MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

swierczek

Post #1 Ocena: 0

2008-05-28 15:27:43 (17 lat temu)

swierczek

Kobieta

Z nami od: 28-05-2008

Witam, moze ktos z Was bedzie umial mi doradzic. Od 2 lat staralismy sie o dom socjalny i w koncu go dostalismy (doslownie wczoraj). Ale nie wiemy co zrobic, tzn czy go przyjac gdyz znajduje sie on poza wszelka cywilizacja (samo nasze miasteczko w ktorym mieszkamy przypomina wioske). Chodzi w glownej mierze o dzieci, z nowego domu jest bardzo daleko do szkoly. Ja nie mam prawa jazdy i nie bede mogla ich zawozic rano na 9, ani maz gdyz on zaczyna prace od 6 rano. Poza tym wszedzie bedzie daleko, do sklepu, lekarza itp. Czy nie orientuje sie moze ktos z Was co bedzie w przypadku gdy podziekujemy za ten dom. Czy bedziemy dalej na liscie oczekujacych, czy mozemy wciaz liczyc na inny dom, czy raczej lepiej wziac ten bo druga okazja moze sie nie powtorzyc. Jak radzicie? Bede wdzieczna za odpowiedzi. Dodam, ze dom wewnatrz pozwola nam obejrzec jak sie zgodzimy na niego. A nie mamy pojecia jaki jest jego stan w srodku. Czy jak sie wycofamy to bedziemy mieli prawo dalej sie starac, czy powiedziec im, ze wolimy blizej szkoly.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

szajnerka

Post #2 Ocena: 0

2008-05-28 15:49:33 (17 lat temu)

szajnerka

Konto zablokowane

Z nami od: 28-03-2007

Ja własnie mialam taka sytuacje, zaproponowano nam dom z councilu, ale odmowiliśmy, powody podobne do Twoich;-)
my widzieliśmy wczesniej ten dom i był naprawde do generalnego remontu wiec to tez był m.in powod odmowy naszej.
pani z councilu powiedziala nam, ze mamy 2 razy prawo do odmowy, tzn gdy teraz odmowilismy to nastepną propozycję powinniśmy przyjąć, bo inaczej to spadamy na koniec listy, ale teraz narazie pozostalo wsio bez zmian , tzn nadala na liście jestesmy w tym samym punkcie:-)
To co moge Ci doradzic, to pójdz do councilu i zawęz dzielnice, moze wtedy beda mniejsze szanse i dluzsze czekanie, no ale bedziesz mieszkała w takiej dzielnice , w ktorej chcesz. Ja tak własnie zrobiłam zaraz na nastepny dzien po odmowie, zawezylam zakres, obszar , bo skladajac aplikacje zaznaczylam prawie wszystkie dzielnice, wtedy jeszcze nie orientowałam sie gdzie , co sie znajduje.

troche moze pogmatwałam ale chyba wiesz o co chodzi
;-)

Do góry stronyOffline

skibiki

Post #3 Ocena: 0

2008-05-28 16:27:22 (17 lat temu)

skibiki

Kobieta

Z nami od: 27-12-2006

Ja właśnie sie zastanawiam nad złożeniem odpowiednich dokumętów na taki dom z council-u ale mam trochę wątpliwości.Słyszałam(a z tym różnie bywa)że takie domy przeważnie są do generalnego remontu,a napewno taki remont przeprowadza się we własnym zakresie no i ciekawa jestem jak to będzie jak złoże takie dokumęty jako samotna matka z dziećmi,powiedzmy że już mam ten dom a pare lat później zamieszkuję tam z ewentualnym partnerem i co........???Czy to "później"ma jakieś znaczenie,czy takie domy,rodziny są jescze sprawdzane,kontrolowane???
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

swierczek

Post #4 Ocena: 0

2008-05-28 16:56:49 (17 lat temu)

swierczek

Kobieta

Z nami od: 28-05-2008

Dziekuje za szybka odpowiedz, ulzylo mi, jeszcze sie lamiemy, ale raczej nie zdecydujemy sie na ten dom, a zrobimy jak radzisz czyli zawezimy obszar, ktory nam odpowiada. Jeszcze myslimy, moze pokaza nam ten dom w srodku. Zobaczymy.... Dzieki za rade.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2008-05-28 17:41:58 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2008-06-13 00:28:17 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-05-28 16:27:22, skibiki napisał(a):
jak to będzie jak złoże takie dokumenty jako samotna matka z dziećmi,powiedzmy że już mam ten dom a pare lat później zamieszkuję tam z ewentualnym partnerem i co........???

Nic. W swoim domu możesz mieszkać z kim chcesz. Dom to nie obóz ani więzienie.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

grapka

Post #7 Ocena: 0

2009-10-04 12:31:56 (16 lat temu)

grapka

Kobieta

Z nami od: 09-10-2007

mam pytanie- skladam aplikacje o cpouncli house. Teraz wynajmujemy z chlopakiem flat i jest nam ciezko- stracilam prace itd... chcemy ubiegac sie o taki dom i teraz pytanie- czy moge zlozyc jako ja sama a potem jak dostane dom dac im znac ze bedzie ktos mieszkal? czy musze odrazu to zaznaczyc? Jesli jego dopisze odrazu a ma dosyc fajne zarobki mpoga nas na koniec listy wrzucic i nie dostaniemy.
Ktos mial podobna sytuacje- jak to jest z tymi osobami co bierze ie na mieszkanie? Zaznaczam ze nie jestesmy malzenstwem
"Uszczęśliwianie innych jest marzeniem ludzi szczęśliwych"

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #8 Ocena: 0

2009-10-04 13:11:03 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

jest nam ciezko
(partner) ma dosyc fajne zarobki

pytanie za 100 punktów które z tych stwierdzeń jest prawdziwe? ;-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ag-tom

Post #9 Ocena: 0

2009-10-04 13:15:52 (16 lat temu)

ag-tom

Mężczyzna

Z nami od: 29-10-2008

Aby dostac lokum z Council-u trzeba pracowac, powinnas napisac na partnera lub na Was oboje, wedlug mnie na Was jest lepiej. Powodzenia i cierpliwosci.
Oferuje polskie meble, tylko u nas rabaty dla naszych klientow.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

grapka

Post #10 Ocena: 0

2009-10-04 13:19:02 (16 lat temu)

grapka

Kobieta

Z nami od: 09-10-2007

ag tom- dziekuje baaardzo. Tez tak myslalam ze jak on zlozy na siebie bedzie lepiej.

Tak kolego jest nam ciezko bo jesli jedna osoba pracuje ( majac dobre zarobki) to przy kosztach naszego wynajmu , utrzymaniu i oplaceniu 2ch aut niewiele zostanie nie mowiac nic.
Logika tak zwana....
"Uszczęśliwianie innych jest marzeniem ludzi szczęśliwych"

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,