MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

HuLa HoP - przylaczy sie ktos?? :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 4 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-04-24 09:55:49 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-04-24 10:09:41 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

BADmanners

Post #3 Ocena: 0

2010-04-24 10:13:54 (15 lat temu)

BADmanners

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-04-2010

Drogie Panie, moja rada jest nastepująca: kręcąc hula-hop jedyne co możecie zyskac to zwiększoną ruchomśc obręczy biodrowej(oraz pozrzucac wazony z regału ;-)zgadzam się również,że można się zmęczyc i spocic-to fakt, nie spowoduje to jednak zrzucenia tzw. brzuszka. Organizm zaczyna pobierac energię ze spalania tłuszczu, dopiero po 40 min intensywnego wysiłku, i nawet kręcąc godzinę bez przerwy daleko będzie jeszcze do przekroczenia progu mleczanowego, wypocicie z siebie jedynie wodę, którą za moment spowrotem uzupełnicie poprzez płyny dostarczone po wysiłku. Jeżeli ktoś naprawdę chce cos zrobic ze swoim ciałem, polecałbym raczej ponad 1,5 godzinne marsze, marszobiegi+ cwiczenia celowo ukierunkowane na mm.brzucha+ cw. ogólnorozwojowe. Nie wierzcie w konsole Wii, i inne tego typu gadżety, to napewno fajna zabawa,ale do celu droga wcale nie najlepsza.piszę to jako absolwent akademii wychowania fizycznego oraz były miłośnik fizjologii. życze wytrwałości.
Tu nadaje radio VAVAMUFFIN.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-04-24 19:14:40 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

BADmanners

Post #5 Ocena: 0

2010-04-24 20:57:20 (15 lat temu)

BADmanners

Mężczyzna

Konto zablokowane

skoro tak mówisz to nie zamierzam negowac, chciałem tylko doradzic metodycznie;-)myślę,że w przypadku precyzyjnych pomiarów to nawet bez żadnych cwiczen dałoby się znaleźc różnicę w obwodzie talii między np. porankiem, a wieczorem-szczególnie kiedy weźmiemy pod uwagę kobietę(jej cykl miesięczny)i okresowe zatrzymanie wody w organiźmie. Jeden profesor kiedys powiedział, że lepiej palic papierosy i cwiczyc regularnie, niż nie palic i nie cwiczyc. W żaden sposób nie deprecjonuje Twojego pomysłu...lepiej kręcic czymkolwiek, niż wogóle ;-) pozdrawiam również.

Do góry stronyOffline

midian25

Post #6 Ocena: 0

2010-04-25 09:08:46 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Pytanko do Badmanners-
czy stosowanie diuretyków jest dobrym sposobem na pozbycie się nadmiaru wody z organizmu?
Mam z tym problem,mój organizm gromadzi dużo wody w tkankach,szczególnie w II fazie cyklu,przed okresem.
W 2 dni na diuretykach straciłam 1,5 kilo.

[ Ostatnio edytowany przez: midian25 25-04-2010 09:09 ]

"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

BADmanners

Post #7 Ocena: 0

2010-04-25 10:08:43 (15 lat temu)

BADmanners

Mężczyzna

Konto zablokowane

Twoje pytanie jest jak najbardziej z fizjologii, natomiast ja aż tak wąskiej specjalizacji i wiedzy nie posiadam-szczerośc przede wszystkim.Jeżeli robisz to tylko ze względów estetycznych(czyli chęci bycia bardziej szczupłą niż jestes ;-)to moim zdaniem nie jest najlepsza metoda, jeżeli masz problemy z krążeniem i zalecił Ci je lekarz, to tymbardziej nie będe mógł pomóc. W każdym bądź razie, praktycznie zawsze ingerencja farmakologiczna może nieśc działania nieporządane, więc jeżeli juz naprawdę chcesz bądź musisz to robic stosuj diuretyki naturalne. Jako skromny nauczyciel wf-u zalecam ruch przede wszystkim,z tego co piszesz są to okresowe zatrzymania wody i tu decydują raczej bez żadnych wątpliwości przemiany biochemiczne Twojego organizmu.
ps.ja lubię fizjologię wysiłku;-) nie całą.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

midian25

Post #8 Ocena: 0

2010-04-25 10:27:11 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Dzięki za odpowiedż.Stosuję naturalne diuretyki,w postaci ziołowych herbatek i uzupełniam duzymi ilosciami zielonej herbaty.
Zdaję sobie sprawę z tego,ze z biochemią nie wygram,ale chciałabym mimo wszystko troszkę zmniejszyć ilość tej wody,która się magazynuje.
Gdzieś coś mi dzwoni,że żeby pozbyć się nadmiaru wody,muszę pić duże jej ilości,żeby zablokować wydzielanie ADH.
Jak narazie jest ok,zbytnio się jeszcze nie odwodniłam,ale efekty moich ziół są pocieszające.
Dzięki!
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

kasionek2002

Post #9 Ocena: 0

2010-05-04 18:45:24 (15 lat temu)

kasionek2002

Kobieta

Z nami od: 26-02-2010

Witajcie wszystkie hula-hopowiczki:)Kupilam hula hop jakies 3 tygodnie temu,po dwoch dniach prob rzucilam je w kat:(Nie wychodzi mi to krecenie.Na pocztaku bylo lekkie,wiec stwierdzilam ze chyba za lekkie,odrazu nasypalam cale ryzu,ale tez nic z tego nie wychodzi.Przez dwa dni tylko sie poobijalam,macie jakies wskazowki jak krecic?jak bylam mala to umialam ale teraz juz nie:(

Do góry stronyOffline

kasionek2002

Post #10 Ocena: 0

2010-05-04 18:46:58 (15 lat temu)

kasionek2002

Kobieta

Z nami od: 26-02-2010

a moze zamiast tego hula hop macie jakies sprawdzone metody pozbycia sie brzuszka?

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,