MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

House Benefit tylko dla malzenstw????

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SpoNtan

Post #1 Ocena: 0

2008-08-06 13:09:47 (17 lat temu)

SpoNtan

Z nami od: 30-04-2007

Witam wszystkich, mam pytanie odnosnie HB...otoz przeczytalem ze nalezy sie on tylko malzenstwom...czy to prawda...moja sytuacja jest taka...ja(22lata) i moja dziewczyna(25 lat) chcemy zmieszkac razem ale nie poradzimy sobie z oplata czynszu gdyz ja studiuje tutaj i moge pracowac maxymalnie 2-3 dni w tyg...moja dziewczyna pracuje na full-time, ale to wciaz za malo aby utrzymac mieszkanie...czy wiec dlatego mozemy starac sie o ten benefit...mimo iz ja nie mam ukonczonych 25lat i mimo iz nie jestesmy malzenstwem????

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jojomaster

Post #2 Ocena: 0

2008-08-06 13:19:11 (17 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

Who isn't eligible?
You can't usually get Housing Benefit if:

you have savings of over £16,000, unless you are aged 60 or over and getting the 'guarantee credit' of Pension Credit
you live in the home of a close relative
you're a full-time student (unless you're disabled or have children)
you're an asylum seeker or are sponsored to be in the UK
Other restrictions
If you live with a partner or civil partner only one of you can get Housing Benefit.

If you're single and aged under 25 you can only get Housing Benefit for bed-sit accommodation or one room in shared accommodation.

czyli mozecie :) lepiej twoja dziewczyna niz ty, poniewaz ona ma ukonczone 25 lati moze ubiegac sie o wiecej niz bedsit :)

Do góry stronyOffline

Dota84

Post #3 Ocena: 0

2008-08-16 17:46:53 (17 lat temu)

Dota84

Kobieta

Z nami od: 12-03-2008

czesc wszystkim :)mam pytanko??...orientuje sie ktos czy przysluguje mi i mezowi HB??oboje jestesmy zatrudnieni na wlasna reke(self-employed)i spodziewamy sie dziecitka na dniach:-) placimy troszku duzo za mieszkanie i wczasie 9 miesiecy mojej ciazy maz wyremontowal go by godniej sie nam zylo.Czy wie ktos jakie mamy szanse na dostanie tej owej dotacji??z gory dziekuje
;-)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

vitek

Post #4 Ocena: 0

2008-08-16 19:18:25 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Złóż wniosek to nic nie kosztuje i się dowiesz. Większe szanse będą jak rodzina się już powiększy bo dochód na osobę spadnie
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ktosktos

Post #5 Ocena: 0

2008-08-16 19:59:59 (17 lat temu)

ktosktos

Kobieta

Z nami od: 04-04-2008

wystarczy dolaczyc zaswiadczenie, ze jest sie w ciazy i juz szanse sie zwiekszaja, a wszystko zalezy od waszych przychodow.

[ Ostatnio edytowany przez: ktosktos 16-08-2008 20:03 ]

" teraz serca mam dwa, smutki dwa i miłość po kres, i radość do łez"

Do góry stronyOffline

Malahai

Post #6 Ocena: 0

2008-08-17 13:54:51 (17 lat temu)

Malahai

Mężczyzna

Z nami od: 17-08-2008

Housing Benefit możesz otrzymać bez względu na to, czy mieszkasz z żoną/partnerką czy sam. Najlepiej wypełnić formularz i poczekać na decyzję. Zazwyczaj o Housing Benefit występuje się razem z aplikacją o Council Tax Benefit, jak się kwalifikujesz na jedno to i zazwyczaj na drugie.

Pamiętajcie, że od dnia, kiedy urodzi Wam się dziecko macie prawo również wystąpić o :
-Child Tax Credit
-Child Benefit

oraz o dodatek na jedzenie dla dziecka - widziałem kiedyś coś o dodatku na to na stronie rządowej, ale szczegóły musicie sprawdzić sami.

Do góry stronyOffline

Dota84

Post #7 Ocena: 0

2008-08-17 15:14:39 (17 lat temu)

Dota84

Kobieta

Malahai to znaczy ze bez problemu mozemy sie starac o te dotacje??a co jesli ja nie zdarzylam sie rozliczyc a maz tak??jak to bedzie wtedy wygladac??a te benefity co trzeba miec by takze moc sie o nie starac??tak jak pisze obaj jestesmy na self-employed z czym ja nie rozliczylam sie a maz tak :-)wystarczy ze on sie rozliczyl?by dostac te wszystkie dofinansowania??z gory jeszcze raz dziekuje za odpowiedz i cieplutko pozdrawiam ;-)

Do góry stronyOffline

Malahai

Post #8 Ocena: 0

2008-08-17 18:58:14 (17 lat temu)

Malahai

Mężczyzna

Z nami od: 17-08-2008

Starać się o nie na pewno możecie, nie jestem pewien jak to wygląda w przypadku self-employed, ale przypuszczam, że jeśli masz tylko sposób na udowodnienie Waszych zarobków to nie powinno z tym być problemu. Dopóki urząd może obliczyć Wasze dochody to nie powinno być problemów. Jeśli macie wątpliwości, najlepiej się skontaktować z lokalnym Councilem i spytać ich o poradę.

Do góry stronyOffline

Dota84

Post #9 Ocena: 0

2008-08-18 14:23:11 (17 lat temu)

Dota84

Kobieta

Malahai dziekuje bardzo za pomoc :)) pozdrawiam :-D

Do góry stronyOffline