A właśnie obiło mi się o uszy że council pokrywa także koszty opiekunki do dzieci na czas kiedy jestem w pracy,czy ktoś może wie więcej na ten temat czy to wogóle jest prawda?
[url=][img][/img][/url]
Str 2 z 2 |
|
---|---|
skibiki | Post #1 Ocena: 0 2008-05-12 09:18:02 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2006 Skąd: Liverpool |
Tak mam podane uzasadnienie i wiem co tam jest napisane,rozumiem to ale miałam na myśli że nie mogę zrozumieć takiego toku myślenia:-WLiczę się z tym że trzeba spełniać jakieś tam warunki ok to jest jasne ale jestem tu 3lata nigdy wcześniej nie miałam żadnych benefitów,dawaliśmy sobie radę finansowe bez pomocy.Teraz kiedy jestem sama z dziećmi i naprawdę potrzebuje pomocy to jest ona nie wielka.Cieszę się z tego że wogóle jest w kraju pewnie byłoby mi ciężej ale niektórzy się rozpisują i opowiadają jakie to mają kwoty za benefity jakie z tego są kokosy a tu proszę
![]() A właśnie obiło mi się o uszy że council pokrywa także koszty opiekunki do dzieci na czas kiedy jestem w pracy,czy ktoś może wie więcej na ten temat czy to wogóle jest prawda? [url=][img][/img][/url]
|
goskauk | Post #2 Ocena: 0 2008-05-12 09:32:56 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
Jezeli dziecko jest z zajerestrowana child minder to nie council tylko child tax credit ci zwraca czesc kosztow.Tak naprawde to nie ma kokosow,tyle ze jak jestes sama to mozesz byc w domu z dziecmi i wtedy dostajesz pomoc ,kase na zycie i na mieszkanie,ale jak pracujesz to dostaniesz mniej.Czasami lepiej byc w domu z malymi i to nie wstyd pobierac kaske bo dzieci sa najwazniejsze,A szczegolnie jak jestes sama,co innego jak jest facet i oboje biora kaske to wtedy sa darmozjady!!Nie wiem w jakim wieku sa twoje dzieci?
![]() pit-y,benefity itp.
|
vitek | Post #3 Ocena: 0 2008-05-12 11:55:25 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2008-05-12 09:18:02, skibiki napisał(a): Tak mam podane uzasadnienie i wiem co tam jest napisane,rozumiem to ale miałam na myśli że nie mogę zrozumieć takiego toku myślenia Ponieważ ciągle nie podajesz 'co tam jest napisane' to chyba zrozumiałe że nie możemy na forum w żaden sposób odnieść się do twojego problemu ani udzielić ci żadnej porady. Co do opiekunki tax credit zwróci ci do 80% (w zależności od dochodów) kosztów wynajęcia ZAREJESTROWANEJ opiekunki albo przedszkola. Po wynajęciu opiekunki/oddaniu dziecka do przedszkola niezwłocznie zadzwoń pod numer podany na każdym piśmie w sprawie tax credit i zgłoś to. The Mythbuster
|