2009-02-25 12:21:37, metodyka napisał(a):
Vitek chodzi mi tylko o roznice w dochodach podana w artykule a moja,to dlaczego mi nie przyznano tax credit?

Jak mogli ci nie przyznać skoro jak rozumiem jeszcze nie wysłałaś aplikacji?

Str 4 z 8 |
|
---|---|
vitek | Post #1 Ocena: 0 2009-02-25 14:33:57 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2009-02-25 12:21:37, metodyka napisał(a): Vitek chodzi mi tylko o roznice w dochodach podana w artykule a moja,to dlaczego mi nie przyznano tax credit? ![]() Jak mogli ci nie przyznać skoro jak rozumiem jeszcze nie wysłałaś aplikacji? ![]() The Mythbuster
|
kik1976 | Post #2 Ocena: 0 2009-02-25 14:41:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
vitek
![]() ![]() metodyka, bo limit jest 15 575, czy jakos tak, to jest do pelnej kwoty benefitu i czym wiekszy dochod tym mniej sie dostaje. proste. przypuszczam, ze wtc wogole nie dostaniecie, tylko ctc i child benefit. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
metodyka | Post #3 Ocena: 0 2009-02-25 15:24:14 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-01-2009 Skąd: London-Harrow |
Cytat: 2009-02-25 14:41:56, kik1976 napisał(a): vitek ![]() ![]() metodyka, bo limit jest 15 575, czy jakos tak, to jest do pelnej kwoty benefitu i czym wiekszy dochod tym mniej sie dostaje. proste. przypuszczam, ze wtc wogole nie dostaniecie, tylko ctc i child benefit. No i wlasnie o to mi chodzilo ze nie zakwalifikowalismy sie do WTC tylko CTC ![]() pierwszy raz staram sie tu o jakies benefity bo sytuacja mnie do tego zmusila i stad te moje moze dla was glupie pytania bo dla mnie to czarna magia. mam jeszcze wiele pytan dotyczacych tych spraw ale az sie boje klikac, i pytac ![]() ![]() ![]() dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem
|
metodyka | Post #4 Ocena: 0 2009-02-25 15:26:47 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-01-2009 Skąd: London-Harrow |
jak by ktos z was chcial poswiecic mi troche swego cennego czasu i podpowiedziec mi na temat benefitow to bede wdzieczna.
![]() dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem
|
Post #5 Ocena: 0 2009-02-25 16:13:09 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Psyche13 | Post #6 Ocena: 0 2009-03-04 15:35:17 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 20-11-2008 Skąd: Londyn- Harrow |
Troche bardziej optymistycznie
27 stycznia (tego roku) z bijacym sercem i z lekkim przerazeniem /po przeczytaniu wszystkich postow mowiacych o dlugim terminie czekania /- wypelnilam wg.informacji znajdujacej sie w Poradniku MW ( dziekuje Frelcia ![]() W te niedziele /tj.1.03/ ku mojemu zaskoczeniu - zobaczylam na koncie dosc pokazna kwote /nadplata za 3 miesiace wstecz / z opisem ,ze to WTC i ChTC. Dzis dostalam decyzje na pismie o przyznaniu tychze zasilkow.Nigdy nie musialam wydzwaniac ani tez nie proszono mnie o jakies dodatkowe dokumenty czy informacje.Wyslalam tylko potwierdzenie o dochodach - razem z wypelniona aplikacja. Dodam , iz mieszkamy tu /ja z dziecmi/juz prawie 3 lata,maz "troche" dluzej bo 9 i do tej pory pobieralismy tylko ChB /od 2006r/ Widac z tego , ze angielska biurokracja nie jest taka straszna i mozna dostac benefity bez zbednych procedur i w miare szybko.Czego zycze wszystkim starajacym sie. ![]() Zawsze wysoko sobie cenię trafne riposty, które dużo bardziej niż stek bluzg trafiają "pod siódme żebro".
|
Marzenna67 | Post #7 Ocena: 0 2009-03-04 23:29:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2009 Skąd: DAVENTRY |
Psyche13 ! Cieszę się razem z Tobą.A przy okazji tak pomyślałam ,że Twoja sytuacja była w o tyle komfortowej sytuacji,że już pobierałaś CHB od 2006 roku,więc jesteś tzw.wiarygodnym klientem.U nas może tak być, że czekają na naszą ewentualną rezygnację z pobytu na wyspie.Różnie już analizuję ich poczynania i zdawkowe rozmowy z nami,raz po jednej z wielu rozmów miałam odczucie ,że naszą sprawą zajmuje się ewidentny rasista.Na CHB czekamy od kwietnia 2008 roku,za niedługo będzie rocznica
![]() |
Marzenna67 | Post #8 Ocena: 0 2009-03-04 23:54:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2009 Skąd: DAVENTRY |
I jeszcze przypomniało mi się,że za każdym razem kiedy rozmawiamy z nimi podkreślają,że rozpatrywanie wniosków trwa minimum 16 tygodni.Kurcze ,może my z Marsem rozmawiamy
![]() |
vitek | Post #9 Ocena: 0 2009-03-05 00:51:29 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Dokładnie tak, ponieważ mieszkasz tu już długo to twój wniosek jest rozpatrywany w 'normalnym' trybie
a wnioski tych którzy nie mają żadnej 'benefitowej historii' idą do specjalnego 'polskiego' departamentu. I tam trwa dłuugo, po części pewnie celowo tak przetrzymują żeby nabrać pewności że kandydat rzeczywiśce mieszka w UK a nie przyjechał na tydzień, złożył aplikacje, myknął do Polski i tam czeka na pieniążki ![]() Z tego samego powodu kontaktują się i każą powtórnie wysyłać paszporty i inne papiery że niby zagubili, są cwańsi niż myślimy The Mythbuster
|
Psyche13 | Post #10 Ocena: 0 2009-03-05 01:26:25 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 20-11-2008 Skąd: Londyn- Harrow |
Cytat: są cwańsi niż myślimy
...zgadzam sie z Wami...kochani ale.../no tak , to nie bylabym ja , gdybym nie powiedziala - "ale".../ moze to tak , ze niestety ale grono tych, co ubiegaja sie o benefity - to Ci , ktorzy ledwo noge tutaj postawili...albo /co gorsza/- sa jeszcze w Polsce /- i o takich tu czytalam ![]() Oczywiscie - nie chce uogolniac....to tylko procent...ale wciaz sie zastanawiam - jaki? Chyba duzy , skoro wzbudzil nieufnosc tych , co te benefity przyznaja...? Dodam, zeby nie bylo niescislosci...- przyjechalam tutaj z dziecmi w lipcu 2006...o ChB - zlozylam wniosek w polowie wrzesnia - a dostalam - w listopadzie...wiec tez nie tak tragicznie. ![]() Ciagle sie zastanawiam dlaczego.../chociaz moge sie domyslac/ slyszy sie o tak dlugim oczekiwaniu...? ![]() Zawsze wysoko sobie cenię trafne riposty, które dużo bardziej niż stek bluzg trafiają "pod siódme żebro".
|