MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zasiłek pielęgnacyjny dla dziecka w Polsce

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2009-02-07 10:53:53 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Sprawa dotyczy naszych znajomych.On pracuje tu,ona i dzieci tam-w Polsce.Mają dwoje dzieci.
On pobiera tu benefity czyli child benefit oraz working tax credit.
Jedno z dzieci choruje i od niedawna przyznano im w Polsce zasiłek pielęgnacyjny na 2 lata.Wiecie lekarstwa,benzyna(odwiedziny u lekarzy)
Gdy znajoma poszła do opieki spytali ja gdzie jest pobierane rodzinne.Gdy dowiedzieli się,że w Londynie to powiedzieli,że i zasiłek pielegnacyjny powinien byc przyznany w Anglii i od razu mieli dokumenty wysłac do Rzeszowa.
Czt to prawda,że zasiłek pielęgnacyjny powinni stąd pobierać?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anthrax

Post #2 Ocena: 0

2009-02-07 11:16:51 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-02-07 10:53:53, ewamik napisał(a):
Sprawa dotyczy naszych znajomych.On pracuje tu,ona i dzieci tam-w Polsce.Mają dwoje dzieci.
On pobiera tu benefity czyli child benefit oraz working tax credit.
Jedno z dzieci choruje i od niedawna przyznano im w Polsce zasiłek pielęgnacyjny na 2 lata.Wiecie lekarstwa,benzyna(odwiedziny u lekarzy)
Gdy znajoma poszła do opieki spytali ja gdzie jest pobierane rodzinne.Gdy dowiedzieli się,że w Londynie to powiedzieli,że i zasiłek pielegnacyjny powinien byc przyznany w Anglii i od razu mieli dokumenty wysłac do Rzeszowa.
Czt to prawda,że zasiłek pielęgnacyjny powinni stąd pobierać?

nie wiem skad zasilek pielegnacyjny powinni pobierac, wiem, ze nie ma w Uk zasilku na lekarstwa bo dzieci w UK maja bezplatna opieke zdrowotna :-D a co do benzyny na transport to dziecko musialoby by byc bardzo kalekie, zeby takie cos sie nalezalo

http://www.direct.gov.uk/en/DisabledPeople/FinancialSupport/DisabilityLivingAllowance/DG_10011816
poklikaj w linki i sie wszystkiego dowiesz

[ Ostatnio edytowany przez: anthrax 07-02-2009 11:18 ]

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3 Ocena: 0

2009-02-07 11:18:42 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Nie widzę żadnego uzasadnienia do tego aby dzieci nie przebywając w tym kraju miały pobierać tu zasiłek.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2009-02-07 11:20:58 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Napisałam zasiłek pielegnacyjny bo benzyna to i tamto.Ujęłam to ogólnie.Im po prostu to pomaga,ponieważ często odwiedzaja lekarzy.
Nie pomogłas mi w odpowiedzi bo nie wiesz:-)
Ja tylko pytam czy nalezy się zasiłek pielegnacyjny dla dziecka,które przebywa w Polsce.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2009-02-07 11:22:50 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Własnie dlatego wczoraj pytała mnie znajoma czy to prawda.
Pewnie urzędnicy w Polsce nie wiedzą i tylko odsyłaja ich do Anglii bo jak twierdzą-tam gdzie rodzinne jest pobierane,tam i zasiłek pielęgnacyjny

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2009-02-07 11:26:07 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Cytat:

2009-02-07 11:22:50, ewamik napisał(a):
Własnie dlatego wczoraj pytała mnie znajoma czy to prawda.
Pewnie urzędnicy w Polsce nie wiedzą i tylko odsyłaja ich do Anglii bo jak twierdzą-tam gdzie rodzinne jest pobierane,tam i zasiłek pielęgnacyjny

Dziecko nie jest niepełnosprawne tylko jest słabego zdrowia..konkretnie ma poważny problem z nerkami i układem moczowym.Od sierpnia jest na antybiotykach i innych lekarstwach

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #7 Ocena: 0

2009-02-07 11:36:36 (16 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2009-02-07 11:20:58, ewamik napisał(a):
Napisałam zasiłek pielegnacyjny bo benzyna to i tamto.Ujęłam to ogólnie.Im po prostu to pomaga,ponieważ często odwiedzaja lekarzy.
Nie pomogłas mi w odpowiedzi bo nie wiesz:-)
Ja tylko pytam czy nalezy się zasiłek pielegnacyjny dla dziecka,które przebywa w Polsce.

nie wazne czy sie 'nalezy', wazne czy takie dziecko sie na zasilek w uk kwalifikuje - a tylko dzieci bardzo ulomne maja taki zasilek

jednym zdaniem trzeba sie dowiedziec czy taki zasilek takiemu dziecku przysluguje w Uk a potem sie martwic czy sie 'nalezy'

rozumiesz subtelna roznice?

i tlumacze ci, ze w uk nie ma zasilkow dla dzieci na lekarstwa, bo lekarstwa sa bezplatne i wizyty u lekarza tez!!

[ Ostatnio edytowany przez: anthrax 07-02-2009 11:39 ]

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8 Ocena: 0

2009-02-07 11:48:44 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Wiem o tym,że są bezpłatne i nie musisz mi tego mówić.
Wiem,że jest tu zasiłek dla osób,które sa słabego zdrowia i nazywa to sie Carers Allowance.
Zdziwiło mnie tylko to,że w Polsce tak łatwo i szybko stwierdzili,że zasiłek pielegnacyjny NALEŻY sie w Anglii.
Mnie to dziwi ponieważ,lekarz GP chyba powinien stwierdzić,ze faktycznie ten zasiłek należy się.
Dlatego pytam tu na forum osoby które coś wiedza na ten temat,a nie udzielaja odpowiedzi typu-"nie wiem dokładnie ale chyba..."

Do góry stronyOffline

vitek

Post #9 Ocena: 0

2009-02-07 11:57:53 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Lekarz GP stwierdzi jak dzieci do niego przyprowadzisz. Bo chyba nie myślisz że polski lekarz będzie rozstrzygał o przyznaniu angielskiego zasiłku?
(to żart, bo i tak tego zasiłku nie dostaną, zresztą po co skoro już go dostają w Polsce)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Anthrax

Post #10 Ocena: 0

2009-02-07 12:01:04 (16 lat temu)

Anthrax

skoro sie upierasz, ze nie wiem - sparafrazuje - nie moga sie ubiegac o taki zasilek w UK bo taki zasilek NIE ISTNIEJE dla dziecka z choroba jaka opisujesz a czy sie urzednikom w Polsce wydaje ze taki zasilek mozna pobierac tutaj czy nie to na prawde nie ma zadnego znaczenia

sorry, ale lepiej ci nie umiem tego wytlumaczyc, mea culpa:-]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,