2009-11-21 23:26:54, Bromba40 napisał(a):
Witam.Mam podobny problem jak zalozyciel forum.
Z ta tylko roznica,ze dom nie jest usytuowany daleko od szkol dzieci.
Mamy 3 dzieci(18,15-chlopcy i 3,5-dziewczynka).mamy 3 sypialnie.jedna nasz,druga starszego syna i trzecia mlodszego.
Corka do tej pory(2 lata)byla z nami w pokoju.Jednak wyrosla ze swojego lozka i wieksze sie u nas nie miesci,wiec zostalo ulokowane w pokoju syna starszego.jego prawie nie ma w domu,bo rano do szkoly (dojazd godzine) a powrot wieczorem.Jednak nie zmienia to faktu,ze ona ma z nim pokoj na spolke.Corla spi na lozku,ale syna lozko by sie nie zmiscilo,wiec spi na samym materacu na podlodze.
Spotkanie na obejrzenie mieszakania mamy we wtorek,ale ze wzgledu na to,ze maz pracuje,to pojechalismy tam zobaczyc dom z zewnatrz.
Dom jak bunkier w ciagu z 3 innymi.Widok przez okna koszmarny.Brak podlog(cement),przedpokoju,malenki salon i kuchnia.Stolu nie wstawie na pewno.W salonie zmiesci sie moze kanapa i fotel,ale jak na 5 osob malo miejsca.Okna stare drewniane.Koszmar.Ja nie oczekuje luksusu,wiem,ze takie domy sa czesto w ruinie,ale ..............ogrodek z sasiadami malolatami,gdzie za ogrodzenie robi jedynie 1m siatka,to koszmar raczej.Ogrodek po dkatem jakis 30stopni,wiec nic nie postawie(hustawka,basenik itp).Nie wiem,czy jak odmowie to czy nie potraktuja tego jako moja niechec do domu.
Czy jesli samemu remontuje se taki dom po demolce,to czy counsil zwraca czesc chociaz kosztow,bo bez remontu zyc sie tam nie da.
Nadmieniam iz pradu na razie tam brak,dlatego mieszkanie musimy obejrzec okolo poludnia.
przepraszam, nie rozumiem podejscia i dylematu
council nie ma obowiazku zapewniac luksusow dla rodziny z dwojgiem dzieci plus osoba dorosla jaka jest 18-letni syn
nie podoba ci sie spadzisty ogrod, salon jest za maly - nie bierz. Zarob i samodzielnie zaplac za warunki jakie sobie wymarzylas jesli to co panstwo sponsoruje ci nie pasi, albo czekaj na bardziej ponetna oferte. Slowo daje ludziom sie w glowie od tego panstwowego dobrobytu poprzewracalo.