2008-12-20 12:15:22, aniaplaszczyk napisał(a):
Wiecie co coś mi sie tu nie zgadza . po prostu jakiś paradoks - wiem że benefity wypłacają biorąc pod uwagę zarobki z poprzedniego okresu rozliczeniowego - więc po co każą dzwonić gdy sytuacja sie zmienia - rozumiem że w takim wypadku to i bierzące zarobki mają wpływ na WTC i CTC ???Troche to pokręcone ale widocznie tak jest - niby tylko biorą pod uwagę poprzedni okres rozliczeniowy ale gdy zadzwoniłam i powiedziałam że juz nie pracuje to zminieli mi kwotę wypłacanego CTC . Czy ktoś to łapie??? I co z tym kalkulatorem na stronie - czy zna ktoś dokładniejszy sposób wyliczenia tych płatności ??
zalozenie jest takie ze zarobki sa w miare stale -czyli jesli w danym roku zarobilas XXXXX funtow to jest male prawdopodobienstwo ze w biezacym roku zarobisz dwa razy tyle.I dlatego tak sie to liczy. Ale sa okolicznosci ktore wplywaja na zmiane tego ukladu np
utrata pracy - trzeba zgloscic - bo nalezy ci sie wiecej
Znaczy wzrost zarobkow - np w przypadku kiedy druga osoba w rodzinie idzie do pracy a do tej pory nie pracowala - zglaszasz zeby zmniejszono tax - zeby w przyszlosci nie oddawac.
ot cala filozofia taxow - one maja pomagac tym co malo zarabiaja w utrzymaniu sie.
[ Ostatnio edytowany przez: reivilo 20-12-2008 12:59 ]