|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-08-12 13:51:30 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2011-08-12 14:01:14 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Radek1986 | Post #3 Ocena: 0 2011-08-12 14:13:10 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-04-2011 Skąd: Slough |
Cytat: 2011-08-12 13:51:30, Czaninho1 napisał(a): co sadzicie o tej walce ? ja rozwazam pojscie jakos ze na 9wrzesnia bilet do Gdanska .ale musialbym pociagiem do Wrocka. ktos z was idzie? ta walke mozna prawie. ale powtarzam PRAWIE mozna porownac do walki GOLOTA - Tyson. chociaz moim zdaniem Adamka nie ma co porownywac jeszcze do goloty. dla mnie golota nr 1 nawet jesli Adamek wygra z Ukraincem Dlatego ze sedziowie skrzywdzwili Golote nieraz i przez to sie stoczyl miedzy innymi pozdrawiam Klitschko vs. Adamek Sobota, 10. Wrz 2011, 23:59 Informacja Najbardziej prestiżowe wydarzenie sportowe w Polsce odbędzie się we Wrocławiu! Spełnia się marzenie Polski: pierwsza walka mistrza świata wagi ciężkiej odbędzie się w sobotę, 10 września 2011 roku, na nowym Stadionie Miejskim we Wrocławiu! witam, ja tez bylem i jestem za Golota ,i masz racje co do stoczenia sie jego "psychiki" bo nie raz przegrywal walki ktore mial wygrane,jednak nie oszukujmy sie,mial problemy z psychika,byl bardzo dobrym bokserem ,najwiekszym jaki byl w Naszej historii jesli chodzi o zawodowy Boks , jednak nie zgodzilbym sie porownanie walki Golota vs Tyson z Adamek vs Klitscho z tego wzgledu ze Golota byl znanym Bokserem i mial naprawde ciezkie walki przed walka z Tysonem ,Adamek stoczyl pare rownych walk mniej wiecej tej samej klasy przeciwnikami ,rozbroil ich technicznie co swiadczy o jego klasie,Klitschko jest juz troche stary ale mimo tego ma naprawde wielkie mozliwosci i doswiadczenie co jest zlotem na ringu. ma tez morderczy cios i jego znaczna wiekszosc wygranych poprzez nokat powala z nog na sam widok statystyk, Adamek podobno trenowal nad swoja sila ciosu uderzenia,mam nadzieje ze przygotowal sie wystarczajaca zeby powalic tego kolosa, moje przewidywania sa takie ,ze jesli Adamek nie da sie trafic to prawdopodobnie wygra na punkty ,jest tez nawet mozliwosc ze moze wygrac przez nokaut ,bo boks to boks ,nikt nie ma stalowej szczeki a jednak uderzenia Adamka zostaly znacznie wzmocnione ostatnimi czasy o czym swiadcza treningi silowe - i mysle ze w polaczeniu ze sprytem Adamka jest w stanie wygrac ta walke. Szybkosc i spryt ,a przede wszystkim serce do walki ,jak to mowili parokrotnie,to typowe zalety mistrza wagi ciezkiej,szkoda tylko ze nie wazy troche wiecej ,przy tej szybkosci bylby maszynka do mielenia takich kolosow jak Klitschko,moim zdaniem walka potrwa do ostatnich rund na 80% i Adamek wygra,10 % na nokaut kliczki na adamku ,10 % ze to Adamek moze zamroczyc Klitchke i wyprowadzic atak ktory zapewne przygotowal na taka sytuacje,tak wiec wszystko sie moze zdarzyc,mam nadzieje ze go zmasakruje. Nie jestem fanem Boksu ale walki Adamka czy Goloty zawsze wzbudzaly we mnie wielkie emocje ,ja osobiscie mam 3 miejsce w Polsce w Boksie ,ale to bylo w 2002 roku ![]() "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2011-08-12 15:06:34 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Ponieważ już dawno temu przestałem wierzyć iż w boksie zawodowym najważniejsze są umiejętności to zakładam taki scenariusz.
Adamek wygrywa ze starszym Kliczko i zabiera mu jedyny pas jaki ten posiada. Kliczko kończy karierę a do rewanżu staje młodszy. Nie bawi się z Adamkiem, tylko zmiata go z ringu w pierwszej rundzie i zdobywa brakujący mu pas do kolekcji. Jest jedynym bokserem który posiada 5 pasów... A Adamek zarobiony...bo o to w tym chodzi. |
Post #5 Ocena: 0 2011-08-12 15:26:55 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Radek1986 | Post #6 Ocena: 0 2011-08-12 15:43:07 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-04-2011 Skąd: Slough |
Cytat: 2011-08-12 15:06:34, Dwunasty napisał(a): Ponieważ już dawno temu przestałem wierzyć iż w boksie zawodowym najważniejsze są umiejętności to zakładam taki scenariusz. Adamek wygrywa ze starszym Kliczko i zabiera mu jedyny pas jaki ten posiada. Kliczko kończy karierę a do rewanżu staje młodszy. Nie bawi się z Adamkiem, tylko zmiata go z ringu w pierwszej rundzie i zdobywa brakujący mu pas do kolekcji. Jest jedynym bokserem który posiada 5 pasów... A Adamek zarobiony...bo o to w tym chodzi. z jednej strony racja ,z drugiej strony...wypowiedzi Adamka na temat wiary jaka posiada,zycie religijne itd ,mysle ze jest szczery w tym co mowi i nie robi tego za kase chcac by ludzie go szanowali nie tylko jako boksera ale jako czlowieka,jesli jest prawdziwy i nagle pochlonelaby go chec posiadania wiekszej kasy to w polaczeniu z wiara jaka reprezentuje publicznie juz dawno zaczalby przegrywac walki,bo psychika by go zniszczyla,chyba ze robi to wyjatkowo "pod publike" z drugiej tez strony kto religijny wali po mordzie kogos innego,i to jeszcze za kase..Adamek mowi ze wierzy w Boga ,czesto to powtarza,wiara jest dobra w zyciu ,ale nie przy tluczeniu kogos po mordzie,podczas gdy moglby tego kogos zabic lub legalnie "zamordowac" na ringu, Boks to pewnego rodzaju wojsko ,chcesz zyc - przetrwaj,chcesz zabic? znokautuj i modl sie ,ze zrobiles to w "dobrej" wierze. Adamek wydaje sie byc zrownowazonym,i nie robic tego pod publike ,tak wiec mysle ze bedzie walczyl nawet z mlodszym wiecej niz jedna runde i prawdopodobnie wygra,bo nie pojdzie na "dodatkowa kase" jesliby pokonal starszego Kliczke ,to mlodszy wtedy musi cos z tym zrobic,nie wierze zeby Adamek mogl sie posycic na dodatkowa kase,chociaz moze ziarnko prawdy w tym jest,jak bedzie okaze sie juz niedlugo. "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|
CapitalismConvi | Post #7 Ocena: 0 2011-08-13 02:00:44 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2011 Skąd: Luton |
A ja powiem swoje i myślę, że niestety nasz czemipon przegra i raczej na punkty. Oczywiście chciałbym się mylić, ale naprawdę nie wiem, czym takim Adamek mógłby zaskoczyć starszego Kliczkę.
Dla niezorientownych, Adamek wypowiada się bardzo pozytywnia o Radiu Maryja i jest jego słuchaczem ![]() ![]() ![]() Moi kumple kupowali bilety niedawno, ale już niewiele wolnych zostało i chyba się nie załapiesz. Piszę to jako długoletni fanatyk boksu, który swego czasu został znokautowany przez olimpijsiego medalistę w wadze supercięzkiej, więc wiadomo, że muszę się na tym znać! Co prawda to było po ostrym piciu wódy, ale jednak fakt niezaprzeczalny! |
Post #8 Ocena: 0 2011-08-13 03:53:32 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2011-08-13 05:11:17 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Bako81 | Post #10 Ocena: 0 2011-08-13 09:21:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 16-04-2011 Skąd: troszke wieksze |
ja tez 3mam kciuki za Gorala ,patrzac kondycujnie to Adamek ma kolosalna przewage tym bardziej ze juz nie pamietam kiedy ukrainiec [rzeboksowal 12 rund.Z Dragonem ponad 15m-c temu bylo 10 bodajze ale schodzac do naroznika juz dyszal.. a z ostatnich inforamcji wynika ze nie przyklada sie do treningow... wiec szanse naszego rosna.. uwielbiam jego styl piekny techniczny boks wiele kombinacji etc.. plus szybkosc.. a nie mechaniczny styl KLiczkow ktory nie jest efektowny, ewentualnie nokaut.. dobrze ze wyjechal z kraju mogl rozwinac umiejetsniosci i zarobic bo od tego jest sport poki moze musi zarabiac bo nikt mu potem nie da przez natepne 40 lat zycia.. a nie pchac sie w problemy pjak diablo niestety w PL ciezko wyzyc ze sportu lub sie rozwijac..
|