MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 2 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

justys22

Post #1 Ocena: 0

2008-03-25 21:57:59 (17 lat temu)

justys22

Kobieta

Z nami od: 31-08-2007

Widze,ze Unwinki dzidzia tez jest z 16.12,wiec jestesmy juz 3:D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

syla100

Post #2 Ocena: 0

2008-03-26 18:06:58 (17 lat temu)

syla100

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

Witam wszystkich.
Nie wiem, w który miejscu na forum zadać to pytanie więc wbijam się tutaj:-]
Orientujecie się może czy w momencie starania się o WTC można złożyć wniosek o Sure Start Maternity Grant (becikow), czy muszę czekać aż dostanę decyzję o przyznaniu (lub nie:-|)WTC??????
Proszę o jakieś info

Z góry dzięki

Pozdrowionka

Do góry stronyOffline

justys22

Post #3 Ocena: 0

2008-03-26 23:00:40 (17 lat temu)

justys22

Kobieta

Jasne.ze mozesz-ja tak zrobilam,choc nadal czekam na odpowiedzi:) Liczy sie moment,w ktorym wyslalas pierwsze papiery.Pamietaj,ze masz na SSMG 3 miesiace od urodzenia dziecka,bo o wtc i chtc mozesz sie starac nawet po roku... Zreszta z tego,co pamietam w formie o SSMG jest pytanie o WTC-o to,czy masz,czy czekasz-sprawdz dobrze.Mi wyslali pierwsza decyzje z SSMG,ze nie nalezy mi sie bo nie pobieram wtc,chtc i innych benefitow i napisali,ze mam miesiac na odwolanie sie.Tak wiec pobralam druczek GL27 (bodajze) z job centre i napisalam w tej apelacji,ze czekamy z mezem na decyzje w sprawie WTC.I znow dostalam pismo,ze moje odwolanie zostalo przyjete i teraz czekaja tylko na decyzje czy dostane taxy czy nie.Namieszalam troszke ale mam nadzieje,ze zrozumiesz:)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-03-27 21:13:01 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

syla100

Post #5 Ocena: 0

2008-03-28 10:51:16 (17 lat temu)

syla100

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

Dzięki bardzo Justyś za info. Zrozumiałam Cie bardzo dobrze:-D
U mnie esprawa jest troszkę bardziej skomplikowana, ponieważ mi ogólnie nie przysługuje SSMG bo jestem w Anglii dopiero 2,5 m-ca i nie pracowalam. Ale wyczytałam w necie, że jeżeli pobiera się właśnie WTC albo CTC to można skorzystać również z becikowego.Mój facet pracuje i on będzie się starał o WTC ale dopiero po porodzie bo nie mamy jeszcze 25 lat(ale nie trzeba spełniać tego warunku jak ma się na utrzymaniu dziecko-więc czekamy do porodu). No i wtedy złożymy też wniosek o becikowe, tylko że będzie też nie na mnie tylko na Dawida.
Myślicie, że to przejdzie????!!!!Mamy jakieś szanse???
Napiszcie co o tym sądzicie

Pozdrawiam i czekam na rady;-);-);-)

Do góry stronyOffline

justys22

Post #6 Ocena: 0

2008-03-26 23:00:40 (17 lat temu)

justys22

Kobieta

Jasne.ze mozesz-ja tak zrobilam,choc nadal czekam na odpowiedzi:) Liczy sie moment,w ktorym wyslalas pierwsze papiery.Pamietaj,ze masz na SSMG 3 miesiace od urodzenia dziecka,bo o wtc i chtc mozesz sie starac nawet po roku... Zreszta z tego,co pamietam w formie o SSMG jest pytanie o WTC-o to,czy masz,czy czekasz-sprawdz dobrze.Mi wyslali pierwsza decyzje z SSMG,ze nie nalezy mi sie bo nie pobieram wtc,chtc i innych benefitow i napisali,ze mam miesiac na odwolanie sie.Tak wiec pobralam druczek GL27 (bodajze) z job centre i napisalam w tej apelacji,ze czekamy z mezem na decyzje w sprawie WTC.I znow dostalam pismo,ze moje odwolanie zostalo przyjete i teraz czekaja tylko na decyzje czy dostane taxy czy nie.Namieszalam troszke ale mam nadzieje,ze zrozumiesz:)

Do góry stronyOffline

nadusia

Post #7 Ocena: 0

2008-04-05 19:26:47 (17 lat temu)

nadusia

Z nami od: 31-03-2008

jesli dziecko rodzi sie w uk jest to kwestia 3tygodni natomiast gdy dziecko urodzone jest w polsce to papiery ustawowo musza lezec 16tygodni i w tym czasie sprawdzane jest czy w polsce nie pobierane sa jakies zasilki

Do góry stronyOffline

elmirka

Post #8 Ocena: 0

2008-05-02 17:41:47 (17 lat temu)

elmirka

Kobieta

Z nami od: 23-01-2008

Mam pytanie odosnie ChB- zlozylam wniosek i doslali mi kolejne papierzyska do uzupelnienia..
Nie rozumiem jednego pytania:
"Were you working in the country you were living in?" (?)
dodam,ze bylo wczesniej tez pytanie "Have you worked or been self-employed in the UK at any time"? -zazanaczylam,ze tak i wymienilam pracodawcow- Czymze wiec, roznia sie te pytania?
Bardzo prosze- oswieccie!

Do góry stronyOffline

Unwinka

Post #9 Ocena: 0

2008-05-05 12:45:16 (17 lat temu)

Unwinka

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

Aktualizacja!
Ja jeszcze czekam. Gdy zadzwoniłam na infolinię zapytać się, czy aby o mnie nie zapomnieli, dostałam odpowiedź, iż aplikacjeobcokrajowców są rozpatrywane przez 16 tygodni, i dopiero po tym czasie pieniądze wpływają na konto. Jeżeli do połowy maja pieniędzy nie będzie mam się wtedy z nimi skontaktować..
SZOK!
Co za syf? niech ktoś w takiej sytuacji mi powie, dlaczego owa zasada ma się akurat do mojego miejsca zamieszkania, a nie całego kraju?? :-Y :-Y :-Y :-Y

Cytat:

:-Z wcześniej było pytanie o kraj zamieszkania przed przyjazdem do UK i to pytanie odnosi się do tego czy pracowałaś w tamtym kraju.
Tłumaczenie "Czy pracowała (pani) w kraju, w którym pani mieszkała (przed przyjadzem do UK)?"

Cytat:

"Have you worked or been self-employed in the UK at any time"?

:-Z natomiast powyższe pytanie jest odnośnie tego, czy kiedykolwiek pracowałaś, czy też prowadziłaś działalność gospodarczą w UK.

POzdr

Do góry stronyOffline

elmirka

Post #10 Ocena: 0

2008-05-05 18:02:45 (17 lat temu)

elmirka

Kobieta

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

:-Z wcześniej było pytanie o kraj zamieszkania przed przyjazdem do UK i to pytanie odnosi się do tego czy pracowałaś w tamtym kraju.
Tłumaczenie "Czy pracowała (pani) w kraju, w którym pani mieszkała

No wlasnie, pytanie jest w czasie terazniejszym, wiec dlatego nie wiem o co chodzi. A wczesniej nie bylo pytania w jakim kraju mieszkalam wczesniej, tylko "When you were abroad were you Crown Servant". A tylko na samym poczatku pytanie o pochodzenie.
Nic juz z tego nie rozumiem :-[:-[

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,