MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odmowa przyznania Jobseeker's Allowance

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2009-02-25 12:16:55 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Jeszcze to przetłumacz na angielski :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2009-02-25 12:41:03 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2009-02-25 22:30:43 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

I jeszcze radze sie zastanowic nad ukrywaniem zarobkow zony, bo sie moze placzem skonczyc....

Albo nawet wizyta za murem, o ktorym Dariusz ze Szczecina watek zaczal.

:-[
Ada

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #4 Ocena: 0

2009-02-26 00:22:15 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2009-02-25 11:21:27, siouxiee napisał(a):

Sek w tym, ze o income-based JSA nic nie jest w tym liscie wspomniane; a jako ze we wniosku o JSA nic nie pisalem o dochodach malzonki, to czy oni sami do nich dotarli i uznali ze sa zbyt wysokie, bym sie kwalifikowal na JSA, czy tez musze ich sam ponownie spytac, czy sie kwalifikuje na income-based JSA.

sami to oni nic nie robia. jesli zona pracuje to szanse na to ze ten zasilek dostaniesz sa male, ale probowac zawsze mozna.

Cytat:

Jest tez druga sprawa - jakis czas temu otrzymalem inny list mowiacy, ze jesli zaplace pewna sume podatku za rok podatkowy 2006-2007 (w tym czasie pracowalem w UK tylko przez ok. 3 miesiace), to zalicza mi tamten rok podatkowy w calosci do basic State Pension.
Czy zaliczy mi sie wowczas rowniez do czasu pracy w UK i zarazem uprawni mnie do otrzymania contribution-based JSA?

pewnie tak, ale bez sensu byloby placic tylko po to zeby dostac zasilek...
takie listy nalezy ignorowac. oni je wysylaja z nadzieja, ze ktos sie przestraszy i zaplaci (jakos trzeba uzupelnic braki w budzecie wiec czemu nie kasa emigrantow). jeden rok skladek, czy nawet dwa nie zrobia zadnej roznicy w przypadku emerytury. no chyba ze nagle powroca czasy kiedy to emerytura opierala sie na wysokosci zarobkow danej osoby. a przy tych groszach co teraz daja (zasluga pani Thatcher) to nie ma sensu do tego jeszcze doplacac ;-)

poza tym o emeryturach juz bylo duzo - poszukaj na forum.

[ Ostatnio edytowany przez: Rrrr 26-02-2009 00:23 ]

Do góry stronyOffline

aneczka1

Post #5 Ocena: 0

2009-03-02 19:06:32 (16 lat temu)

aneczka1

Kobieta

Z nami od: 02-03-2009

prosze o pomoc. zwolnilam sie z pracy, w ktorej pracowalam przez 3 lata. czy przysluguje mi zasilek dla bezrobotnych?

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2009-03-02 19:25:18 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

W ilu jeszcze wątkach zadasz to pytanie?
Jest chyba tak że jak sama się zwolniłaś bez konkretnych powodów to przez jakiś czas nie otrzymasz zasiłku
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

siouxiee

Post #7 Ocena: 0

2009-03-03 00:01:32 (16 lat temu)

siouxiee

Z nami od: 30-08-2006

Plakac nie mam zamiaru, dochodow zony nie ukrywam, bo po prostu nikt o ich wysokosc nie zapytal, wiec po co mam podawac cos, co widocznie kogos nie interesuje.
Co do JSA dowiedzialem sie, ze zaliczenie calosci roku podatkowego 2006-7 po splaceniu brakujacej kwoty podatku i tak nie kwalifikuje mnie do otrzymywania JSA, liczy sie to wylacznie do stazu w kontekscie emerytury.
Reasumujac, jestem bezrobotnym bez prawa do zasilku, przynajmniej poki co; i tak jednak co 2 tygodnie bede sie zglaszal na spotkanie w Job Centre, niech ten czas liczy mi sie chociaz do emerytury.
Dzieki za pomoc, pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2009-03-03 00:16:31 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak przeczytasz warunki otrzymania zasilku to zapewne przekonasz sie, ze dochody zony napewno beda brane pod uwage, a jak nie podasz, to ryzykujesz sprawe w sadzie o Benefit Fraud, i nie dosyc, ze bedziesz musial zwrocic wyplacone kwoty, to jeszcze dostaniesz koszta sadowe, i wyrok.

Ale co ja wiem, tylko na wlasne oczy widzialam takie sprawy, czy to dowod na cos;-)?

Jak to mowia, ignorance is no defence...., chociaz za kazdym razem podstawowe tlumaczenie to "ja nie wiedzialem/wiedzialam, ze musze podac x,y,z.....

Jedni ucza sie na bledach innych, inni wola brnac i swoje popelniac....
Ada

Do góry stronyOffline

siouxiee

Post #9 Ocena: 0

2009-03-03 00:41:01 (16 lat temu)

siouxiee

Z nami od: 30-08-2006

Cytat:

2009-03-03 00:16:31, Adacymru napisał(a):
Jak przeczytasz warunki otrzymania zasilku to zapewne przekonasz sie, ze dochody zony napewno beda brane pod uwage, a jak nie podasz, to ryzykujesz sprawe w sadzie o Benefit Fraud, i nie dosyc, ze bedziesz musial zwrocic wyplacone kwoty, to jeszcze dostaniesz koszta sadowe, i wyrok.

Ale co ja wiem, tylko na wlasne oczy widzialam takie sprawy, czy to dowod na cos;-)?

Jak to mowia, ignorance is no defence...., chociaz za kazdym razem podstawowe tlumaczenie to "ja nie wiedzialem/wiedzialam, ze musze podac x,y,z.....

Jedni ucza sie na bledach innych, inni wola brnac i swoje popelniac....

hmmmmmm
Napisze moze tak:
Wniosek zlozylem ... telefonicznie, pani wypytawszy mnie o moj stan rodzinny zapytala jedynie, ile godzin moja zona przepracowuje tygodniowo..O wysokosc pensji nie pytala...
W Job Centre Plus zas przy rejestracji nikt do tego nie wracal, pytali jedynie, jakiego rodzaju pracy poszukuje.
Nie uwazam zatem, abym cokolwiek ukrywal. Uczciwie odpowiedzialem na wszystkie zadane mi pytania.
Ha, co wiecej, ostatecznie zasilku mi nie przyznano, wiec tym bardziej nie uwazam, abym musial sie obawiac rozprawy sadowej o wyludzenie zasilku.
Poza tym, moge chyba aplikowac o takie zasilki, jakie w moim przypuszczeniu moglyby mi (nam) przyslugiwac i to zadaniem urzedu jest odniesienie sie do tej sprawy na podstawie posiadanych informacji na moj (nasz) temat, oraz na podstawie uczciwie udzielonych przeze mnie odpowiedzi na zadane pytania.
Chyba nie jestem juz kryminalista? :-o

Do góry stronyOffline

mis123

Post #10 Ocena: 0

2009-05-25 14:19:41 (16 lat temu)

mis123

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2009

Jezeli pracowales 12 miesiecy i jestes zarejestrowany w Home Office to jobseekers allowance i haus benefit Ci sie naleza Regulacja prawna(Regulation(EEC)1612/68 of the council of 15 october 1968)jest to regulacja parlamentu UE.Odmowy i uzasadnienia nie polegajace na prawdzie to przejaw dyskryminacji ktory ma na celu w wyniku pozbawienia srodkow na utrzymanie zmusic do opuszczenia uk W takiej sytuacji niezaleznie od odwolania mozesz zlozyc skarge o dyskryminacje i domagac sie odszkodowania.Takie praktyki odmowy sa czesteponiewaz nie skladamy skarg o dyskryminacji ktora obecie jest prawie w kazdym miescie

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,