MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

igooska

Post #1 Ocena: 0

2009-04-07 15:39:35 (16 lat temu)

igooska

Kobieta

Z nami od: 07-04-2009

Na ctc czekamy od czerwca:(Musieliśmy dosyłać akty urodz ,paszporty dzieci itp.Od 5 lutego posiadam numer nin(nie pracuje)i cisza....gdy dzwonimy ,miły pan nie potrafi nam powiedzieć co się dzieje z naszym ctc ,twierdzi tylko ze nie istnieje określony termin oczekiwania na decyzje.Kto tak miał,ile można czekać na jakaś odpowiedz?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

evasta4

Post #2 Ocena: 0

2009-04-07 15:43:43 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Przejrzyj sobie podobne tematy na forum-jest tego od groma!Na pewno znajdziesz tam mnostwo interesujacych Cie odpowiedzi. co do czekania na child tax credit,to jest roznie - niektorzy czekaja 2mce,inni rok.Duzo zalezy tez od poprawnosci wypelnienia formularza,kompletu dokumentow itp. Jesli NIN dostalas dopiero w lutym i im to zglosilas,to wasza aplikacja dopiero od tego dnia w ktorym nin zglosilas nabiera tempa.Tak lezala tylko,bo nie bylo kompletu danych,jakie sa wymagane!

[ Ostatnio edytowany przez: evasta4 07-04-2009 15:44 ]

"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

_Arik_

Post #3 Ocena: 0

2009-04-07 15:51:57 (16 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Z nami od: 29-12-2007

Cytat:

2009-04-07 15:39:35, igooska napisał(a):
Na ctc czekamy od czerwca:(Musieliśmy dosyłać akty urodz ,paszporty dzieci itp.Od 5 lutego posiadam numer nin(nie pracuje)i cisza....gdy dzwonimy ,miły pan nie potrafi nam powiedzieć co się dzieje z naszym ctc ,twierdzi tylko ze nie istnieje określony termin oczekiwania na decyzje.Kto tak miał,ile można czekać na jakaś odpowiedz?

wszystko Ci nadplaca wiec nie ma zle, ja tez dlugo czekalem, potem sie wkur... i dzwonilem do nich dziennie :) podzwonilem ze 4 razy i juz powiedzieli mi termin przelania kasy i tak przelali, ale tylek im trulem dziennie :)
... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

igooska

Post #4 Ocena: 0

2009-04-08 13:36:30 (16 lat temu)

igooska

Kobieta

Na forum jest pełno tego typu postów to fakt ale prawie każdy miał inną przygodę:)Boje się tylko ze znów każą coś przysłać a dostali już chyba wszystko,no prócz kartki od mamy i księdza:-D Poczekamy....

Do góry stronyOffline

Marzenna67

Post #5 Ocena: 0

2009-04-08 13:56:11 (16 lat temu)

Marzenna67

Kobieta

Z nami od: 25-02-2009

Cytat:

2009-04-07 15:43:43, evasta4 napisał(a): od tego dnia w ktorym nin zglosilas nabiera tempa. Tempo Angielskie:-[

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #6 Ocena: 0

2009-04-08 14:16:33 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

No tak,tempo angielskie;-)to fakt.Ale z wlasnego doswiadczenia wiem,ze jak sie wszytsko dobrze wypelni,dolaczy pelen komplet wymaganych dokumentow,czy tez roznych numerow i co tam chca,to zazwyczaj powinno isc to szybciej.Ja czekalam 2mce,nawet niecale na decyzje:-)Co jakis czas w tym czasie sie im przypominalam.Raz tylko podalam moj NIN (bo bylam w trakcie oczekiwania na niego) i kolejny raz podalam nr referencyjny child benefit!Moze tego im nie podalas?Widzisz,to niestety tak dziala,ze jak sama szybko im czegos istotnego nie podasz,to sie to wlecze dluzej.Wiem tez na bank,ze wyrownanie wyplaca od momentu,kiedy byl komplet dokumentow-tzn wasze dwa niny lacznie!
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #7 Ocena: 0

2009-04-08 14:32:46 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Pierwszy raz słyszę żeby do tax credit office wysyłać paszporty i na dodatek akty urodzenia?

Aplikacje od Polaków są celowo długo przetrzymywane aby przeciwdziałać "turystyce zasiłkowej". Infolinia nie posiada ani nie udziela informacji o postępie rozpatrywania wniosku. Trzeba czekać.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

evasta4

Post #8 Ocena: 0

2009-04-08 14:44:36 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Cytat:

2009-04-08 14:32:46, Superlover napisał(a):
Pierwszy raz słyszę żeby do tax credit office wysyłać paszporty i na dodatek akty urodzenia?

Aplikacje od Polaków są celowo długo przetrzymywane aby przeciwdziałać "turystyce zasiłkowej". Infolinia nie posiada ani nie udziela informacji o postępie rozpatrywania wniosku. Trzeba czekać.

Mozliwe:-? ale turystyka zasilkowa jest wsrod Polakow popularna?Jak mialoby to przejsc?:-o Przeciez trzeba miec prace zeby cokolwiek pobierac.

[ Ostatnio edytowany przez: evasta4 08-04-2009 14:45 ]

Do góry stronyOffline

igooska

Post #9 Ocena: 0

2009-04-08 15:28:11 (16 lat temu)

igooska

Kobieta

Wydaje mi się ze wysłaliśmy wszystko.Najpierw wnioski ,później ich druk z zarobkami wstecz i tymi na przyszłość(wrzesień).Po czym przyszło pismo ze zgubili ,wiec jeszcze raz(listopad).W styczniu po raz któryś zadzwoniliśmy i dowiedzieliśmy się ze czekamy na spotkanie w job center(mój nin),parę dni po tel okazało się ze musimy dosłać paszporty i akty urodzenia dzieci.W lutym dostałam nin(podaliśmy im tel)i cisza.Zadzwoniliśmy tam a pan wiedział nawet mniej niż my:-)No i niby mamy czekać.A może oni czekają(czekali)na koniec roku podatkowego?

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #10 Ocena: 0

2009-04-08 15:35:25 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

No,troche z tym zachodu niestety jest.Trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i ...czekac.Nic innego Ci nie pozostalo.Kazdy z nas przez to przechodzil mniej lub bardziej.
W kazdym razie dalej bym do nich dzwonila,ewentualnie wyslala jakis list z zapytaniem dlaczego to tak dlugo trwa!
PS A dlaczego sama nie zalatwilas sobie nru NIN?Przez to tez starcilas sporo czasu!

[ Ostatnio edytowany przez: evasta4 08-04-2009 15:36 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,