Str 8 z 13 |
|
---|---|
evasta4 | Post #1 Ocena: 0 2008-07-23 19:37:10 (17 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
A na dowod moj maz czekal 9tyg zanim HO mu odeslalo...dlatego pytam,bo boje sie sytuacji ze beda kazali dokument wyslac a ja wtedy akurat pojade...
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
vitek | Post #2 Ocena: 0 2008-07-23 20:50:28 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2008-07-23 19:12:04, ania78 napisał(a): Cytat: 2008-07-23 17:09:35, vitek napisał(a): ... pewnie po to żeby potwierdzić że dziecko przebywa w UK. Tak jakby nie można było paszportu przysłać lub przywieźć z Polski ![]() zgadza sie ale oni patrza czy to dziecko z paszportu przekraczalo granice UK i czy tu przybywa Ciekawe w jaki sposób... Pieczątek w paszportach już od daaawna nie stawiają The Mythbuster
|
vitek | Post #3 Ocena: 0 2008-07-23 20:54:21 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2008-07-23 19:37:10, evasta4 napisał(a): A na dowod moj maz czekal 9tyg zanim HO mu odeslalo...dlatego pytam,bo boje sie sytuacji ze beda kazali dokument wyslac a ja wtedy akurat pojade... No widzisz jest tak że trudno 3mać 2 sroki za ogon. Albo pieniążki z benefitu albo bujanie się po Polsce. Z twoich postów zauważyłem że masz niesłychanie roszczeniową postawę do życia i chyba nie zaszkodziło by ci gdyby ktoś nauczył cię trochę pokory. Pozdrawiam The Mythbuster
|
kik1976 | Post #4 Ocena: 0 2008-07-23 21:26:39 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
wystarczy wpisac nr paszportu, albo jeszcze na pierwszej kartce jest taki pasek z literkami i cyframi, byc moze to komputer skanuje.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Netta6 | Post #5 Ocena: 0 2008-07-23 22:43:51 (17 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Czytam od początku wasze posty i widzę że nie ma reguły. Od jednej osoby chcą paszporty a od innej nie. Ciekawa jestem czego będą żądać odemnie.
Do tej pory child benefit pobierał mój mąż. W zeszłym tygodniu wysłalam aplikacje, ponieważ chcę go przepisać na siebie. W związku z tym nie powinni już żądać aktów urodzenia bo je raz mieli. (Jest zresztą odpowiednia notka na ten temat w formularzu). Decyzje powinnam dostać niby szybko bo już raz pewnie byliśmy sprawdzani czy nie pobieramy w Polsce benefitów. W tą sobotę wysłałam również formularz o child tax credit i working tax credit. O te zasiłki ubiegamy się po raz pierwszy. Ciekawa jestem co im będę musiała dosyłać. Z tymi paszportami to dla mnie jest nonsens. Przecież to jest żaden dowód na pobyt dziecka w UK. Dziecko może być w Polsce a paszport można wysłać do rodzica przebywającego w UK. Jesli dziecko jest w wieku szkolnym to przecież nie ma problemu na sprawdzenie jego pobytu tutaj. Wystarczy zaświadczenie ze szkoły, że dziecko od danego dnia uczęszcza na zajęcia. Gorzej jeśli dziecko jest młodsze. Ja w każdym razie w sierpniu lecę z dziećmi do Polski na wakacje i nie uśmiecha mi się odwoływać lotu dla czterech osób dlatego, że będę musiala wysłać paszporty. Ile czasu po wysłaniu wniosków na tax czekaliscie na jakikolwiek odzew? |
|
|
evasta4 | Post #6 Ocena: 0 2008-07-24 12:28:48 (17 lat temu) |
Drogi Vitku!Nie znasz mnie ani mojej sytuacji-wiec prosze,ale nie zycze sobie takich stwierdzen.Troche jestem po prostu zla,bo sie tu na niezla mine wrabalismy i zalujemy.Co do Polski,to moj drogi,ale chyba ty mi nie bedziesz mowil czy mam jezdzic czy nie.Tam jest moj dom,i zawsze bedzie!!!Druga sprawa,to wyjezdzam,bo mam bardzo pilne sprawy,ktore powinnam zalatwic na juz!!!Ja po prostu mysle rozsadnie i dziele sie swoimi spostrzezeniami,jak moze byloby lepiej...Ale ty zdania nie musisz podzielac masz prawo,ale na pewno nie masz go do tego zeby mi mowic czy mam jechac do polski czy nie!Nikt mi tego nie zabroni,a juz na pewno nie idiotyczne prawo tu z tymi paszportami!Gdzie indziej na swiecie jest taki system zeby wysylac paszporty?To jest swiety dokument!Rowniez zalaczam pozdrowienia
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
evasta4 | Post #7 Ocena: 0 2008-07-24 12:31:28 (17 lat temu) |
Vitku i jeszcze jedno.To nie jest jakies albo albo,bo pieniazki z benefitow to moj mily zadna łaska,placi sie podatki i sie one naleza!Kazdy ma rowniez swiete prawo jezdzic sobie gdzie chce i kiedy chce.
|
bajeczka | Post #8 Ocena: 0 2008-07-24 13:51:08 (17 lat temu) |
Z nami od: 24-10-2007 Skąd: londyn |
Cytat: 2008-07-23 22:43:51, Netta6 napisał(a): Czytam od początku wasze posty i widzę że nie ma reguły. Od jednej osoby chcą paszporty a od innej nie. Ciekawa jestem czego będą żądać odemnie. Do tej pory child benefit pobierał mój mąż. W zeszłym tygodniu wysłalam aplikacje, ponieważ chcę go przepisać na siebie. W związku z tym nie powinni już żądać aktów urodzenia bo je raz mieli. (Jest zresztą odpowiednia notka na ten temat w formularzu). Decyzje powinnam dostać niby szybko bo już raz pewnie byliśmy sprawdzani czy nie pobieramy w Polsce benefitów. W tą sobotę wysłałam również formularz o child tax credit i working tax credit. O te zasiłki ubiegamy się po raz pierwszy. Ciekawa jestem co im będę musiała dosyłać. Z tymi paszportami to dla mnie jest nonsens. Przecież to jest żaden dowód na pobyt dziecka w UK. Dziecko może być w Polsce a paszport można wysłać do rodzica przebywającego w UK. Jesli dziecko jest w wieku szkolnym to przecież nie ma problemu na sprawdzenie jego pobytu tutaj. Wystarczy zaświadczenie ze szkoły, że dziecko od danego dnia uczęszcza na zajęcia. Gorzej jeśli dziecko jest młodsze. Ja w każdym razie w sierpniu lecę z dziećmi do Polski na wakacje i nie uśmiecha mi się odwoływać lotu dla czterech osób dlatego, że będę musiala wysłać paszporty. Ile czasu po wysłaniu wniosków na tax czekaliscie na jakikolwiek odzew? ![]() ![]() |
evasta4 | Post #9 Ocena: 0 2008-07-24 14:17:19 (17 lat temu) |
![]() ![]() "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
Angelus_13 | Post #10 Ocena: 0 2008-07-24 18:01:24 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2008 Skąd: UK |
Cytat: 2008-05-13 16:40:43, edyta30 napisał(a): jestem mamą trójki dzieci!!! jesteśmy w UK już 1,5 roku!!! w lipcu tamtego roku złożyłam formularz o przyznanie children tax-u i working tax-u upłyneło już 11 m-cy i nic!!! za każdym razem kiedy do nich dzwonię zbywają mnie!!! poradzcie co mam robić!!!! może ktoś był w podobnej sytuacji!!! ![]() proponuje udac sie do Citizens Advice Bureau niech oni w Twoim imieniu wystosuja pismo, slyszalem, ze to skutkuje Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...
|