Nie wiem czy to komus pomoze ale na mnie dziala.
Polecam rano zamiast kawy zimna Yerba Mate (ja dodaje imbir, miod i limonke)
Pobudza, dobra jest na trawienie. Mozna przygotowac dzien wczesniej. Mozna sobie znalesc w necie jak sie parzy yerbe

Na sniadanie jem mleko migdalowe (mozna kozie/krowie) z Maca Powder (ja mam mix maca ) łyzeczka kurmumy (turmeric), cynamonu, bananem (suszonymi owocami) i miodem (Bardzo lubie miod

na drugie sniadanie zawsze w pracy mam suszone owoce/orzechy i banany
na lunch
duzo jarmuzu (Kale/Spring greens/ Black Cabbage/Cavolo Nero (bardzo duzo!!!!!) , szpinaku, soczewicy, ciecierzycy! Jem tez kurczaka, indyka , owoce morza i wolowine. Odstawilam wieprzowinę.
przewaznie zabieram z domu do pracy to co mi zostaje z kolacji z dnia poprzedniego w ten sposob oszczedzam i nie trace czasu na gotowanie niowych posilkow

Na kolacje jem duzo warzyw , kasze/dziki ryz i grilluje mieso. Stosuje duzo przypraw (chilli, kurkuma, kumin, czsnek, imbir, sol morska -wg mnie jest bardziej slona wiec mniej sole , pietruszka, kolendra, ) Nie ma w mojej diecie miejsca na mieso w panierce

Pije wode z proszkiem z guarany, mieta i limonka (i miodem)jezeli jestem spiaca . Calkowicie zrezygnowalam z kawy. Wypijam 2 litry wody dziennie. Nie pije czarnej herbaty, nie slodze cukrem. Pije duzo herbat ziolowych -najwiecej kopru wloskiego (fennel)
po kolacji ktora jem ok 17/18 nie jem juz duzych posilkow . Pije geste soki z warzyw (z chilli) , jem jogurt naturalny z otrębami, orzechy, hummus z marchewka /selerem naciowycm/papryka itp.
Aktywnosc fizyczna: Spaceruje minimum 40min dziennie szybkim marszem po kolacji. Rano przed praca robie meltdown yoge
Pozdrawiam