|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-09-30 14:47:31 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
WinstonSmith | Post #2 Ocena: 0 2010-09-30 15:09:29 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-12-2009 Skąd: aa |
dzieci trza mieć
Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2010-09-30 15:17:40 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
To bardzo wzgledne pojecie. Trudno go liczyc pieniedzmi. W Anglii zarabialem do 30 tys rocznie, gdy zarobki moje prawie dwa lata temu spadly do 23 tys. zrezygnowalem z UK a wielu z forumowiczow nawet dzis chcialoby miec 23 tys. rocznie.
Podobnie za komuny. Zawsze powodzilo mi sie bardzo dobrze. Dobrze tzn. lepiej niz otaczajacym mnie ludziom. Jezdzilem w zagraniczne trasy a co dwa lata jechalem na roczny lub poltoraroczny kontrakt. Bylem gosc bo na tamte czasy zarabialem ponad 200 dolarow miesiecznie. Wtedy kwota kolosalna a dzis - smieszna. Prawdziwym bogactwem sa jak wspomnial Winston dzieci a jak komus Bog nie dal potomstwa to o jego bogactwie swiadczyc bedzie to jakie ludzie maja o nim zdanie. Wystarczy byc dobrym czlowiekiem - to jest prawdziwa fortuna. Taka latwa do zdobycia a jednoczesnie dla wielu taka trudna. Napisalbym wiecej ale musze do pracy. |
chinczyk | Post #4 Ocena: 0 2010-09-30 15:27:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2008 Skąd: najpiekniejsze miasto na wyspach!!!! |
bogaty bede wtedy jak bede mogl kupic na aukcji wino z XXVII wieku i wypic z zulem w bramie
![]() yyy
|
clockwork_orang | Post #5 Ocena: 0 2010-09-30 15:52:54 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
jak to mowia 3 rzeczy do bogactwa potrzeba:
syn, drzewo i dom... ![]() w kwestii pieniedzy, to nie wiem, nigdy do nich uwagi nie przywiazywalem i nie przywiazuje - starczy na potrzeby, wiec po co wiecej? |
|
|
piekar10 | Post #6 Ocena: 0 2010-09-30 16:00:10 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-06-2006 Skąd: Moja Wyspa |
Bogactwo dla mnie to nic wspólnego z kasa , choć większość z nas goni za nia lub jesteśmy zmuszeni zeby gonić za nia ale to inna kwestia.
Patrzac na dzisiejszy swiat mało jest ludzi bogatych wewnetrznie takich dla których wazne sa pewne wartości i sa dalecy od egoizmu , wiekszośc ludzi mysli kategoriami JA, JA JA jestem najwazniejszy i lepszy od innych , czy człowiek moze byc bogaty jesli nazywa kogoś ciapaty , nie sadze , poznałem w tym kraju różnych ludzi z róznych krajów i dla mnie nie wazne jak wygladaja tylko co reprezentuja sobą . Temat długi jak rzeka , nie ważne zreszta to tylko moje poglady , ale naprawde marzę aby byc kiedyś bardzo bogatym człowiekem ale wewnetrznie , narazie czuje sie biedaczkiem , czasami robie sobie wyrzuty ze ciagle mysle o sobie , ale takie jest zycie .... 1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|
Post #7 Ocena: 0 2010-09-30 16:00:23 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nie_z_tej_bajki | Post #8 Ocena: 0 2010-09-30 16:16:47 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Czlowiek jest bogaty wtedy, gdy ma rodzine, kocha i jest kochany. Bo co mi z kasy na starosc, jak nie bedzie mial kto mi szklanki wody podac?
![]() ![]() ![]() A jesli chodzi o rzeczy materialne, to zwykle bogaczem okresla sie czlowieka, ktory ma ponad przecietna na miesiac, ma problem z wyborem auta na niedziele i nigdy nie musi sie martwic o jutro. Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
WinstonSmith | Post #9 Ocena: 0 2010-09-30 17:30:37 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-12-2009 Skąd: aa |
Cytat: 2010-09-30 14:47:31, pmarcys1 napisał(a): Witam Wlasnie zastanawiam sie nad pojeciem bogactwa. Chcialbym sie zapytac Was jakie warunki trzeba spelniac by byc postrzeganym przez ludzi jako czlowiek "Bogaty"? Wszelkie idee i definicje mile widziane. Wszelkie idee i definicje mile widziane?, ok, zakładając ze każde następne pokolenie jest głupsze od poprzedniego (co mozna z łatwością udowodnić włączając telewizor), należy sprawdzić jak to słowo rozumieli nasi przodkowie. Cofając się trzy-cztery tysiące lat zauważymy ze: słowo błogo(bhoga) oznaczało: przyjemność, zadowolony, szczęśliwy i najedzony(chyba) ale raczej nie kasiasty podsumowując, w pełni zgadzam się z Nie_z_tej_bajki, chociaż pieniądze również nie powinny przeszkadzać. Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
|
majaki32 | Post #10 Ocena: 0 2010-09-30 17:37:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 22-05-2010 Skąd: londyn |
Bogactwo to dla mnie szeroko pojety temat ale z wlasnego przykladu i moich najblizszych to bedzie zdrowie bo tak naprawde je doceniamy jak go zabraknie ja osobiscie bylam sparalizowana 6miesiecy i dlugo walczylam o zycie i kondycje fizyczna ale sie udalo bylo to jakis czas temu ale jak sie zapomne w tej pogoni za pieniedzmi to sobie przypominam moja walke.Wazne tez jest nastawienie do drugiego czlowieka i chec pomocy.Pozdrawiam
![]() ![]() |