|
---|---|
Vivienne | Post #1 Ocena: 0 2013-04-29 21:23:37 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Zaczelam cwiczyc Skalpel i niestety mam zakwasy i zwiekszone laknienie. W sklepach dostepne sa napoje izotoniczne, ktore jak zapewniaja producenci wyrownuja poziom potasu i sodu, bogate sa w witaminy. Czy to tylko pusta reklama, jak gasic pragnienie po treningu?
|
Post #2 Ocena: 0 2013-04-29 21:27:36 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
martica_s | Post #3 Ocena: 0 2013-04-29 21:29:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-02-2013 Skąd: London |
To Ewa Chodakowska napisała na swojej stronie odnośnie różnych napojów przy ćwiczeniach:
Opublikuj Napisz coś... 6 Znajomi Lubi: Ewa Chodakowska Ewa Chodakowska udostępniła link. 22 kwietnia w pobliżu: Warsaw, Warszawa Skalpel 2 i szok trening ![]() Ewa Chodakowska - Oklejgo.pl oklejgo.pl Oklejgo.pl - sklep z Naklejkami na laptopa, Naklejkami ściennymi, Fotoobrazami, Matami magnetycznymi na lodówki i zmywarki 23Lubię to! · · Udostępnij 634 osoby lubią to. 1 na 284 Pokaż wcześniejsze komentarze Żyj fit Napisz maila do Shapa- sprzedadzą Ci archiwalne numery. Nie przepłacaj na allegro! 11 minut(y) temu · Lubię to! Napisz komentarz… Ostatnie posty innych użytkowników na stronie Ewa ChodakowskaPokaż wszystkie Izabela Dudek Nie wiem, który to już Skalpel za mną... Niedługo stuknie miesiąc ćwiczeń! :D Może w końcu odważę się machnąć Killera. 2 · 2 minut(y) temu Maria Sol skalpel dzień 4 - done! 22 · 3 minut(y) temu Gajowa Edyta turbo spalanie zaliczone!!!!! naladowana energia lece pod prysznic ![]() ![]() 1 · 4 minut(y) temu Żyj fit Nowa płyta- nic dodać nic ująć ![]() ![]() 1 · 7 minut(y) temu Patrycja Maciak Świeżutki trening z nowej płyty zaliczony:D JEST MOC!!! Widzimy się jutro:D 2 · 9 minut(y) temu Więcej postów Ewa Chodakowska około godziny temu W naszej drużynie na stałe zagościł Tomek ![]() zdjęcie by Olivia Konicka Photography Zdjęcie: W naszej drużynie na stałe zagościł Tomek ![]() 20Lubię to! · · Udostępnij 924 osoby lubią to. 2 na 98 Pokaż wcześniejsze komentarze Sylwia Myśliwiec mniam ... około minuty temu · Lubię to! Anna Trent Auuuła. około minuty temu · Lubię to! Napisz komentarz… UlubionePokaż wszystkie Lubię to! BUKOVINA SPA · Usługi hotelarskie · Hotel Lubię to! Esotiq 1 znajomy także to lubi. Lubię to! adidas Women Firma Lubię to! Adidas Training Academy Firma Lubię to! Elie Saab 1 znajomy także to lubi. Aktywność Niedawne Ewa Chodakowska utworzyła wydarzenie Spotkanie - Empik Manufaktura w Łodzi ![]() Ewa Chodakowska 2 godz. temu w pobliżu: Warsaw, Warszawa Namawiaj.. Inspiruj!!! Motywuj ♥ To co robię jest kroplą w morzu..ale dzięki Tobie, kropli będzie przybywać!!! Miliony osób wciąż "grzeje sofę", w nieświadomości istnienia ENDORFIN.. SATYSFAKCJI.. BŁOGOSTANU.. po-treningowego uczucia SZCZĘŚCIA!!! ![]() "Moda na chodakowską" może przeminąć ![]() Bądz częścią tej ENDORFINOWEJ REWOLUCJI, bądz wulkan...Zobacz więcej 165Lubię to! · · Udostępnij 1.258 osób lubi to. 1 na 147 Pokaż wcześniejsze komentarze Lucyna Nawrot mam już nowy shape 8 minut(y) temu · Lubię to! Napisz komentarz… Ewa Chodakowska 3 godz. temu Otwieram kolejna wiadomość .. "Ewka!!! nawet w czeskiej Pradze można Cię spotkać ![]() i zdjęcie witryny sklepu adidas przedstawiające mnie razem z moimi Mordkami ![]() W moim słoiku dobrych zdarzeń, na rok 2013, wylądowała własnie kartka z...Zobacz więcej Zdjęcie: Otwieram kolejna wiadomość .. "Ewka!!! nawet w czeskiej Pradze można Cię spotkać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3Lubię to! · · Udostępnij 1.100 osób lubi to. 2 na 94 Pokaż wcześniejsze komentarze Marta Kwiatkowska Gratuluje! Rozpelzaj i rozprzestrzeniaj sie wszedzie! Dzialasz jak sila masowego razenia p.s. nowa plytka-rewelacja 24 minut(y) temu · Lubię to! Dorota Janka Olczyk tak, tak! Nowa płytka też już przeze mnie dziś przetestowana, wszystkim polecam!!! Ewa chyba uzależniłam się od Ciebie 3 minut(y) temu · Lubię to! Napisz komentarz… Ewa Chodakowska 7 godz. temu Twój sukces-moje szczęście ![]() "2 miesiace walki za mna...wiec sie pokazuje... Jeszcze duzo do zrobienia przede mna, ale sie nie poddam i osiagne swoj wymarzony cel !! ![]() Wy tez walczcie o siebie!!! Trzymam kciuki za Was wszystkie ?" Zdjęcie: Twój sukces-moje szczęście ![]() ![]() 2Lubię to! · · Udostępnij 1.618 osób lubi to. 2 na 237 Pokaż wcześniejsze komentarze Karolina Kost Kasiu tylko skalpel i w 3 miesiacu, ktorego tu jeszcze nie widac, ale na metamorfozach sa foty, dokladalam abs y i treningi na dolne partie ciala. 6 minut(y) temu · Lubię to! Lucyna Nawrot 6 minut(y) temu · Lubię to! Napisz komentarz… Ewa Chodakowska 10 godz. temu w pobliżu: Warsaw, Warszawa Z pamiętnika dietetyka ♥ Napoje dietetyczne, wody smakowe pić czy nie? Napoje dietetyczne zawierają najczęściej sztuczne słodziki i maja niskie stężenie sodu. A wzrost koncentracji sodu na zewnątrz komórek sprawia, że woda przemieszcza się do ich wnętrza. Z względu na niskie stężenie sodu są bezużyteczne jako uzupełnianie paliwa podczas ćwiczeń, a uzupełniają jedynie płyny jak czysta woda. Wybierajmy ten typ napojów gdy nie lubimy smaku wody i tylko gdy ćwiczenia nasze trwają do godziny. A wody smakowe? Zawierają zarówno słodziki jak i około 2% cukrów, aromaty, sód, witaminy i minerały. Te napoje pomogą nam uzupełnić płyny podczas dłuższych ćwiczeń, ale uwaga niezbyt intensywnych, gdyż nie dostarczają zbytniej energii węglowodanowej(ok. 10kcal na 100ml). Oprócz wartości smakowych nie dają większych korzyści niż czysta woda. Wybór należy do nas. Choć mimo to polecam czystą, średniozmineralizowaną wodę, której należy pić min. 1,5- 2 l w ciągu dnia. Uwaga napoje izotoniczne dostarczają niewielkich ilości węglowodanów, które zabezpieczają organizm podczas wysiłku fizycznego przed obniżeniem poziomu glukozy we krwi, co zapobiega wystąpieniu zmęczenia. Nawodnienie organizmu poprawia koncentrację, wydajność ćwiczeń, zmniejsz ryzyko kontuzji i wspomaga odchudzanie. |
TITANIUM | Post #4 Ocena: 0 2013-04-29 22:00:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2012 Skąd: UK |
Ja również polecam wodę
![]() |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2013-04-29 22:20:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Woda,
ja gdy byłem kiedyś poddawany ciężkiemu wysiłkowi w wysokich temperaturach, czyli bieganie po pustyni, to najlepszym środkiem była mieszanka zrobiona przez saracena: -Woda zmiksowana z -ananas -kilka bananów -kiwi -mleczko cocosowe -trochę daktyli -mango gdy akurat było -albo pomarańcze czy cytryna Aha i do tego trochę soli najlepiej morskiej. Zresztą często ssaliśmy sól w kostkach, taką kamienną jak z wieliczki. Sama woda przy niewielkim wysiłku jest OK, ale przy duzej utracie wody, to po prostu zbyt szybko zostanie zużyta na wychłodzenie i nie zostanie nic, dla funkcjonowania organizmu. napój niesamowicie stawiał na nogi i gasił pragnienie. Czasami robię takie coś podobnego do dziś w domu. A sztuczne napoje to sztuczne. bazują na cukrze, który faktycznie jest potrzebny w czasie wysiłku, tylko pozostaje kwestia bilansu, czy zdążysz spalić to co wypijesz. Poza tym zawierają kofeinę, która przyśpiesza krążenie, ale jednocześnie zwiększa się zapotrzebowanie na wodę bo szybciej też paruje. I kółko się zamyka, i pupsko rośnie ;D Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
NikolaTesla | Post #6 Ocena: 0 2013-04-29 23:53:57 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2011 Skąd: Mamucium, Britannia |
Cytat: 2013-04-29 22:20:52, krakn napisał(a): napój niesamowicie stawiał na nogi i gasił pragnienie. Czasami robię takie coś podobnego do dziś w domu. Woda + elektrolity + cukier (to ci podawał twój saracen) Cytat: A sztuczne napoje to sztuczne.
kofeina, glukoza i sole min. w obrocie spożywczym są pochodzenia jak najbardziej naturalnego. Koktail twojego saracena zawierał również złożone cukry, tłuszcze i białka. To dodatkowo spowalnia czas wchłaniania, bo te muszą zostać najpierw strawione. ---------------
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2013-04-30 00:09:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
NikolaTesla, dokładnie masz rację.
A dokładnie koktail zawierał glukozę, czyli najlepszą formę cukrów którą najlepiej przyswaja organizm. Sól wiadomo po co, do stabilizacji elektrolitów reszta owoców, a zwłaszcza bananay to cenny potas. Kiwi zestaw bomby witaminowej, kokos to poza witaminami, cukrami to naturalny tłusz. Tak czy inaczej, sprawdza się to niezwykle, ze względu na zrównoważone proporcje będące samą wprost z naturą. Żaden przemysłowy produkt choćby nie wiem jak był "pochodnym" z natury to i tak z koncentratu i identycznym z naturalnymi. To jak sztuczne cycki ... tu i tu się pobawić można, ale jednak to nie to samo ;D hahahaha EDIT I jeszcze jedno, kotail zawierał też błonniki, wypełniający bebechy , działający jak wycior, dzięki czemu wchłanianie jest też bardziej efektywne. Biologia to nie informatyka, tak na prawdę nie ma materiału 100% "zastępczego" Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
ChrisCov | Post #8 Ocena: 0 2013-10-22 17:05:12 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Krakn, możesz podać dokładne proporcje tych składników lub nagrać film na YouTube? Z chęcią bym się czegoś takiego napił
![]() A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
Post #9 Ocena: 0 2013-10-22 17:36:20 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
strzelba666 | Post #10 Ocena: 0 2013-12-03 17:40:05 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-12-2013 Skąd: London |
Zdecydowanie wona mineralna (nie mylić z źródlaną) niegazowana.
|