MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Benefity dla osoby niepelnosprawnej.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2009-02-05 11:22:43 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-02-05 10:50:26, slavlive napisał(a):
jak widze temat rozwinol sie troche nie w ta strone niz zamiezalem ,
zaznaczylem juz na poczatku ze mama przyjechala w odwiedziny
do mnie , pisalem tez ze ja mam wlasna firme i pisalem tez ze moglbym zatrzudnic mame u siebie , placac jej 16 godzin tygodniowo
nieprzekroczy minimalnej kwoty wolnej od podatku , tym samym ja bede mogl wpisac jej wyplate w moje straty ,
pytanie brzmialo czy z rzadu nalezy sie pracodawcy jakis dodatek? za zatrudnienie niepelnosprawnej osoby , tak jak wolwoords to robil na wielka skale i zatrudnial duza liczbe starszych i niepelnosprawnych ludzi bral za to kase (fakt zbankrutowal niechce podzielic jego losu ;) ) i czy takiemu pracownikowi ?

chodzi mi o fakty i prawo a nie recenzje z mojego postu
wiem co napisalem i karzdy z reszta widzi
niejestem mojzeszem zeby sciagnac na ta arke 3/4te polski i brac za nich benifity
chodzi mi o jedna osobe i jakie ze tak powiem korzysci moze czerpac z angielskiego panstwa gdyby ta osoba zechciala zostac na stale , ze swojej niekorzystnej sytuacji zdrowotnej .
niejest to zaden blef czy wymuszona grupa inwalidzka czaje ze ludzie szczegolnie my polacy kombinuja jak sie da i z grupami inwalidzkimi biegaja gdzies po scafordach na budowach ;)
ale znam tez takich co maja wyzsze wyksztalcenie i pakuja mrozonki w warehausach
i o to mi chodzi by z panstwa w ktorym mieszkamy wziasc tyle ile nam sie nalezy , a wiuem ze niejeden powinien wziasc ale niewie jak i skad - w tym przypadku chodzi o osobe niepelnosprawna , ktora niezna jezyka i jest u mnie na wakacjach , mozna powiedziec
sama niemyslala nawet o zadnej pomocy ze strony ang panstwa - i ja tez . ale powstal pomysl potem znalazlo sie forum i powstal ten post

wracajac do tematu
ja slyszalem o zmniejszonym road taxie , benifitach
napisalem tez ze nigdy takich rzeczy nezalatwialem wczesniej ,
ktos napisal ze temat zostal za bardzo zogulnizowany ze benifity sa wrzucone tu do jednego worka i wsumie nic z tego jasno nie wynika
zgodze sie z tym - jest tak dla tego ze jestem kompletnie zielony w tym temacie
ktos tez powiedzial zeby zwrocic sie najpierw do cab
a jezeli to bedzie pomocniejsze to grupa nwalidzka z powodu
uszkodzena kregoslupa (obustronne zwezenie rdzenia kregowego szyjnego ) powodujacego ucisk na nerw ktory moze spowodowac niedowlad rak i nog ( dlatego wlolalbym zeby mama niepracowala
a jezeli juz to lepiej zeby ta raca byla fikcyjna )
wiec to bedzie chyba moj pierwszy krok
jezeli macie jakies pomysly piszcie
wkoncu wszyscy polacy to jedna rodzina hmm....
mam ndzieje ze to wroci nas do tematu
z gorydzieki za krytyke
pozdro slawek

wiesz co, moglys byc troche mniej bezczelny i chociaz nie obwieszczac calemu swiatu ze etacik dla mamy bedzie fikcyjny

male jest prawdopodobienstwo, ze przy schorzeniu mamy zakwalifikuja ja w uk jako disabled a grantow tez nie dostaniesz bo nie musisz przystowywac firmy i temu podobnych

no chyba ze bedziesz sie ubiegac o finanse na nauczenie mamy angielskiego - ale to pod training costs raczej nie podpada :-D:-D
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-02-06 20:08:28 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-02-06 20:43:08 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasia_

Post #4 Ocena: 0

2009-02-06 20:49:04 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

Z nami od: 22-06-2008

Cytat:

2009-02-06 20:43:08, slavlive napisał(a):
to nie kombinatorstwo tylko grzecznie pyta jesli kombinuje to nasz wspanialy rzad -jesli to tak jest jak jest to po co ta wspaniala unia skoro sie nic nie nalezy - ponoc jestesmy u uni i wszystko sie liczy- to kto tu kombinuje - pozdr mama slaw

tak jestesmy w UE jak nam Polakom sie nalezy od innych panstw... jak w Polandzie obcokrajowiec bedzie chcial jakikolwiek zasilek... pomimo tego, ze tak naprawde ich nie ma, to zaraz Polacy sie zburza, ze jak? ze to Polska dla Polakow itd.... a tym "obcym" z UE to sie nic nalezy... nalezy sie tylko nam Polakom na wyjezdzie...
takie moje skromne zdanie

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #5 Ocena: 0

2009-02-06 20:54:43 (16 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Cytat:

2009-02-06 20:49:04, Kasia_ napisał(a):
Cytat:

to nie kombinatorstwo tylko grzecznie pyta jesli kombinuje to nasz wspanialy rzad -jesli to tak jest jak jest to po co ta wspaniala unia skoro sie nic nie nalezy - ponoc jestesmy u uni i wszystko sie liczy- to kto tu kombinuje - pozdr mama slaw

tak jestesmy w UE jak nam Polakom sie nalezy od innych panstw... jak w Polandzie obcokrajowiec bedzie chcial jakikolwiek zasilek... pomimo tego, ze tak naprawde ich nie ma, to zaraz Polacy sie zburza, ze jak? ze to Polska dla Polakow itd.... a tym "obcym" z UE to sie nic nalezy... nalezy sie tylko nam Polakom na wyjezdzie...

Mnie osobiście powala słowo "należy się" :-) Ledwo co jeden z drugim granicę UK przekracza i już mu się należy :-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Kasia_

Post #6 Ocena: 0

2009-02-06 21:00:47 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

Cytat:

2009-02-06 20:54:43, no_wayy napisał(a):
Cytat:

2009-02-06 20:49:04, Kasia_ napisał(a):
Cytat:

Mnie osobiście powala słowo "należy się" :-) Ledwo co jeden z drugim granicę UK przekracza i już mu się należy :-)

moj blad, powinnam napisac : "nalezy" sie tylko nam Polakom na wyjezdzie....

Wkurza mnie jak ludzie twierdza, ze nalezy sie im tlumacz w kazdym urzedzie, kazdy mozliwy zasilek bez przepracownego dnia w Uk itd.... al ci sami komentujac obcokrajowcow przyjezdajacych do Polski mowia : tu Polska mowimy po polsku....
szkoda, ze to wszystko odnosi sie tylko w jedna strone...
a pozniej sie na nas patrza jak na wariatow... i wcale sie brytyjczykom nie dziwie...

Do góry stronyOffline

vitek

Post #7 Ocena: 0

2009-02-06 22:04:11 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

Ee, to było kiedyś, w czasach radosnej improwizacji

Teraz zanim się jeszcze przekroczy granicę trzeba wypytać na forum co się należy. To się nazywa zapobiegliwość :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vitek

Post #8 Ocena: 0

2009-02-06 22:09:27 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2009-02-05 10:50:26, slavlive napisał(a):
pisalem tez ze moglbym zatrzudnic mame u siebie , placac jej 16 godzin tygodniowo
nieprzekroczy minimalnej kwoty wolnej od podatku , tym samym ja bede mogl wpisac jej wyplate w moje straty ,

Fajna firma. Tak z ciekawości, dużo tych strat robisz rocznie?
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Kasia_

Post #9 Ocena: 0

2009-02-06 22:20:17 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

jak juz sie dowiesz jak sie "nalezy" to daj nam znac...
my tez chetnie sciagniemy mame, tate, ciotke, babcie i sasiadke... a UK niech placi bo sie "nam nalezy"...

p.s. jak ktos wie gdzie sie nam Polakom "nalezy" wiecej to niech da znac... to sobie MW i zycie doczesne przeniesiemy do kraju, w ktorym nam dadza na tacy....

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #10 Ocena: 0

2009-02-06 22:37:59 (16 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Cytat:

2009-02-06 22:04:11, vitek napisał(a):
Cytat:

Ee, to było kiedyś, w czasach radosnej improwizacji

Teraz zanim się jeszcze przekroczy granicę trzeba wypytać na forum co się należy. To się nazywa zapobiegliwość :-)

Tak wiem i mnie już nie dziwi, że Polacy jeszcze zanim kupią bilet na samolot by wyemigrować na Wsypy Miodem i Mlekiem Płynące, gdzie zacofani angole sypią kasą na benefity, wiedzą więcej o tutejszych zapomogach niż niejeden Brytyjczyk.
Swoją drogą coraz więcej z nas planuje pozostać tu na dłużej (jeśli nie na stałe) i partycypowanie w utrzymywaniu "niepełnosprawnych" może im się nie uśmiechać nawet jeśli taka osoba tylko strat pracodawcy przysparza.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,