|
---|---|
ewamik | Post #1 Ocena: 0 2009-02-07 10:53:53 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Sprawa dotyczy naszych znajomych.On pracuje tu,ona i dzieci tam-w Polsce.Mają dwoje dzieci.
On pobiera tu benefity czyli child benefit oraz working tax credit. Jedno z dzieci choruje i od niedawna przyznano im w Polsce zasiłek pielęgnacyjny na 2 lata.Wiecie lekarstwa,benzyna(odwiedziny u lekarzy) Gdy znajoma poszła do opieki spytali ja gdzie jest pobierane rodzinne.Gdy dowiedzieli się,że w Londynie to powiedzieli,że i zasiłek pielegnacyjny powinien byc przyznany w Anglii i od razu mieli dokumenty wysłac do Rzeszowa. Czt to prawda,że zasiłek pielęgnacyjny powinni stąd pobierać? |
Anthrax | Post #2 Ocena: 0 2009-02-07 11:16:51 (16 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2009-02-07 10:53:53, ewamik napisał(a): Sprawa dotyczy naszych znajomych.On pracuje tu,ona i dzieci tam-w Polsce.Mają dwoje dzieci. On pobiera tu benefity czyli child benefit oraz working tax credit. Jedno z dzieci choruje i od niedawna przyznano im w Polsce zasiłek pielęgnacyjny na 2 lata.Wiecie lekarstwa,benzyna(odwiedziny u lekarzy) Gdy znajoma poszła do opieki spytali ja gdzie jest pobierane rodzinne.Gdy dowiedzieli się,że w Londynie to powiedzieli,że i zasiłek pielegnacyjny powinien byc przyznany w Anglii i od razu mieli dokumenty wysłac do Rzeszowa. Czt to prawda,że zasiłek pielęgnacyjny powinni stąd pobierać? nie wiem skad zasilek pielegnacyjny powinni pobierac, wiem, ze nie ma w Uk zasilku na lekarstwa bo dzieci w UK maja bezplatna opieke zdrowotna ![]() http://www.direct.gov.uk/en/DisabledPeople/FinancialSupport/DisabilityLivingAllowance/DG_10011816 poklikaj w linki i sie wszystkiego dowiesz [ Ostatnio edytowany przez: anthrax 07-02-2009 11:18 ] -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
vitek | Post #3 Ocena: 0 2009-02-07 11:18:42 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Nie widzę żadnego uzasadnienia do tego aby dzieci nie przebywając w tym kraju miały pobierać tu zasiłek.
The Mythbuster
|
ewamik | Post #4 Ocena: 0 2009-02-07 11:20:58 (16 lat temu) |
Napisałam zasiłek pielegnacyjny bo benzyna to i tamto.Ujęłam to ogólnie.Im po prostu to pomaga,ponieważ często odwiedzaja lekarzy.
Nie pomogłas mi w odpowiedzi bo nie wiesz ![]() Ja tylko pytam czy nalezy się zasiłek pielegnacyjny dla dziecka,które przebywa w Polsce. |
ewamik | Post #5 Ocena: 0 2009-02-07 11:22:50 (16 lat temu) |
Własnie dlatego wczoraj pytała mnie znajoma czy to prawda.
Pewnie urzędnicy w Polsce nie wiedzą i tylko odsyłaja ich do Anglii bo jak twierdzą-tam gdzie rodzinne jest pobierane,tam i zasiłek pielęgnacyjny |
|
|
ewamik | Post #6 Ocena: 0 2009-02-07 11:26:07 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-02-07 11:22:50, ewamik napisał(a): Własnie dlatego wczoraj pytała mnie znajoma czy to prawda. Pewnie urzędnicy w Polsce nie wiedzą i tylko odsyłaja ich do Anglii bo jak twierdzą-tam gdzie rodzinne jest pobierane,tam i zasiłek pielęgnacyjny Dziecko nie jest niepełnosprawne tylko jest słabego zdrowia..konkretnie ma poważny problem z nerkami i układem moczowym.Od sierpnia jest na antybiotykach i innych lekarstwach |
Anthrax | Post #7 Ocena: 0 2009-02-07 11:36:36 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-02-07 11:20:58, ewamik napisał(a): Napisałam zasiłek pielegnacyjny bo benzyna to i tamto.Ujęłam to ogólnie.Im po prostu to pomaga,ponieważ często odwiedzaja lekarzy. Nie pomogłas mi w odpowiedzi bo nie wiesz ![]() Ja tylko pytam czy nalezy się zasiłek pielegnacyjny dla dziecka,które przebywa w Polsce. nie wazne czy sie 'nalezy', wazne czy takie dziecko sie na zasilek w uk kwalifikuje - a tylko dzieci bardzo ulomne maja taki zasilek jednym zdaniem trzeba sie dowiedziec czy taki zasilek takiemu dziecku przysluguje w Uk a potem sie martwic czy sie 'nalezy' rozumiesz subtelna roznice? i tlumacze ci, ze w uk nie ma zasilkow dla dzieci na lekarstwa, bo lekarstwa sa bezplatne i wizyty u lekarza tez!! [ Ostatnio edytowany przez: anthrax 07-02-2009 11:39 ] -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
|
ewamik | Post #8 Ocena: 0 2009-02-07 11:48:44 (16 lat temu) |
Wiem o tym,że są bezpłatne i nie musisz mi tego mówić.
Wiem,że jest tu zasiłek dla osób,które sa słabego zdrowia i nazywa to sie Carers Allowance. Zdziwiło mnie tylko to,że w Polsce tak łatwo i szybko stwierdzili,że zasiłek pielegnacyjny NALEŻY sie w Anglii. Mnie to dziwi ponieważ,lekarz GP chyba powinien stwierdzić,ze faktycznie ten zasiłek należy się. Dlatego pytam tu na forum osoby które coś wiedza na ten temat,a nie udzielaja odpowiedzi typu-"nie wiem dokładnie ale chyba..." |
vitek | Post #9 Ocena: 0 2009-02-07 11:57:53 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Lekarz GP stwierdzi jak dzieci do niego przyprowadzisz. Bo chyba nie myślisz że polski lekarz będzie rozstrzygał o przyznaniu angielskiego zasiłku?
(to żart, bo i tak tego zasiłku nie dostaną, zresztą po co skoro już go dostają w Polsce) The Mythbuster
|
Anthrax | Post #10 Ocena: 0 2009-02-07 12:01:04 (16 lat temu) |
skoro sie upierasz, ze nie wiem - sparafrazuje - nie moga sie ubiegac o taki zasilek w UK bo taki zasilek NIE ISTNIEJE dla dziecka z choroba jaka opisujesz a czy sie urzednikom w Polsce wydaje ze taki zasilek mozna pobierac tutaj czy nie to na prawde nie ma zadnego znaczenia
sorry, ale lepiej ci nie umiem tego wytlumaczyc, mea culpa ![]() -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
|