MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Child Benefit i przepisanie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Benek1

Post #1 Ocena: 0

2008-11-13 19:33:07 (17 lat temu)

Benek1

Mężczyzna

Z nami od: 13-11-2008

Witam. Moja sprawa wygląda na chyba się nie powtarzającą a jeśli już powieliłem temat to sorki.Od czerwca 2006 pobieram ChB na dwójkę moich dzieci,które są w Polsce wraz z małżonką.Od lipca 2007byłem w Polsce aż do lutego 2008 i na ten okres zawiesłem tenże zasiłek.Od lutego nadal pracuję legalnie i pobieram ChB z tym,że mam główne zasadnicze pytanie a mianowicie:Czy ChB można by było przepisać z męża na żonę?,jako osobę odbierającą zasiłek, gdyż słyszałem swego czasu,że osoba niepracująca lecz wychowująca dzieci i pobierająca ChB {a nawet przybywająca w Polsce }jest zaliczana jakby w poczet pracujących co w dalekiej przyszłości procentuje w ilości przepracowanych lat pracy i w staraniu się o świadczenia emerytalne.Czy żona musiałaby mieć HO?,nin posiada ,gdyż pracowała w 2007 6 miesięcy.Czy może mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie,przedstawić jakieś wiarygodne informacje,bez kierowania mnie do biura?Jeśli tak to serdeczne dzięki .Pozdrawiam Wszystkich.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2008-11-13 19:54:35 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Child benefit może pobierać tylko osoba przebywająca na terenie W. Brytanii
The Mythbuster

Do góry stronyOffline