Str 20 z 21 |
|
---|---|
Xawieri | Post #1 Ocena: 0 2009-02-10 10:12:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2009 Skąd: Midlands |
No wlasnie child benefit czekalam na niego od 2007 roku,w tym roku dostalam list w ktorym napisali ze otrzymalismy child benefit i bedzie wyplacony od 2007.Zadzwonilam tam by potwierdzic owszem dostalismy ale kilka dni zajmie wciagniecie na liste plac. Po kilku dniach dzwonie i pytam jak sprawa wyglada i slysze ze w styczniu 2009 roku zlozylam nowa aplikacje ??!!?? i mam czekac kolejne 16 tyg na rozpatrzenie wniosku. Przyznam ze zglupialam w tym momencie tlumaczenie ze mam pismo z 20 stycznia w ktorym pisza iz otrzymalam benefit nic nie dalo.Zadzwonilam raz jeszcze i poprosilam tlumacza bo byc moze ze sie przeslyszalam.Otoz nie.Wiecej oni nie maja tego pisma w komuterze natomiast maja moja nowa aplikacje ??Po 2-ch interwencjach prawnika z CAB nic nie dalo czyzby prawnik do zadu?? a i owszem.Dodam ze dostalismy kolejne pismo z 30 stycznia trudno powiedziec do kogo poniewaz imie i nazwisko jest mojego meza a numer NI moj ?? ale pytaja sie o najmlodszego syna gdzie byl i z kim byl zanim przyjechal do anglii, krotko zwykla kartka z pytaniami jakich w ciagu tego okresu dostalismy wiele.Ale ale po rozmowie pani "prawnik z CAB" z jak przypuszczam infolinia child benefitu, wytlumaczyla mi ze to pismo (kartka papieru) jest i teraz czytajcie uwaznie MOJA NOWA APLIKACJA no wscieklosc moja siegnela zenitu poniewaz probuje mi wmowic ze to jest aplikacja.Wzielam sluchawke i mowie ze skoro zlozylam nowa aplikacje to poprosze o jej kopie z data i podpisem a dodam ze tego papierka nie wyslalam jeszcze.Nestety nic z tego a i jakze bo nic nie skladalam.Wiec pytam wyksztalconej pani prawnik skoro to nowa aplikacja to dlaczego dotyczy ona tylko mojego najmlodszego syna gdzie w takim razie jest starszy syn?? No nie wiecie co uslyszalam!! Ze w sumie to jak wypelnie i wysle to automatycznie bedzie zasilek rozpatrywany na mojego starszego syna. No jak to uslyszalam to wymieklam.Powiedzialam kobiecie dziekuje bo nie ma sensu z nia dalej rozmawiac.Narazie czekam na telefon z tego dzialu juz 2 tydz. maja wyjasnic mi cala ta sprawe z nowa aplikacja.Nawiasem mowiac gdzie jest sens i logika 20 stycznia dostaje list ze przyznali zasilek po czym 30 stycznia zekomo skladam nowy wniosek o child benefit?? Jesli ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic chetnie skorzystam. Zapewne jesli beda sie upierac przy moim nowym wniosku zloze pozew do sadu.
Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował.
|
kik1976 | Post #2 Ocena: 0 2009-02-10 10:22:12 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
proponuje, napisac do nich pismo, a nie dzwonic. opisz sytuacje, ksero pisma z 20.o1, tam powinno byc nazwisko osoby, ktora to podpisala i na koncu , ze jesli tego nie wyjasnia podasz ich do sadu.
napisz, ze nie skladalas zadnych nowych aplikacji. tylko teraz nic im nie wysylaj, zadnych danych, tylko soje pismo i ksero tamtego. poleconym i za potwierdzeniem odbioru. [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 10-02-2009 10:24 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Xawieri | Post #3 Ocena: 0 2009-02-10 10:39:26 (16 lat temu) |
Masz racje tak zrobie,dzis do 16:30 maja odezwac sie do mnie z tego dzialu i wyjasnic mi to zamieszanie. Aczkolwiek nie sadze by ktos do mnie oddzwonil, pisma sobie juz dzis przygotuje do wyslania.Zapomnialam z tego wszystkiego dodac ze, przed otrzymaniem pisam z 20 stycznia 2009 mam w telefonie pozostawiona wiadomosc glosowa z tegoz dzialu ze mam im dac kilka dni na sprawdzenie ostatnich przeslanych dokumentow jakich wymagali i ze wszystko bedzie OK.Dzieki
Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował.
|
Xawieri | Post #4 Ocena: 0 2009-02-10 18:01:17 (16 lat temu) |
No juz po sprawie wlasnie dzwoniono do mnie z biura child benefit z wytlumaczeniem ze nastapil blad w komputerze w wyniku czego cale to zamieszanie i ze dzis przesla mi pieniadze na konto. A w ciagu 7 dni roboczych mam dostac pisemne powiadomienie gdyby nie, to mam zadzwonic na info linie i o nie poprosic.Ale nie chwalmy dnia przed zachodem slonca jak mowi przyslowie, zobacze czy wplyna pieniadze.
Pozdrawiam i zycze anielskiej cierpliwosci tym co czekaja na ten lub podobny benefit. Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował.
|
tomek1973 | Post #5 Ocena: 0 2009-05-27 13:15:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-11-2008 Skąd: LONDYN |
CHILD BENEFIT ZWRACAJA ZA TRZY MIESIACE NAJCZESCIEJ PLACA DWA MIESIACE DO TYLU I BIERZACY W KTURYM SA WYPLACANE PIENIADZE ZDAZA SIE ZE CZEKA SIE NAWET DO POLROKU.
|
|
|
tomek1973 | Post #6 Ocena: 0 2009-05-27 13:28:25 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-11-2008 Skąd: LONDYN |
Poszukaj instytucji o nazwie LAW CENTER tam sa darmowi prawnicy kturzy sie zajma twoja sprawom, sa tam prawnicy (angielscy) ktorzy sie specjalizuja w takich sprawach. Dawanie sprawy do sadu tylko przeduzy caly proces nawed do dwoch lat.
LAW CENTER pomaga emigrantom za darmo w problemach z child benefitem, child tax kredytem, working tax kredytem i wielu innych sprawach np;mieszkaniowych (socjal chaus) problemy z landlordem. Mozeesz sie tesz zglosic jezeli masz problemy ze splatom kredytow lub stracisz prace a nie chca ci placic zasilku dla bezrobotnych. |
Post #7 Ocena: 0 2009-05-27 13:38:47 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
evasta4 | Post #8 Ocena: 0 2009-05-27 13:48:27 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Cytat: 2009-05-27 13:38:47, Bestia napisał(a): Cytat: 2009-05-27 13:15:02, tomek1973 napisał(a): CHILD BENEFIT ZWRACAJA ZA TRZY MIESIACE NAJCZESCIEJ PLACA DWA MIESIACE DO TYLU I BIERZACY W KTURYM SA WYPLACANE PIENIADZE ZDAZA SIE ZE CZEKA SIE NAWET DO POLROKU. Nieprawda. Mi zwrocili za caly czas jaki oczekiwalam tj za cale 9 m-cy ![]() Prawda,prawda.Zwracaja do 3mcy wstecz-o czym wyraznie informuja w broszurze i na infolinii!!!Mialas jakies szczescie ![]() "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
Post #9 Ocena: 0 2009-05-27 13:55:38 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nycza | Post #10 Ocena: 0 2009-05-27 13:56:30 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2007 Skąd: Londyn |
Trzy m-ce wstecz od daty zlozenia wniosku jezeli sie kwalifikowales, to znaczy miales dziecko. A pieniazki wyrownuja od czasu zlozenia aplikacji. to sa dwie rozne sprawy.
|