MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy stracę mieszkanie socjalne,jeśli kupię na kredyt m. w POLSCE?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-04-11 12:19:51 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anetek2

Post #2 Ocena: 0

2009-04-11 12:55:37 (16 lat temu)

anetek2

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

mitez nie podobaja sie ataki na BORYS05 .Czlowiek za zaoszczedzone pieniadze kupuje mieszkanie a nie wydaje na pijanstwo czy tego podobne .Ja wynajmowalam mieszkanie od anglika ,jak sie okazalo socjalne a on w tym czasie mieszkal we wlasnym domu ,czyli pomagalam mu pozyczke splacac :-]I to uwazam za przekret .!!!!

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #3 Ocena: 0

2009-04-11 12:58:24 (16 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Czy mi sie wydaje czy zbaczamy z tematu troszke.

Wesolych Swiat i ludzie podarujcie sobie zlosliwe uwagi przeciez mamy swieta.
:-P:-P:-P

Posty nie zwiazane z tematem zostaly usuniete.
:-)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-04-11 13:07:02 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #5 Ocena: 0

2009-04-11 13:19:28 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

do moderatora
prosze nie usuwac tego postu, jest w odpowiedzi na post ktory wisi
dziekuje
Cytat:

2009-04-11 11:36:17, zajaczek432 napisał(a):
:-YLudziska:-WCo sie z wami dzieje?Wbijcie noz chlopakowi w plecy.Coraz czesciej chce mi sie wymiotowac jak czytam te wszystkie posty.A niech ma se chlop nawet 6 mieszkan.Komu to przeszkadza?:-WZa moje tego nie kupil,za wasze pewnie tez nie:-WCzasami jest mi wstyd i glupio odzywac po polsku,teraz to juz wiem zupelnie DLACZEGO???:-YNie zapomnijcie zajrzec dzis w kosciele do swieconek sasiadow,bo skad oni cholera na to wzieli,skoro to beneficiarze:-Y:-W

a to co ma sie w swieconce jest reprezentatywne do stanu majatkowego? :-o:-o

Cale zycie mi sie wydawalo, ze do swieconki wklada sie jajko, kawaleczek chleba, sol i baranka z cukru - bo to sa symbole a nie karma dla calej rodziny na cale swieta. Ciekawe jak poznasz czy kupuje to jajko w lidlu czy Harrods Food Hall?:-D:-D

[ Ostatnio edytowany przez: anthrax 11-04-2009 13:23 ]

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

szkrabusia

Post #6 Ocena: 0

2009-04-11 13:50:49 (16 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

Cytat:

2009-04-10 18:16:51, BORYS05 napisał(a):
Chodzi oto czy nie stracę mieszkania socjalnego w Anglii jeśli kupię mieszkanie na kredyt w POLSCE.Może ktoś miał podobna sytuacjię lub wie coś na ten temat.Chcę pobyć na obczyżnie około jeszcze roku,aby troszkę umeblować i wyremontować mieszkanie.(oczywiście chcę kupić mieszkanie do remontu )

Ja nie rozumiem tego ataku na BORYS05 chłopak pisze ze chce kupic mieszkanie na KREDYT i w kiepskim stanie do takiej inwestycji nie trzeba mieć jakiegoś wielkiego kapitału:D Tylko stałą prace i spłaca się je prze X lat!

Chyba musisz faktycznie przejrzeć formularz i może iść do CAB może tam będą w stanie Ci coś podpowiedzieć albo do innej instytucji zajmującej się przepisami mieszkaniowymi

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-04-11 13:53:45 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #8 Ocena: 0

2009-04-11 23:25:11 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2009-04-11 12:11:23, Adacymru napisał(a):

Nie mam osobiscie nic przeciw lokatorom starajacym sie wykupic dom, czy mieszkanie od Council-u, ale fakt, ze ja dokladam co miesiac do mieszkania osoby ktora ma nizszy czynsz, nie musi placic za remonty etc, po to zeby ta osoba zaoszczedzone w ten sposob pieniadze wydala na zakup swojego domu, to mnie troche szczypie w oczy.

Ty dokladasz? :-]
bardzo interesujace bo ja np nie dokladam :-P

mieszkania komunalne (w Polsce juz nie ma takich??) sa finansowane z czynszu jaki placa lokatorzy. rzad czesciowo finansuje budowe nowych domow, ale tez niekoniecznie z Twojej kieszeni, bo council nie zatrzymuje 100% pieniedzy od lokatorow - czesc czynszu idzie prosto do krolewskiego skarbca... wiec w sumie to council tenants doplacaja do roznych innych rzeczy :-D

Do góry stronyOffline

BORYS05

Post #9 Ocena: 0

2009-04-11 23:45:20 (16 lat temu)

BORYS05

Mężczyzna

Z nami od: 21-01-2009

Gorąco pozdrawiam !(życzliwych i tych -bardzo życzliwych-)Może to moja wina ,(bo nikt nie jest doskonały)ale tylko rodacy potrafią być TAK pomocni i NIE oceniają rodaków po kilku zdaniach.NIE zamierzam się nikomu tłumaczyć,ale uważam że należy się kilka zdań wyjaśnienia dla BARDZO ŻYCZLIWYCH.
Mieszkam tu od kilku lat.NA początku mieszkałem(cztery dni) u osób które pomogły mi tu przyjechać, oczywiście muszę dodać że nie za darmo musiałem opłacić przyjazd i nie mówię teraz o kosztach podróży.Po kilku dniach wylądowałem na ulicy bo okazało się że pracy za która zapłaciłem niema i nigdy nie było (po prostu kochani rodacy)!
Znalazłem pracę wynająłem karawan bo na nić innego mnie nie było stać!Pracowałem gdzie się dało i ile się dało. Nie było tak łatwo(nie narzekam)potem gdy urodziła nam się pociecha dostaliśmy mieszkanie.TERAZ pracuję po55-75godz tygodniowo w dwóch firmach na zmiany.Nie chodzę po barach ani po dyskotekach bo uważam że są ważniejsze rzeczy gdy ma się rodzinę(nie mówię że bym czasem nie chciał,ale nie mam czasu!?w wolnym czasie wolę pobyć z córką.Przez okres pięciu lat opuściłem DWA dni pracy jak urodziła nam się pociecha TERAZ CHCĘ ZACIĄGNĄĆ KREDYT NA DOM W POLSCE aby mieć gdzie wracać CZY TO TAKIE ZŁE?
PS.Dziękuję wszystkim za miłe słowa i porady WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH.
DO OSÓB -BARDZO ŻYCZLIWYCH-(do osób które określiły mnie jako -liska-,-krętacza- itd poszukajcie jakiejś dodatkowej pracy a nie z nadmiaru czasu piszecie takie bzdury ,czytajcie dokładnie pytania i jak nie macie nic konkretnego do dodania to nie piszcie lepiej NIC bo nikt nie musi wam pisać życiorysu i sprawozdania z własnego życia,a na forum CZASAMI LUDZIE SZUKAJĄ INFORMACJI I POMOCY W SPRAWACH NA KTÓRYCH SIĘ NIE ZNAJĄ!!!
...........WIERZĘ ŻE CIĘŻKO PRACUJĄC MOŻNA COŚ OSIĄGNĄĆ!...........
...............NIE TYLKO GARBA HI,HI!!!..............

Do góry stronyOffline

BORYS05

Post #10 Ocena: 0

2009-04-11 23:54:21 (16 lat temu)

BORYS05

Mężczyzna

Z nami od: 21-01-2009

Cytat:

2009-04-11 13:07:02, Bestia napisał(a):
Nie rozumiem dlaczego moje posty zostaly usuniete??? Przecierz to jest forum dyskusyjne:-Y Wyrazilam tylko swoja opinie na temat tego postu:-o
Gorąco pozdrawiam !(życzliwych i tych -bardzo życzliwych-)Może to moja wina ,(bo nikt nie jest doskonały)ale tylko rodacy potrafią być TAK pomocni i NIE oceniają rodaków po kilku zdaniach.NIE zamierzam się nikomu tłumaczyć,ale uważam że należy się kilka zdań wyjaśnienia dla BARDZO ŻYCZLIWYCH.
Mieszkam tu od kilku lat.NA początku mieszkałem(cztery dni) u osób które pomogły mi tu przyjechać, oczywiście muszę dodać że nie za darmo musiałem opłacić przyjazd i nie mówię teraz o kosztach podróży.Po kilku dniach wylądowałem na ulicy bo okazało się że pracy za która zapłaciłem niema i nigdy nie było (po prostu kochani rodacy)!
Znalazłem pracę wynająłem karawan bo na nić innego mnie nie było stać!Pracowałem gdzie się dało i ile się dało. Nie było tak łatwo(nie narzekam)potem gdy urodziła nam się pociecha dostaliśmy mieszkanie.TERAZ pracuję po55-75godz tygodniowo w dwóch firmach na zmiany.Nie chodzę po barach ani po dyskotekach bo uważam że są ważniejsze rzeczy gdy ma się rodzinę(nie mówię że bym czasem nie chciał,ale nie mam czasu!?w wolnym czasie wolę pobyć z córką.Przez okres pięciu lat opuściłem DWA dni pracy jak urodziła nam się pociecha TERAZ CHCĘ ZACIĄGNĄĆ KREDYT NA DOM W POLSCE aby mieć gdzie wracać CZY TO TAKIE ZŁE?
PS.Dziękuję wszystkim za miłe słowa i porady WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH.
DO OSÓB -BARDZO ŻYCZLIWYCH-(do osób które określiły mnie jako -liska-,-krętacza- itd poszukajcie jakiejś dodatkowej pracy a nie z nadmiaru czasu piszecie takie bzdury ,czytajcie dokładnie pytania i jak nie macie nic konkretnego do dodania to nie piszcie lepiej NIC bo nikt nie musi wam pisać życiorysu i sprawozdania z własnego życia,a na forum CZASAMI LUDZIE SZUKAJĄ INFORMACJI I POMOCY W SPRAWACH NA KTÓRYCH SIĘ NIE ZNAJĄ!!!
...........WIERZĘ ŻE CIĘŻKO PRACUJĄC MOŻNA COŚ OSIĄGNĄĆ!...........
...............NIE TYLKO GARBA HI,HI!!!..............

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,