MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Bromba40

Post #1 Ocena: 0

2009-11-23 14:29:14 (16 lat temu)

Bromba40

Kobieta

Z nami od: 27-04-2009

Widze,ze zrobilam burze,dziekuje za wszystkie odpowiedzi i te krytyczne rowniez.Nie pisalam tego postu bez zadnej wiedzy w kwestii mieszkan socjalnych.Znam ludzi,ktorzy parcuja oboje,maja niezle dochody,nie maja dzieci i dostali wyposazony,sliczny flat.
Ja nie oczekuje pieknego domu z wielkim ogrodem,wiem,ze wiekszosc mieszkan jest do remontu i na to tez czesciowo jestem przygotowana,ale nie na generalny remont,bo za jedne dochody nie damy rady tego zrobic a wprowadzic sie mieszaknai bez podlogi,to raczej nie jest miejsce odpowiedznie dla dziecka.Syn ktory ma 18lat jest pelnoloetni i pamietam o tym,ale nadal sie uczy i nadal mieszka z nami,wiec chyba nie wygonie go na ulice,bo w domu nie ma miejsca.
Wiem,ze mozna odmowic mieszkania,gora 2 razy.Jakby nie okolica domu to moze nie mialabym watpiwosci.Poza tym sasiedztwo mlodziezy i praktycznie brak plotu od strny sasiadow to raczej malo ciekawe perspektywy spokoju.
W mojej miejscowosci jest mnostwo nowych wybudowanych domow,w ktorych tez nie ma wielu rzeczy,ale nie sa one przynajmniej zdewastowane.Poza tym dzicei w wieku do 16roku zycia moga mieszkac w tym samym pokoju tej samej plci(to sa ang. przepisy)nie wymyslilam tego przeciez.Odmiennej plci do 7roku zycia.
Znam tez przypadek dostania mieszkania zupelnie bez niczego-nawet szafek w kuchni i zlewu,wiec jestem przygotowana i na to........
Jutro ide zobaczyc mieszkanie,wiec bede wiedziala wiecej.
Milego dnia!!!!
Co nas nie zlamie,to nas wzmocni:))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-11-23 15:26:14 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ravena82

Post #3 Ocena: 0

2010-08-25 15:55:16 (15 lat temu)

ravena82

Kobieta

Z nami od: 25-08-2010

hejka wszystkim, my mieszkamy w 2bed housie,gdzie w jednym pokoju jestem ja,moj partner i nasz roczny synek,a w drugim mieszka wspollokator,oplate za wynajm mieszkania dzielimy po polowie ale reszte kosztow pokrywamy my,jak wielu my rowniez staramy sie o mieszkanie z councila,co trwa juz od ponad roku i pewnie jeszcze potrwa,dlatego pomalu trace nadzieje ze nasze oczekiwania sie spelnia...od lutego skonczylo mi sie maciezynskie, od tego czasu wciaz szukam pracy,utrzymujemy sie z nieduzych dochodow mojego partnera do tego jego tax working, plus zasilki na dziecko- child benefit, child tax i moje jobseeker allowence,dobre i to,co i tak ledwo starcza nam na zycie...problem w tym ze urzednicy z councila nie widza w tym problemu...wciaz mamy medium band, bindujemy oferty i echem sie to rozbija...czy jest cos co jeszcze mozemy zrobic by przyspieszyc ta kolejke???bede wdzieczna za jakies podpowiedzi...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-08-25 15:57:17 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wystap o housing benefit.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ravena82

Post #5 Ocena: 0

2010-08-25 16:07:54 (15 lat temu)

ravena82

Kobieta

hejka, dzieki za szybki odpis...kiedys sie ich pytalam ale powiedzieli wtedy ze sie nam nie nalezy, no ale moze sproboje jeszcze raz...tylko ze oni wiedza ze my nie mieszkamy sami w tej chacie wiec nie wiem jak oni to potraktuja...?wiesz moga to uznac ze niby wspolokator nam pomaga w oplatach itp

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #6 Ocena: 0

2010-08-25 16:08:42 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2010-08-25 15:55:16, ravena82 napisał(a):
hejka wszystkim, my mieszkamy w 2bed housie,gdzie w jednym pokoju jestem ja,moj partner i nasz roczny synek,a w drugim mieszka wspollokator,

a wyobrazasz sobie ze w 2bed mieszka rodzina z 4, 5 dzieci? lub kogos kto w 4 osoby mieszka w jednym pokoju?
albo osobe niepelnosprawna mieszkajaca na pietrze i bedaca wiezniem we wlasnym domu?
innych dramatycznych okolicznosci nie chce mi sie opisywac

Z pewnoscia jest ci ciezko ale uwiez mi inni maja czesto gorzej niz ty:-]
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2010-08-25 16:09:41 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2010-08-25 16:07:54, ravena82 napisał(a):
hejka, dzieki za szybki odpis...kiedys sie ich pytalam ale powiedzieli wtedy ze sie nam nie nalezy, no ale moze sproboje jeszcze raz...tylko ze oni wiedza ze my nie mieszkamy sami w tej chacie wiec nie wiem jak oni to potraktuja...?wiesz moga to uznac ze niby wspolokator nam pomaga w oplatach itp

Pomaga, bo placi czesc oplat za wynajem. Musicie go zglosic.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2010-08-25 16:10:33 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Nie moga, ale uznaja. W aplikacji o HB bedziecie musieli wpisac ile osob mieszka w tym domu, jak dzielicie sie oplatami, trzeba bedzie wymienic konkretne kwoty, podac szczegolowe warunki mieszkaniowe ( co jest tylko do Waszej dyspozycji w domu, a z czego korzystacie wspolnie itd ). Wszystko jest brane pod uwage.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ravena82

Post #9 Ocena: 0

2010-08-25 16:13:49 (15 lat temu)

ravena82

Kobieta

ten lokator od poczatku wynajmu jest zgloszony do councila,jako jeden z wynajmujacych mieszkanie...ale dobra mniejsza juz o to po prostu przejde sie tam jeszcze raz to sie dowiem, albo odesla mnie z kwitkiem albo mnie milo zaskocza....bynajmniej dzieki

Do góry stronyOffline

ravena82

Post #10 Ocena: 0

2010-08-25 16:21:40 (15 lat temu)

ravena82

Kobieta

do reivilo, doskonale zdaje sobie sprawe ze jest mnostwo ludzi w znacznie gorszej sytuacj od mojej, co wzbudza moje wspolczucia dla nich,jak i pociesza mnie ze nie jest znowu tak zle, ale znowu z innej strony dlaczego z tego powodu nie moge sie starac aby polepszyc sobie byt jesli sa ku temu jakies mozliwosci...to chyba normalne ze chcem polepszyc sobie i swojej rodzinie warunki zycia...

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,