2009-02-05 10:50:26, slavlive napisał(a):
jak widze temat rozwinol sie troche nie w ta strone niz zamiezalem ,
zaznaczylem juz na poczatku ze mama przyjechala w odwiedziny
do mnie , pisalem tez ze ja mam wlasna firme i pisalem tez ze moglbym zatrzudnic mame u siebie , placac jej 16 godzin tygodniowo
nieprzekroczy minimalnej kwoty wolnej od podatku , tym samym ja bede mogl wpisac jej wyplate w moje straty ,
pytanie brzmialo czy z rzadu nalezy sie pracodawcy jakis dodatek? za zatrudnienie niepelnosprawnej osoby , tak jak wolwoords to robil na wielka skale i zatrudnial duza liczbe starszych i niepelnosprawnych ludzi bral za to kase (fakt zbankrutowal niechce podzielic jego losu

chodzi mi o fakty i prawo a nie recenzje z mojego postu
wiem co napisalem i karzdy z reszta widzi
niejestem mojzeszem zeby sciagnac na ta arke 3/4te polski i brac za nich benifity
chodzi mi o jedna osobe i jakie ze tak powiem korzysci moze czerpac z angielskiego panstwa gdyby ta osoba zechciala zostac na stale , ze swojej niekorzystnej sytuacji zdrowotnej .
niejest to zaden blef czy wymuszona grupa inwalidzka czaje ze ludzie szczegolnie my polacy kombinuja jak sie da i z grupami inwalidzkimi biegaja gdzies po scafordach na budowach

ale znam tez takich co maja wyzsze wyksztalcenie i pakuja mrozonki w warehausach
i o to mi chodzi by z panstwa w ktorym mieszkamy wziasc tyle ile nam sie nalezy , a wiuem ze niejeden powinien wziasc ale niewie jak i skad - w tym przypadku chodzi o osobe niepelnosprawna , ktora niezna jezyka i jest u mnie na wakacjach , mozna powiedziec
sama niemyslala nawet o zadnej pomocy ze strony ang panstwa - i ja tez . ale powstal pomysl potem znalazlo sie forum i powstal ten post
wracajac do tematu
ja slyszalem o zmniejszonym road taxie , benifitach
napisalem tez ze nigdy takich rzeczy nezalatwialem wczesniej ,
ktos napisal ze temat zostal za bardzo zogulnizowany ze benifity sa wrzucone tu do jednego worka i wsumie nic z tego jasno nie wynika
zgodze sie z tym - jest tak dla tego ze jestem kompletnie zielony w tym temacie
ktos tez powiedzial zeby zwrocic sie najpierw do cab
a jezeli to bedzie pomocniejsze to grupa nwalidzka z powodu
uszkodzena kregoslupa (obustronne zwezenie rdzenia kregowego szyjnego ) powodujacego ucisk na nerw ktory moze spowodowac niedowlad rak i nog ( dlatego wlolalbym zeby mama niepracowala
a jezeli juz to lepiej zeby ta raca byla fikcyjna )
wiec to bedzie chyba moj pierwszy krok
jezeli macie jakies pomysly piszcie
wkoncu wszyscy polacy to jedna rodzina hmm....
mam ndzieje ze to wroci nas do tematu
z gorydzieki za krytyke
pozdro slawek
wiesz co, moglys byc troche mniej bezczelny i chociaz nie obwieszczac calemu swiatu ze etacik dla mamy bedzie fikcyjny
male jest prawdopodobienstwo, ze przy schorzeniu mamy zakwalifikuja ja w uk jako disabled a grantow tez nie dostaniesz bo nie musisz przystowywac firmy i temu podobnych
no chyba ze bedziesz sie ubiegac o finanse na nauczenie mamy angielskiego - ale to pod training costs raczej nie podpada