MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dieta i fitness- jadłospis, porady.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Severance_

Post #1 Ocena: 0

2018-03-30 20:57:40 (6 lat temu)

Severance_

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-30 20:38:15, radzik77 napisał(a):
Seler naciowy z humusem jest najlepszy. Humus z czerwona papryka = dobry wybór :-]



Dzieki Tobie wlasnie sprobowalam...nie bedzie to moja ulubiona przekaska, ale humus definitywnie lagodzi smak selera. Tak sie da jesc! Zabawne z tym humusem, ja bardzo lubie chickpeas (podstawa wegetarianskiego curry w moim domu), ale przemielony smakuje jakos tak ..dziwnie. :-] W kazdym razie, ten ktory kupilam jest z Sainsbury's seria "begood to yourself", tylko 85 kalorii na trzy lyzki stolowe, a seler naciowy to jakies 9 kalorii na lodyge.

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 30-03-2018 20:58 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #2 Ocena: 0

2018-03-30 21:33:28 (6 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-30 20:32:45, Severance_ napisał(a):
Jesli jadacie seler naciowy to z czym..?


Z hummusem (Sabra Houmous - mój ulubiony) lub sosem czosnkowo-ziołowym na bazie jogurtu (domowej roboty).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lulilu1

Post #3 Ocena: 0

2018-03-30 21:35:15 (6 lat temu)

lulilu1

Posty: 767

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Skąd: Wales

Jeśli mogę wtrącić -spróbuj sama zrobić humus bo wszystkie kupne jakich próbowałam ,jednak nie smakują tak samo jak ten domowej roboty.
Selera naciowego nie trawię niestety- nawet jakby był w polewie czekoladowej to się nie skuszę...
Ostatnio próbowałam falafele i pycha polecam;)

P.S niekoniecznie na przekąskę bo jednak trochę kalorii ma - ale na lunch czy kolację *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 30-03-2018 21:38 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jsingh

Post #4 Ocena: 0

2018-03-30 21:48:45 (6 lat temu)

jsingh

Posty: 11

Kobieta

Z nami od: 29-03-2018

Skąd: londyn

Przepraszam, ze sie wtrace. Uwibiam hummus (szczegolnie tescowy), ale pozniej strasznie boli mnie brzuch. Czy wiecie dlaczego tak die dzieje? Tak samo mam gdy zjem chickpeas czy inne fasole, od czego to moze zalezec?(podobnie mam jeszcze po winogronach).

Nie wiem Ile kalorii to bedzie, ale probowaliscie robic chappatty czy Inna nazwa roti? Ja "walkuje" codziennir. Co prawda z bialej maki(taka lubie) ale mozna tez z brazowej.jak znalazl do curry itp.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lulilu1

Post #5 Ocena: 0

2018-03-30 21:58:35 (6 lat temu)

lulilu1

Posty: 767

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Skąd: Wales

Spróbuj doprawiać kminkiem- przeciwdziała wzdęciom- a wzdyma bo to zarówno cieciorka jak i fasola są ciężkostrawne i długo zalegają w jelitach.
A jak już wzdęcie jest to rumianek,koperek,mięta pomogą*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Severance_

Post #6 Ocena: 0

2018-03-31 13:16:33 (6 lat temu)

Severance_

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-30 21:35:15, lulilu1 napisał(a):

Ostatnio próbowałam falafele i pycha polecam


Uwielbiam! Jak sie ich nie smazy na glebokim tluszczu to nie jest tak zle z kaloriami. Ja moje zazwyczaj podgrzewam w piekarniku i wcinam z "Devilish Chilli & Tomato Relish"- palce lizac!
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Severance_

Post #7 Ocena: 0

2018-03-31 13:17:54 (6 lat temu)

Severance_

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-30 21:33:28, zosiasamosia napisał(a):
[..]lub sosem czosnkowo-ziołowym na bazie jogurtu (domowej roboty).


*THUMBS UP*

Cytat:

2018-03-30 21:35:15, lulilu1 napisał(a):

Ostatnio próbowałam falafele i pycha polecam


Uwielbiam! Jak sie ich nie smazy na glebokim tluszczu to nie jest tak zle z kaloriami. Ja moje zazwyczaj podgrzewam w piekarniku i wcinam z "Devilish Chilli & Tomato Relish"- palce lizac!

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Severance_

Post #8 Ocena: 0

2018-03-31 17:34:56 (6 lat temu)

Severance_

Posty: n/a

Konto usunięte

Wlasnie zjadlam pulpeciki z soczewicy z orzo (przepis z listy ktora zamiescilam kilka dni temu. Pycha! Super latwy przepis i calkiem sycace danie.



Obrazek

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lulilu1

Post #9 Ocena: 0

2018-03-31 18:07:14 (6 lat temu)

lulilu1

Posty: 767

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Skąd: Wales

Podgrzewasz w sensie kupne czy jak robisz to zamiast smażenia- pieczesz???

P.S. Wygląda super- ja osobiście wolałabym z kaszą bo za ryżem nie przepadam;)

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 31-03-2018 18:10 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Melanija

Post #10 Ocena: 0

2018-03-31 18:14:02 (6 lat temu)

Melanija

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-31 17:34:56, Severance_ napisał(a):
Wlasnie zjadlam pulpeciki z soczewicy z orzo (przepis z listy ktora zamiescilam kilka dni temu. Pycha! Super latwy przepis i calkiem sycace danie.



Obrazek




*NO**NO**NO**NO**NO**NO**NO**NO**NO**NO**NO**NO*
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,