MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sentymentalnie o jedzeniu :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-11-18 00:01:58 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

NoNickname

Post #2 Ocena: 0

2014-11-18 21:32:32 (9 lat temu)

NoNickname

Posty: 1997

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Skąd: *

Cytat:

2014-11-18 00:01:58, konduktor68 napisał(a):
Cytat:

2014-11-17 23:51:50, andyopole napisał(a):
Cytat:

2014-11-17 23:00:43, tyniek napisał(a):
Dobrze zjeść, a dobrze zjeść to też jest różnica...
:-8

A poza tym Co Ty WW możesz powiedzieć o dobrej kuchni?

Dobrą kuchnię to miała moja babcia.
Kaflowa była (znaczy kuchnia, nie babcia), z żeliwnym blatem...

:-]


Moja mama wiele lat temu robila kolejna, totalna modrnizacje kuchni. kafelki, duperelki, zmywarki I inne bajery ale weglowej kuchni nie pozwolila ruszyc I zawsze, szczegolnie gdy chlodno na dworze to sam nawet lubie w niej zrobic ogien chocby tylko po to zeby zagrzac rece nad blatem.
A takie, dajmy na to placuszki z ciasta, ktorego zostalo z pierogow przypieczone na goracym kuchennym blacie to jest to co zawsze mi bedzie smakowalo o kojarzylo sie z domem rodzinnym.*DANCE*

Tak ,te placki z ciasta(nie wiem czemu mówili na nie "baranice";)
czasem przypalone...ale jak smakowały hmmm.
Obecnie remontuje dom w Polsce.Z pieca kaflowego zrezygnowałem,co by sie nie kurzyło...*SORRY*


"Baranice", a nie podpłomyki ? :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2014-11-18 21:36:02 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2014-12-04 17:55:42 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kroliczek432

Post #5 Ocena: 0

2014-12-04 17:59:48 (9 lat temu)

kroliczek432

Posty: 1654

Mężczyzna

Z nami od: 05-07-2009

Skąd: manchester

Nie jadam miesa to Ci nie pomoge.
Ale poczekam az zapytasz o napoje albo chemie. W tym temacie mam wieksza wiedze.
:-8

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2014-12-04 18:17:15 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2014-12-04 19:58:04 (9 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2014-12-04 17:55:42, Bampool napisał(a):
Dowiedziałem się na forum, że w polskich sklepach w UK dostępne są m.in podroby drobiowe, jak serduszką, żołądki, wątróbki z kurczaka i indyka. Chciałbym jeszcze się dowiedzieć, czy ubój mięsa jest prowadzony w Polsce i potem mięso jest transportowane do jakiejś centralnej hurtowni w UK, czy też ubój drobiu prowadzi się w UK. Wiem, że w UK hoduje się sporo krów i trzody chlewnej, w końcu z czegoś muszą robić steki i pork chopy, ale czy drób też tam się hoduje na tyle masowo, aby zapewnić świeże podroby. Bo 1 kilogram serduszek to około 60-80 kurczaków trzeba. Swoją drogą interesuje mnie cena tych podrobów, bo jeśli nie jest to na masową skalę,to może być droższe od kawioru.


A Ty myślisz że w UK nie ma fabryk kurczaków? Ten kolega tam pracuje :

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #8 Ocena: 0

2014-12-04 20:01:54 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

Cytat:

2014-12-04 17:55:42, Bampool napisał(a):
Dowiedziałem się na forum, że w polskich sklepach w UK dostępne są m.in podroby drobiowe, jak serduszką, żołądki, wątróbki z kurczaka i indyka. Chciałbym jeszcze się dowiedzieć, czy ubój mięsa jest prowadzony w Polsce i potem mięso jest transportowane do jakiejś centralnej hurtowni w UK, czy też ubój drobiu prowadzi się w UK. Wiem, że w UK hoduje się sporo krów i trzody chlewnej, w końcu z czegoś muszą robić steki i pork chopy, ale czy drób też tam się hoduje na tyle masowo, aby zapewnić świeże podroby. Bo 1 kilogram serduszek to około 60-80 kurczaków trzeba. Swoją drogą interesuje mnie cena tych podrobów, bo jeśli nie jest to na masową skalę,to może być droższe od kawioru.

Do nas przywożą z Londynu. Ceny nie sprawdzałem. Należę do tych co mięsa nie jedzą... polskiego. Jeżeli jesteś zainteresowany to mogę jutro dowiedzieć się i podam. Jeżeli chodzi o hodowlę kur w UK to w hurtowni widzę napisy że z UK, kaczki z Francji, barany z Nowej Zelandii, Australii. Jeżeli mogę to jajka nabywam z ferm, gdzie kury chodzą po ziemi. Kiedyś z PL sprowadzali jajka w proszku... po pewnym czasie dowiedziałem się że to nie były jajka tylko mączka rybna z kurkumą i trochę chemii, w dodatku z rodzaju tej jądrowej.
Ostatnio poczęstowano mnie budyniem, polskim! Był słodki no to wpałaszowałem, ale jakoś tak nieswojo mi było na żołądku. Poprosiłem o torebkę, no i tam niczego naturalnego nie było. Skrobi modyfikowanej, do naturalnej nie zaliczam. Szybki marsz do domu i Żołądkowa Gorzka Czysta do rana mnie postawiła na nogi. Też z polskiego sklepu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2014-12-04 20:17:10 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #10 Ocena: 0

2014-12-04 23:07:35 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,