MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Euro2012 - konkursowe dyskusje

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 4 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Izzkaa

Post #1 Ocena: 0

2012-06-03 21:35:42 (13 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Z nami od: 17-02-2012

5... :-)
Isskaa :-8

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2012-06-03 21:53:45 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Do góry stronyOffline

Argosman

Post #3 Ocena: 0

2012-06-04 09:35:05 (13 lat temu)

Argosman

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

No dobra. Czas poważnie podyskutować o szansach Polaków w fazie grupowej. Myślę, że scenariusze sa 3:
1. Zagramy rewelacyjnie, na zero w tylach, w przodzie zdeklasujemy rywali i wywalczymy awans bez problemów.
2. Będzie ciężko, kazdy punkt doslownie wygryziemy rywalom i do kkońca będziemy przeliczać bramki, punkty, a ostatni mecz z Czechami będzie wojną nerwów.
3. Mecz otwarcia, mecz o wszystko, mecz o honor.

:-)

Oczywiście możliwe jest przeplatanie się wzajemne scenariuszy. Tzn. możemy latwo wygrać z Grecją, ale przegrać z Rosją.
Lub inaczej, może być ciężko z Grecją, a później może pójśc jak z platka. W sumie pierwszy mecz wiele wyjaśni, co innego aplikowac gole Andorze, a co innego grać z lepszymi od siebie.

Kolejna sprawa...

Co sądzicie o pelnych trybunach i niesamowitym dopingu, którego można się spodziewać. Czy to będzie przyslowiowy dwunasty zawodnik? Czy może spęta naszym nogi presja wyniku, oczekiwania trybun, fakt, że jesteśmy gospodarzami.
Wystarczy prześledzić historię ME by zauważyć, że tylko raz w historii gospodarz turnieju nie dotarl do pólfinalów! Niestety ten pierwszy raz wydarzyl się 4 lata temu, kiedy to przeciętne Austria i Szwajcaria nie podolaly temu zadaniu.

Dotychczasowo gospodarze zajmowali:
1 miejsce - 3 krotnie
2 miejsce - raz
3 miejsce - 4 krotnie
4 miejsce - 4 krotnie

Powiedzmy, że jestem umiarkowanym optymistą. ;-)

Co do pozostalych drużyn na Mistrzostwach, to trzebaw ziąc pod uwagę kilka czynników. Po pierwsze szpitale w ekipach jak Anglia, Grecja, Hiszpania. Korupcyjna afera we wloskiej ekipie może miec wplyw na tę drużynę. Każdy ma mniejsze lub większe problemy. Dlugi i dość ciężki sezon także może mieć wplyw na gwiazdy pojedynczych zespolów. Ciężko to wyczuć, ale z pewnością będziemy mieć niespodzianki. Jeśli ktoś pamięta eliminacje, to sporą niespodziankę wlaśnie sprawili choćby Duńczycy, którzy skazali na baraże Portugalię, którą na Euro traktujemy jak faworyta. Grecja, która wygrala swoją grupę eliminacyjną ma być naszą najlatwiejszą przeszkodą do wyjścia z grupy!

Zastanawiające jest, że nikt nie daje szans Ukrainie. Fakt, trafili na dużo cięższą grupę, z której wydostanie graniczy z cudem, ale także sa gospodarzami i choćby niewielkie szanse powinni mieć.

Z meczów towarzyskich przed Euro, które miarodajne nie są, ale z pewnością pokazują rozklad sil, warto zwrócic uwagę na wysoką porażkę Niemiec ze Szwajcarią i Wloch z Rosją.

Mam nadzieję, że będą to ciekawe zawody, w których triumfuje gospodarz! 8-)

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2012-06-06 07:03:25 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Końcowe odliczanie. Zostały dwa dni.

Co do scenariuszy to ja mam jeden i naprawdę w niego wierze. Polska wyjdzie z grupy i w ćwierćfinale zagra i wygra z Niemcami. Jeśli tak się stanie to w półfinale wszystko się zdarzyć może.
Polska naprawdę może być czarnym koniem tych mistrzostw. Mam tylko nadzieje ze ich presja nie zeżre...
Zawiodą na całej linii Włosi, Portugalczycy i Anglicy.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2012-06-07 17:24:29 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Jutro o tej porze będziemy już grali:))
Wczoraj w Football focus na bbc1 już lepiej się o Polsce wypowiadano, może dlatego że program był nadawany z Warszawy? Nawet ktoś wspomniał o Polsce jako czarnym koniu mistrzostw heheh

W relacji mojej rodzinki i znajomych z Poznania , stolica Wielkopolski jest gotowa na Euro:)

Do góry stronyOffline

Izzkaa

Post #6 Ocena: 0

2012-06-07 18:47:32 (13 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Juz jutro,jeeeej :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Izzkaa 07-06-2012 18:47 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

keramczak

Post #7 Ocena: 0

2012-06-07 22:45:06 (13 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Franek szacunek za pamiec o Lechu i powodzenia jutro:-]http://www.sport.pl/euro2012/10,109079,11887185,Smuda__chcialbym__zebysmy_zagrali_jak_moj_Lech_z_Austria.html
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2012-06-08 10:56:52 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Izzkaa

Post #9 Ocena: 0

2012-06-08 11:03:46 (13 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Tynku gotowi gotowi :-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2012-06-08 11:14:07 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Gotowi, gotowi. Nawet najmłodszego synka wczoraj trenowałem i spał od 17 do 19, tak że liczę dzisiaj na powtórkę:))

A tak jeszcze dla przypomnienia w kwestii konkursu.
Do godziny 17 można oddawać glosy na zwycięzce Euro.
Nadal będzie można typować wyniki meczów eliminacyjnych z wyłączeniem tych które już się zakończą lub trwają.
Miłej zabawy.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,