MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Child Tax Credit i Working Tax Credit

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

JAZYNKA

Post #1 Ocena: 0

2008-11-20 13:32:33 (17 lat temu)

JAZYNKA

Kobieta

Z nami od: 18-11-2008

hej witam wszystkich.nie wiem czy dobrze trafilam z tematem..ale warto sprobowac:)moze z was ktos mi poradzi w jaki sposob moge sobie pomoc i przyspieszyc sprawe z o trzymaniem Child Tax Credit i Working Tax Credit??? sytulacja jest juz bardzo denerwujaca bo odkad jestesmy na wyspach ciagle jest rozpatrywany nasz wniosek...a to trwa juz 18-miesiecy:( nie pomaga dzwonienie do nich co tydz.w zasadzie cos juz nam tam zostalo przyznane z tym ze w dalszym ciagu nie ma wyplaty.jestesmy zwodzeni i oszukiwani od grudnia zeszlego roku, ze niby specjalny tim podejmuje w naszej sprawie decyzje, ciagle slysze ze juz lada moment beda wyplacone,a innym razem jak dzwonie to ze papiery dopiero zostaly przekazane do tego dzialu.juz nie mam sily i nie wiem co robic...maz dostal obnizke pensi w pracy a ja nie pracuje,bo opiekuje sie dziecmi...prosze o porade

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

natalia86

Post #2 Ocena: 0

2008-11-20 14:13:51 (17 lat temu)

natalia86

Kobieta

Z nami od: 27-10-2008

Ja czekałam 6 miesięcy też ciągle mnie zwodzili że to ze tamto ale w kącu się udało mam dostać pierwsze pieniążki w tym tygodniu nie wiem co ci poradzić ja tam dzwoniłam co dwa dni w tym miesiącu nie wiem czy to poskutkowało ale wzieli się do pracy napisałam też list możesz im powiedzieć ze nie jesteś zadowolona z ich pracy i poprosić o adres żeby ich sprawdzili czy się dobrze wywiązują ze swoich obowiązków. w moim przypadku te dwie metody poskutkował przynajmniej tak myślę a masz numer nin

Do góry stronyOffline

JAZYNKA

Post #3 Ocena: 0

2008-11-20 14:33:55 (17 lat temu)

JAZYNKA

Kobieta

tak mam ten numer.no to super ze tobie sie poszczescilo co nie moge powiedziec o sobie:( maja tam okropny balagan bo prawie za kazdym razem kiedy dzwonie slysze zupelnie inne informacje.prosilam nawet kilka razy o przyspieszenie sprawy ze wzgledu na ciezka sytuacje finansowa i obiecywano mi pomoc , natomiast jest wszystko tak samo jak bylo...a do tego nie potrafia mi odpowiedziec z jaich przyczyn czekam tak dlugo i w czym lezy problem.poraz pierwszy kiedy otrzymalam od nich papiery z decyzja o przyznanie zaraz zadzwonilam zeby sie upewnic ze wszystko jest dobrze naliczone-uslyszalam ze tak i pieniadze sa juz na koncie,przemily pan zyczy mi milych zakupow..prawda okazala sie inna na koncie nie bylo pieniedzy i kiedy ponownie do nich zadzwonilam,tym razem pani bez konkretneko wytlumaczenia poinformowala mnie ze nie wie kto udzielil mi taich informacji bo zadne pieniadze nie zostaly mi wyslane:-Ya na domiar tego wszystkiego co jakis czas dostaje do domu od nich pismo z wytyczonymi sumami jakie mi przyznali i dniem wplywu pieniedzy na konto.tylko ze nie robia przelewow.a jak pytam dla czego wiec wysylaja mi pisma takiej tresci slysze ze to sa probne decyzje..

Do góry stronyOffline

natalia86

Post #4 Ocena: 0

2008-11-20 15:11:50 (17 lat temu)

natalia86

Kobieta

Z nami od: 27-10-2008

naprawdę współczuje wiem jak jest cieżko bez tych pieniążków a powiedz mi masz przyznany child benefit podałaś im numer ?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2008-11-20 15:59:48 (17 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Standartowo, oboje macie NIN, maz jest rejestrowany w WRS, w Polsce pobieraliscie jakies rodzinne?

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #6 Ocena: 0

2008-11-20 16:15:30 (17 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Jesli macie NINY,maz zarejestrowany w WRS i wszystkiego dopelniliscie...ja przestalabym juz dzwonic do nich-od razu zglosilabym sie do CAB-u!!!Czesto skutkuje.Tym bardziej,ze termin Waszego oczekiwania to juz paranoja.
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

JAZYNKA

Post #7 Ocena: 0

2008-11-20 16:15:34 (17 lat temu)

JAZYNKA

Kobieta

tak mamy wszystkie potrzebne papiery jakie tylko sa potrzebne...od dwoch lat nie pobieram w polsce rodzinnego...wiec tu sprawa jest czysta..zekomo u nich wszystko sie zgadza ,sprawdzili nas juz w polsce i nie ma zadnych problemow....no i wlasnie nie wiem w czym lezy problem ze tak dlugo nas przetrzymuja....wszystko czego potrzebowali dostarczylismy jakos na poczatku...ciagle tylko slysze czekac i czekac..na dzien dzisieszy powinni nam zwrocic moim zdaniem duza sumke a moze w tym jest problem?jeszcze te czekanie to rozumiem ale te oszukiwanie juz mnie powoli wykancza

Do góry stronyOffline

lidzia

Post #8 Ocena: 0

2008-11-25 15:04:02 (16 lat temu)

lidzia

Kobieta

Z nami od: 25-08-2008

czy macie jakies linki odnosnie CAB,bo ja mam ten sam problem,wiec stwierdzam ze po dobroci nic nie wskoram,dzieki z gory

Do góry stronyOffline

lidzia

Post #9 Ocena: 0

2008-11-25 15:05:05 (16 lat temu)

lidzia

Kobieta

Z nami od: 25-08-2008

czy macie jakies linki odnosnie CAB,bo ja mam ten sam problem,wiec stwierdzam ze po dobroci nic nie wskoram,dzieki z gory

Do góry stronyOffline

szkrabusia

Post #10 Ocena: 0

2008-11-25 15:12:57 (16 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

Cytat:

2008-11-25 15:05:05, lidzia napisał(a):

wpisz w wyszukiwarce Citizens Advice Bureau plus swoje miasto powinno znaleźć ;-)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,