MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

Str 19 z 22

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2017-07-09 18:04:28 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

A taka to była spokojna okolica. Nawet skrzaty z rzadka jeno szczały tu babom do mleka.

Sapkowski

Ano byla spokojna okolica w Manifold i Ilam dzis na rowerze . Nie wiem czy skrzaty szczaly z rzadka czy czesto, bo tak bylam skupiona na podjazdach pod gorke , ze zadnego stwora nie zauwazylam . Jak czlowiek modli sie w duchu zeby nie stracil oddechu to za bardzo sie nie ma czasu rozgladac za skrzatami .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2017-07-29 18:37:25 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

A kiedy znowu zakwitną wrzosy
gdzieś w lesie na polanie
ktoś mi gałązkę wepnie we włosy
i niech tak już zostanie.

Moje ukochane wrzosy juz kwitna. Nawet niebieski byl zachwycony mozliwoscia wytarzania sie we fiolecie . Szkoda, ze slonca zabraklo i wszedobylskie kaluze dawaly sie we znaki .Kolor wrzosowiks wynagrodzil jednak wszystkie niedogodnosci

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz przyznac sie kto jeszcze jezdzi na rowerze ?

Chetnie poogladalabym fotki innych maniakow rowerowych *THUMBS UP*
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2017-08-05 21:18:17 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Żeśmy się wybrali z niebieskim pod namiot na jedna noc żeby pojeździć na rowerach . Udało nam się zaraz w piątek po pracy zrobić 33 km i w sobotę z samego rana 48 km przez cala masę pagórków . Piątkowy wyjazd po pracy ma te zalety ze można zaliczyć rower dwukrotnie bez konieczności powrotu do domu i tracenia czasu i kasy na dojazdy . W sobotę można z samego rana zerwać się na nogi .Popodziwiać wschód słońca i zanim reszta się obudzi w spokoju nacieszyć się jazda na rowerze bez konieczności przeklinania pod nosem , ze wszędzie pełno ludzi .
Trasa rowerowa z Waterhouses przez Hartington do Ilam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu link do campingu na ktorym sie zatrzymalismy

Common End Farm Campsite

Ashbourne DE6 2BW
Electric pitch (10amp)
(2 people, 1 Car) £21.00
Electric pitch (6amp)
(2 people, 1 Car) £19.50
Non-electric pitch
(2 people, 1 Car) £17.00
Single person tent
(1 person, 1 Car or Motorbike) £10.00
Hikers and Cyclists with tent
(per person) £8.00

W toaletach i prysznicach bardzo czysto co bylo dla mnie sporym zaskoczeniem

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2017-08-19 22:39:25 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

A niech jasny szlag trafi ta angielska pogode . Specjalnie sprawdzic pogode wieczor wczesniej, wstac o 5.30 zeby dojechac do Peak District i przez cala droge miec przyjemne warunki atmosferyczne . Dojechac i zastac ulewe. Poprzeklinac w samochodzie ...wypic kawe kupiona na stacji benzynowej .Pozwolic rowerom moknac na dachu i w drodze powrotnej pstryknac ta fote ...jednak bezcenne

Obrazek

A potem zaladowac sie ponownie do auta w poszukiwaniu miejsca gdzie nie leje.Jak juz czlowiek wywlokl sie o tak nieludzkiej godzinie z lozka w sobote , zaladowal ten caly majdan na samochod to wypadaloby sie chociaz troche na tym rowerze polansowac

No i znalezc takie miejsce kolo Nottingham

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2017-09-10 19:52:52 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Wypad rowerowy oczami niebieskiego

Jakis czas temu siedzielismy sobie w pokoju z moja adoptycjna mama Konefka. Bylo milo. Kawa. Ciasteczko. Za oknem deszczowa zawierucha. W domu cieplo. Tak sobie siedzielismy.Przyjemnie bylo i nagle ni stąd, ni zowąd slysze jak ona zaczyna cos o jakims kilkudniowym wypadzie rowerowym.

Prawie sie udlawilem ciastkiem. Oczy mi wyszly z orbit. Nawet mnie nie probowala ratowac bo ja mam naturalny wytrzeszcz oczu i myslala, ze sie tylko na nia gapie. Chwile minelo zanim laskawie sie domyslila, ze ja walcze o zycie i zaczela mnie nawalac po plecach zebym sie nie udusil .

Jeszcze nie wyjechalismy a ja juz prawie ten wyjazd przyplacilem zyciem. Na sama mysl co bedzie dalej futerko mi sie sfilcowalo ale juz przezornie nie zarlem ciastek, zeby znow sie nie udusic przy dalszych rewelacjach . Wiedzialem, ze jak juz wymyslila, znaczy postanowione i jedziemy wiec nie ma co protestowac

Jak postanowila, tak zrobilismy. Zapakowalismy caly nasz galimatias do auta i wyruszylismy do Newcastle. Noc spedzilismy w hotelu. Samchod porzucilismy na parkingu. Posciagalismy rowery i caly ten bajzel ( nie wiem kto go bedzie wiozl na tym rowerze, ale nawet niech nie mysli , ze ja bede te jej graty taszczyl przez iles tam kilometrow ).

Noc minela szybko. Trzeba bylo sie znow pakowac i jechac rowerami na pociag, ktory mial nas zawiezc do Edynburga, skad zaczynala sie nasza rowerowa przygoda. W pociagu siedzialem z nosem przyklejonym do szyby bo za oknem byly takie widoki, ze gapilem sie jak zaczarowany. Troche zwracalem na siebie uwage. Ludzie chyba nie sa przyzwyczajeni do niebieskich pluszowym potworow glosno wyrazajacych ochy i achy na widok wschodu slonca.

Obrazek

Z Edynburga juz na rowerze wyruszylismy do Dunbar. Okazalo sie, ze dzieki Bogu to nie ja musze pedalowac ( spadl mi kamien z serca ) ale przestalem sie cieszyc jak wsadzila mnie do plecaka i musialem sie troche nagimnastykowac zeby cokolwiek zobaczyc.

Obrazek

W Dunbar okazalo sie, ze cos jest nie tak z nasza rezerwacja i na gwalt musimy szukac innego noclegu. W sumie zle na tym nie wyszlismy bo udalo nam sie znalezc miejscowke w takim miejscu, ze nawet bylem zadowolony z takiego obrotu sprawy

Spriengfield Geust House

Wlascicielka tego cichego , czysciutkiego miejsca byla taka jak lubie. Mila ale nie napadajaca ze swoja ta cala goscinnosica, ktora czasem mnie meczy. Serwowala dobre sniadanie i najwazniejsze ,codziennie wyciskala sok ze swiezych jablek z ogrodu, ktory sie miescil tuz za domem. Za ten sok bylem nawet gotowy sie jej oswiadczyc. Nie przeszkadzalo mi nawet, ze pani byla troche ode mnie starsza i miala juz meza

W Dunbar spedzilismy dwa dni tak nam sie podobalo. Zaskakujaco malo ludzi co bylo jeszcze fajniejsze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W drugi dzien pojechalismy do North Berwick i zawitalismy na zamek.

Obrazek

Obrazek

Zamek

W drodze powrotnej wsadzila mnie w kapuste i bredzila cos o jakims powrocie do mojego dziecinstwa i ze podobno tam mnie znalazla za malego. Nie protestowalam, bo juz przyzywczailem do jej roznych dziwactw
Obrazek

Po calym tym wysilku na rowerze zjedlismy pycha rybe z pobliskiego fish and chips. Taka ryba na swiezym powietrzu jest palce lizac. O swoja porcje musialem sie troche bic z jakas natretna mewa.

Obrazek

W poniedzialek wyruszylismy z Dunbar do Berwick upon Tweed. Trasa malownicza ale sporo pod gorke.Jezu co ja sie nasluchalem w tym plecaku.O istnieniu niektorcyh brzydkich slow to nawet nie mialem pojecia. Czym bardziej pod gorke tym brzydkie slowa byly ciekawsze. Nie powtorze Wam bo podobno tu nie wolno. Powiem Wam kiedys na ucho .Dotarlismy na miejsce .Hotel nie najgorszy ale za to znalezlismy taka restauracje , ze az z radosci przebieralem moimi krotkimi nozkami przy stole. Kazalem Konefce uczyc sie i pamietac co podaja, bo wiem, ze ona czasem cos tam miesza w tych garach i ta wiedza moze jej sie przydac.

Rob Roy hotel

Foxtons

Po kolacji pojechalismy jeszcze pogapic sie na najbardziej niebieskie niebo jakie widzialem w swoim krotkim zyciu. Niebo bylo nawet bardziej niebieskie niz moje futerko.Ogolnie bylo super.Cos tam sie udalo zobaczyc . Cos sie udalo przejechac ( okolo 180 km). Poznalismy fajnego wujka z forum. Moze nastepnym razem jak cos wymysli juz nie bede sie dusil bo nie bylo najgorzej

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

dyziowpodrozy

Post #6 Ocena: 0

2017-09-11 10:48:59 (8 lat temu)

dyziowpodrozy

Mężczyzna

Z nami od: 18-05-2017

Dobre! :-)
Dyzio W Podrozy

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2017-09-11 14:58:43 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-11 10:48:59, dyziowpodrozy napisał(a):
Dobre! :-)

Niebieski kazal Ci podziękować :-]
Powiedzial ze sledzil Twoje przygody rowerowe i może udzielić ci prywatnych lekcji z brzydkich wyrazów żebyś mogl ich użyć jak spotkasz na swojej drodze wyjątkowo wredna górkę :-)

Do góry stronyOffline

milaMagda73

Post #8 Ocena: 0

2017-10-23 09:47:34 (8 lat temu)

milaMagda73

Kobieta

Z nami od: 23-10-2017

Dziękuje, że podaliście takie fajne okolice. Uwielbiam jeździć na rowerze i na pewno wybiorę się tam na rowerze aby je zobaczyć.
Wolę się z tobą kłócić, aniołku, niż śmiać z kimkolwiek innym

Do góry stronyOffline

Strona WWW

marcin_ka

Post #9 Ocena: 0

2017-10-24 21:54:32 (8 lat temu)

marcin_ka

Mężczyzna

Z nami od: 26-09-2010

Widoki przednie !! Również kręcimy choć to okolice Liverpool i Chester...
Parafrazując słowa mistrza Bogdana :
Pozdrwaiam wszystkie cudowne dzieci dwóch pedałów ! ;)

Do góry stronyOffline

uliness

Post #10 Ocena: 0

2018-05-05 12:59:51 (7 lat temu)

uliness

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2016

Sezon rowerowy się już zaczął, a mój sprzęcik dalej zakurzony stoi. Czas wybrać się na weekendowy rowerowy wypad.
Be happy :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 19 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,