale i typowe. |
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2009-04-12 02:32:29 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Widzisz, prawie cale moje zawodowe zycie toczy sie w UK, wiec wplacilam tyle samo podatkow, co rodowity mieszkaniec mojego wieku. Ale nie o to ile lat placilam chodzi....
Z twojej wypowiedzi wynikac by moglo, ze utrzymanie mieszkan i domow przez Council, to czysty zysk, wiec ponawiam pytanie, dlaczego nie przybywa domow? Dlaczego czekaja ludzie w kolejkach na przyznanie, dlaczego jest przydzial punktow, jak to taki dobry interes i nikt do tego nie doklada, a wrecz tylko zyskuje, tylko budowac......
Ada
|
epsonka | Post #7 Ocena: 0 2009-04-12 08:31:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Londyn |
Poza tym, panstwo za darmo im tym mieszkan nie daje, gdyby nie nasze podatki, to beneficiarze, by sobie nie mieszkali w jakis fajnych mieszkaniach. Az zal d... sciska, kiedy sie czyta takie cos. Fakt, na swiecie sa woly i lisy, prawdopodobnie wiekszosc z nas to po prostu woly, ktore pracuja na lisy.
|
Post #8 Ocena: 0 2009-04-12 10:15:59 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #9 Ocena: 0 2009-04-12 11:03:51 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-04-11 23:25:11, Rrrr napisał(a): Cytat: 2009-04-11 12:11:23, Adacymru napisał(a): Nie mam osobiscie nic przeciw lokatorom starajacym sie wykupic dom, czy mieszkanie od Council-u, ale fakt, ze ja dokladam co miesiac do mieszkania osoby ktora ma nizszy czynsz, nie musi placic za remonty etc, po to zeby ta osoba zaoszczedzone w ten sposob pieniadze wydala na zakup swojego domu, to mnie troche szczypie w oczy. Ty dokladasz? ![]() bardzo interesujace bo ja np nie dokladam ![]() mieszkania komunalne (w Polsce juz nie ma takich??) sa finansowane z czynszu jaki placa lokatorzy. rzad czesciowo finansuje budowe nowych domow, ale tez niekoniecznie z Twojej kieszeni, bo council nie zatrzymuje 100% pieniedzy od lokatorow - czesc czynszu idzie prosto do krolewskiego skarbca... wiec w sumie to council tenants doplacaja do roznych innych rzeczy ![]() Jak ja lubię wypowiedzi które nie polegają na wywnetrzaniu (najczęsciej negatywnych) emocji autora, ale opisują stan faktyczny, ewentualnie opatrzony komentarzem, ale nawet niekoniecznie bo nikt głupi nie jest i każdy sam sobie skomentuje. I powyższe jest przykładem takiego posta. Brawa dla autorki! Ada council nie płaci ci za remont dachu bo mieszkasz w swoim własnym domu i nie kosztuje cię to pena. Gdybyś co tydzień płaciła councilowi prawie stówę za to "socjalne" mieszkanie wtedy miałabyś słuszny claim żeby dach był naprawiony. I do wszystkich którym nie podoba się to co rząd robi z "ich pieniędzmi". Jest na to prosta rada - wyjechać z terenu działania niedobrego rządu. Bo póki co nie mogąc głosować nie macie na jego postępowanie żadnego wpływu. Albo uzyskajcie brytyjskie obywatelstwo i co za tym idzie prawo głosu. Tylko do tego trzeba zdać test i to po angielsku, a to może być nieco trudniejsze niż pisanie swoich złotych myśli na forum ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Superlover 12-04-2009 11:19 ] Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
Superlover | Post #10 Ocena: 0 2009-04-12 11:23:12 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Aha co do tego dlaczego domy councilowskie nie pojawiają się jak grzyby po deszczu to było to chyba nawet na tym forum wyjaśnione, sprawiła to niejaka Mrs. Thatcher wprowadzając nakaz odprowadzania dużej części czynszu na konto rządu, przez co budowanie czynszówkek przestało się councilom opłacać. Wcześniej domy councilowskie powstawały jak grzyby, i były najbardziej rozpowszechnioną formą zamieszkania "klasy robotniczej"
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |